Дистанционно обучение за учениците-Teмa 7

• 32 133
  • 801
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Когато родител си пази детето, последствията се ограничават до него и детето му. Обаче това да си водиш детето болно на градина е безотговорно, защото засяга и другите деца. Отделно е къде спи персоналът от градината, че ги пуска болни.

Канада си е за Канада - хората са си решили основните въпроси с образование, здравеопазване и държат на някакви правила. Тук всеки втори се прави на голям тарикат и за него нищо не важи.

# 196
  • София
Тоест стигаме до това, до което стигаме всеки път - родителите могат да бъдат каквито си искат, но въпросът е защо болни деца се допускат до детските заведения. Ако контролът беше стриктен, тогава родителите като Пънк щат-нещат, щяха да мирясат. Но тъй като по веригата не си вършат работата, а и другите родители мълчаливо търпят, то нещата няма да се променят. Както се казва, не е луд този, който яде баницата. Сега ще стане интересно с този вирус - декларират се мерки, да видим колко бързо ще се издънят. Вече се чува по градините как всичко си е по старому - сополиви и кашлящи деца се приемат, защото на никого не му се разправя.

# 197
Класната зачете - дори и с леки симптоми, децата да НЕ се водят в клас. Ама някак с половин уста го каза. Отзад гракнаха..аааа..че как така...и те така...

Класната е тази която трябва да следи за това основно и да перка през ръцете родители като Пунк гърл.

# 198
Едно нещо не разбирате и то е, че ако родител иска да заведе калящото си дете, той ще намери начин да го направи. И нито класна, нито РЗИ ще му попречат, няма кой да се занимава с дела и с хипотези кой реално и от какво е болен или е здрав. Работила съм в здравната система и виждам как хората, които видимо са потърпевши от лекарски грешки остават онеправдани, понеже чиновниците са подкупни. Как документално нещата се оформят перфектно, а реално нямат нищо общо. Да, не е ок, но в България е така.

# 199
Едно нещо не разбирате и то е, че ако родител иска да заведе калящото си дете, той ще намери начин да го направи. И нито класна, нито РЗИ ще му попречат, няма кой да се занимава с дела и с хипотези кой реално и от какво е болен или е здрав. Работила съм в здравната система и виждам как хората, които видимо са потърпевши от лекарски грешки остават онеправдани, понеже чиновниците са подкупни. Как документално нещата се оформят перфектно, а реално нямат нищо общо. Да, не е ок, но в България е така.

За теб е точно ОК, нали това обясняваш коментар след коментар. И си извадила късмет да се събереш в едно училище  с такива със същия манталитет. Да видим дали ако дете на някоя твоя дружка се разболее от твоето и разболее и семейството си, какво ще направи майката и дали пак ще сте на един акъл или тя ще се осъзнае, а ти ще си отнесеш последствията, както са си по закон.

# 200
  • Пловдив
По БНТ зам.министъра на образованието каза,че още от днес в свободен текст може да се подават заявления от родителите ,че желаят детето им да се обучава в електронна среда.Закона още не е обнародван,но с тези заявления щяло да има повече яснота за директорите,за да се организира една такова ДО.
Не мога да дам линк,но реално с новия закон освен здравословни причнини на детето или роднина,с който живее,ДО ще може да се избере и поради притеснения от пандемията...

# 201
Не мога да си обясня, как тези родители които си изпращат децата болни могат спокойно да си ходят на работа. Имахме подобен родител в детската градина. Винаги детето беше с алергия, да не споменавам за варицелата (че бяха алергични пъпки). А колко деца след това са влизали в болница с пневмония от това "здраво" дете. В случая един родител не може да си вземе болничен за да го гледа (защото трябват пари и трябва да се работи), ама се налага 24 други да си вземат за да си гледат децата. И точно тези родители са с капризите. Ако случайно някое детенце кихне и се стига до директора, че видиш ли другите си пускат децата болни на детска или училище.

# 202
Искаш да кажеш, че някой си води детето кашлящо и прави забележка на другите, че тяхните кашлят? Това вече си е раздвоение на личността.

# 203
Тоест стигаме до това, до което стигаме всеки път - родителите могат да бъдат каквито си искат, но въпросът е защо болни деца се допускат до детските заведения. Ако контролът беше стриктен, тогава родителите като Пънк щат-нещат, щяха да мирясат. Но тъй като по веригата не си вършат работата, а и другите родители мълчаливо търпят, то нещата няма да се променят. Както се казва, не е луд този, който яде баницата. Сега ще стане интересно с този вирус - декларират се мерки, да видим колко бързо ще се издънят. Вече се чува по градините как всичко си е по старому - сополиви и кашлящи деца се приемат, защото на никого не му се разправя.
Анди, не си права така да обвиняваш родителите... Разберете бе хора, ако имаше читави работодатели и условия за работа и живот хората щяха да си гледат децата вкъщи, когато са болни.
В началото на пандемията трябваше да съм две седмици home office. От тях 6 дена бях на работа.... След много викове и крясъци. Април си пуснах 2 седмици предварително заявен отпуск. Е, като се върнах бях викана да ме питат как така съм си позволила да излизам отпуск... Като че ли сама съм си я разписала...
Ти си свободна професия и нямаш началник, ама не всички са като теб.
Трудно  е да намериш баланса в грижите и необходимостта от изкарването на средтва за живот.
Разбира се, че има безотговони родители. Но такива винаги е имало и заради тях не може се правят изводи на ангро.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2020, 09:10 от Pulitash

# 204
А много често като заведеш детето на лекар, ти казват няма проблем да ходи на училище.

# 205
              Много те моля: Първо - се запознай с обстановката и работата на място и тогава пиши глупости.Второ - не създавай паника и не чакай "да се издънят".Повече от две месеца работят ДЗ и персоналът и родителите успешно се справят с всички изисквания в тази обстановка.
              Не обвинявай родителите,защото до момента нито един не е довел детето си "сополиво".Точно обратното изчакват внимателно реда си за да бъде прието детето,интересуват се когато го взимат как е минал деня му и даже съм изненадана ,че отношението им е променено - няма такъв ,който го оставя и хуква без да е попитал има ли нещо ново,някакво ново изискване и т.н.

# 206

И да те попитам накрая дали случайно си работила с чужденци. Защото аз съм работила. И повярвай ми от най-примерните хора и спазващи правилата граждани, в момента в който минат 3 месеца вече са установиили местните български мурафети и обичай.Така че не ми говори за съвестност. Трябва превенция и контрол. А това става отгоре.

Обясни ми как системата да си свърши работатам, ако никой не подава сигнали за нарушения. Не е само държавата ни, която предразполага чужденците и те да не спазват правила. Всички хора, които говорят и се държат така, сякаш законът е врата в полето, допринасят за това.
Какво е доносничене според теб? Предполагам разликата е правила, които ти харесват, и такива, които не ти харесват? Значи ако някой види Пънк да завежда кашлящо дете на ДГ, види акк сестрата не прави нищо по въпроса, и сигнализира, той ще е доносник като доносниците на ДС?

# 207

Обясни ми как системата да си свърши работатам, ако никой не подава сигнали за нарушения. Не е само държавата ни, която предразполага чужденците и те да не спазват правила. Всички хора, които говорят и се държат така, сякаш законът е врата в полето, допринасят за това.
Какво е доносничене според теб? Предполагам разликата е правила, които ти харесват, и такива, които не ти харесват? Значи ако някой види Пънк да завежда кашлящо дете на ДГ, види акк сестрата не прави нищо по въпроса, и сигнализира, той ще е доносник като доносниците на ДС?

Къде остана разговора с Пънк и медицинската сестра?!?!? И с директора на ДГ. Ти знаеш ли това дете дали не кашля наистина от прахова алергия?!?!?

# 208
  • Варна
Все щеше да бъде споменато нейде из постовете, ако ставаше дума за алергия. В случая си е било точно вирусна кашлица, която се развява гордо из форума.

# 209

Къде остана разговора с Пънк и медицинската сестра?!?!? И с директора на ДГ. Ти знаеш ли това дете дали не кашля наистина от прахова алергия?!?!?

Тогава при проверка ще предоставят документа за прахова алергия - нали Пънк писа, че може да си намери такъв. И после, когато се окаже, че документът е фалшив, лекарят, който го е издал, гори.

Извън дърлянето тук, съветвам хората, които подават сигнал от какъвто и да било вид, към когото и да било, да се постараят всичко да е документирано възможно най-добре, за да може като едно ниво не си свърши работата, да имате доказателство за това, което да предоставите на следващото ниво.
И не, не винаги рибата се вмирисва откъм главата, а  дори да е така, това не прави другите й части по-малко вмирисани, но те така си се оправдават за собствената си безотговорност. Аз лично точно заради такива хора съм си избрала професия, която да практикувам от вкъщи, и сега спестявам възможно най-много, за да мога, когато имам деца, да си ги гледам, не да разчитам държавата да ми ги гледа и да се чудя дали няма да са заедно с децата на такива като Пънк и защитниците й.

Общи условия

Активация на акаунт