Дистанционно обучение за учениците-Teмa 7

• 31 888
  • 801
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Честно казано не ми е минало през ума да се притеснявам за учебниците, както не ме притеснява, че пазарувам и нося вкъщи разни неща ежедневно. Не дезинфекцирам покупките си, нито дрехите си. Все пак нито ще ги ядат тези учебници, нито ще ги правят на хартиени чинийки и ще ядат от тях, нито ще си бършат носовете с тях. Притеснява ме пребиваването в затворено помещение с потенциални вирусоносители в реално време, а не ползването на евентуално замърсени предмети.

Ние дезинфекцираме и покупки и всякакви неща, които влизат вкъщи, дрехите, ясно, просто се перат всеки път - по начало това им се случва, така че различни правила не са били въвеждани. Но иначе човек пипа нещото, после не си дезинфекцира непременно ръцете. Пипа нос, пипа очи и т.н. Което са входни точки за този вирус. Доста е излишно да се грижим за въздуха, ако не се грижим за предметите, повърхностите (вкл. дръжки и пр.) и ръцете.

# 91
  • Варна
Ами честно казано не се вживявам чак толкова аз лично. Поне сега. В началото миех покупки, карантинирах на терасата, сега абсурд. По-голямата опасност е седенето в клас с 20 деца. Ако проблемът беше само в учебниците с мед да ги намажеш.

# 92
  • София
Аз се вживявам от двайсет години заради всички гадости по опаковките, като се започне още от транспортирането от завода, та до озоваването в кошницата в магазина. Имах съквартирантка, която учеше за здравен инспектор и доста неща научих от нея.

# 93
  • Mediterraneo
А учебниците и тетрадките как ще се дезинфекцират у дома всеки ден?

При нас генерално решиха проблема- никакви учебници и тетрадки не се разнасят напред- назад. Раницата с тетрадките и учебниците си стои в училище. Не се пращат домашни. За подготовка за изпитите( тук изпитването е предимно писмено) ще ни пращат мейли с информацията да помагаме в подготовката. Включително забраниха носенето на закуска в кутии за храна, само в пликчета, които после се хвърлят( горката природа!). Единственото разрешено е бутилка за вода за многократно ползване.

# 94
  • Варна
Това пък за кутията за храна ми е абсурдно... Не карат ли децата да ходят и с найлонови дрехи, които после да се хвърлят?.. Защо да можеш да си измиеш бутилката, но не и кутията?

# 95
  • Mediterraneo
Повече от абсурдно е и на мен сериозно започва да ми писва от мерките им! Детето след два дни в училище е с рани по ръцете от гела! Има атопична кожа и си представяте какво се случва. Маските са нон стоп на тях, само за закуска и обяд ги махат. Безумие пълно!

# 96
Прекалено е това, то по-добре да ви бяха оставили дистанционно. Лично мнение , де.

# 97
  • Mediterraneo
И за мен е по- добре, гледайки на какво подлагат децата! Щях да жертвам още няколко месеца мъки за уча с малката и да се налагам над голямата, но поне децата ми нямаше да са подложени на това!

# 98
  • София
Без да обиждам никого, но едно нещо ми прави впечатление: ако мерките са по-малко, мамите се сърдят, че са недостатъчни и се оплакват от това. Ако са свръхстриктни, мамите пак се оплакват, че са твърде ограничаващи.
И пак всички са недоволни. Правя си извода, че угодия няма.
Чудя се дали някоя от тук пишещите майки не си е направила труда да направи списък с мерки, които да покриват поне личните изисквания и предложения как родителите ще съдействат за спазването им, и да го изпрати за обсъждане в МОН, РУО.

# 99
  • София
Повече от абсурдно е и на мен сериозно започва да ми писва от мерките им! Детето след два дни в училище е с рани по ръцете от гела! Има атопична кожа и си представяте какво се случва. Маските са нон стоп на тях, само за закуска и обяд ги махат. Безумие пълно!

Сменете гела. Все ще има гел, който да е достатъчно безопасен - или си направи домашен със спирт и глицерин.

Аз не зная какво точно означава "за мерките ИМ", но ако смяташ, че твоето дете няма нужда от предпазване, все ще намериш начин да го заразиш. След това, ако оцелее, поне 2 месеца ще е безопасно за другите и тогава всякакви мерки биха били САМО за предпазване на другите - "ИМ", не и за твоето.

# 100
Малка извадка от текстовете в ЗПУО, които ще влязат за второ четене и засягат ОЕСР.
За подлежащите на задължително предучилищно обучение
Скрит текст:

За учениците ( за по-голям размер отворете в нов таб)
Скрит текст:

# 101
  • Mediterraneo
Не мога да сменя гела, гелове има в училище, в автобуса, навсякъде. Под строй слагат гел на влизане и на излизане.
Под мерките ИМ имам предвид мерките в Испания, които стриктно спазваме всички. Под мерките ИМ имам предвид абсолютно задължителното носене на маска цяло лято- нещо, което, оказа се, изобщо не работи, случаите така или иначе си растат постоянно. Под мерките ИМ имам предвид, че въпреки безпрекословното спазване на всички мерки, на човек в един момент му писва. Особено, когато започва да касае пряко децата му.
И не съм казала, че моите деца нямат нужда от предпазване. Явно успявам да ги предпазя, след като цяло лято работя сред всякакви хора и не съм се/ ги запазила. Но елементарното не е направено- поне тестове на учителите да бяха направили! Маските спокойно може да се свалят, когато са в клас- класовете са разредени, обособена е дистанция от 2 метра, за какво да се душат 8 часа с маски?!

# 102
Пробвайте да носи ръкавици и да дезинфекцира тях.

# 103
  • Стара Загора
По какъв начин са разредени класовете?
При нас не виждам как ще стане честно казано.

# 104
  • Mediterraneo
Класът на малката ми дъщеря е разделен на две групи от по 13 деца. Този на голямата не е, няма възможност, тя е в гимназия. Вариантът беше да учат на две смени и не се прие. Днес разбрах, че 3 клас( в гимназия) ще учат хибридно- три дни присъствено, следващата седмица 2 дни присъствено. На 4 клас не им разрешават, защото завършват образователна степен...

Общи условия

Активация на акаунт