Дистанционно обучение за учениците-Teмa 7

• 32 053
  • 801
  •   1
Отговори
# 150
Според мен ДО за две седмици би трябвало да е еднократно. Все пак нали това е идята на карантината. Всички са контактни, евентуално вирусоносители, изолират се да не заразяват другите и после се връщат. Все пак дори и 2 месеца имунитет да има, поне два месеца не може да го повториш. От там нататък са си спекулации. Предполагам и учителите няма да драпат да превключват от един на друг вариант.
Ако по някое време след това отново се появи положителен ученик в паралелката, цялата тази теория отива на кино. Не е задължително всички контактни да са се заразили, да са преболедували и съответно придобили имунитет.

Предполагам това е идеята на ДО за децата от ДГ, да не си мислят че имат родители, които имат думата в къщи.
Текстът за ОЕСР за подлежащите на задължително предучилищно образование съдържа фразата " и с участието на родител".

# 151
Съгласна съм, но тогава защо ще ни карат да сме ДО 2 седмици? Просто така профилактично? Вероятно ще се намерят родители да възруптаят и по законен начин срещу това.
Реално така ни ограбиха правата и ни превърнаха в добитък, които прави каквото му се каже, че просто няма на къде повече.

# 152
Поне тестването без симптоми изглежда няма да е задължително. Това за мен е хубаво, много ме притесняваше.
Скрит текст:

# 153
  • Майничка
... и накрая коментираха че не ми препоръчват защото е много трудно за родителя ако няма подкрепата на учител. Не е направено достъпно ей така да заявиш искам да обучавам детето в къщи и то да се явява на изпити по време на учебната година.

Sparkles, наистина е трудно. Имам поглед върху деца такава форма в гимназиален курс, да, има такива, които са много организирани и мотивирани и успяват, но повечето просто губят навици за учене и накрая гонят единствено вземане на изпита, независимо от оценката. Може би в начална степен, при наличие на контролиращ родител, нещата биха се случили по-ефикасно, знам ли...?

# 154
Не е съвсем по темата, но да питам нещо. Тук пишат и учители. Тъй като последното учене на децата беше дистанционно и за първи път, смятате ли, че е добре да се направи по-обстоен преговор на взетия материал? При моето дете досега винаги е било първите няколко дни след 15.09 се правят входни нива и започва нов материал. Дали не е редно МОН да е дал други насоки на учителите?

# 155
  • Майничка
За входните нива даденият срок е, по спомен, до две или три седмици от началото. Кога ще го проведат по даден предмет в конкретно училище е въпрос на вътрешна организация.

# 156
За насоки не знам, но по Наредба 10 за оценяването...
Чл. 11. (1) Текущите изпитвания се осъществяват ритмично и системно през първия и през втория учебен срок.
(2) В триседмичен срок от началото на учебната година чрез текущо изпитване се установява входното равнище на учениците по учебни предмети или модули, които са изучавали през предходната учебна година в задължителните учебни часове.

Тоест, зависи от преподавателя.

# 157
Говорих с прителка, учителка. Притеснена е как ще проверява работите на децата като не трябва да им пипа тетрадките. Как ще ги изпитва писмено на дъската като трябвало да стои далеч от тях. Трябвало да е с маска и шлем иначе щели да ги карантинират ако се открие случай. Тя е и майка. И там има притеснения.

# 158
Това е много хубаво. 3 седмици време, означава няколко часа преговор. Уместно ли е според вас да говоря с госпожата ( естествено най- възпитано и добронамерено) да отложи малко входните нива и да направи преговор? Притеснявам се, че детето има пропуски, все пак съм без педагогическо образование и май не съм се справила през до. Лошото е, че класът са отличници.

# 159
Не знам доколко учеха при вас с ДО в Б-я, но при нас не учеха.
6 месеца бяха една ваканция. Взеха 12 странички преговор по математика (геометрия) в периода март- 30 юни.

Април нямаше почти никаква организация и в май и юни пускаха по един емейл с работа онлайн по сайтовете, която й отнемаше 2 пъти по 2 часа седмично и каквото екстра й набавях и давах с това се занимаваше 4те учебни часа всеки ден, които бяхме определили за работа. Ако питаш госпожата онлайн в сайта как да решиш тази задача в понеделник...към четвъртък може да получиш кратък отговор.

През тези 3 месеца имаха по  1 час за чатове как са(как им минават дните и прочие) с учителката по Зуум и никога не се е преподавало. Беше пълен фарс обучението и те си казаха още от началото, че всичко ще е преговор, по желание само, и децата се оформят за годината с оценките до март.

Именно затова хората не искат ДО, защото децата губят сериозен материал. Тези, които го избират имат някакви здравословни проблеми и си стоят у дома и не пращат децата си на у-ще присъствено.
Ние искаме да видим как ще са нещата присъствено, много ли ще се отсъства и връщат деца, какво ще се случва в тези описаните от вас ситуации наяве, а не на мерки само и ако можем ще минем на ДО.

Засега имаше избор, но се пише, че не може така всеки да си решавал...и щели да съкратят по-желателното минаване от едно в друго форма на обучение и ако заявиш до 8-14 септември което и да е , ще трябва да остане детето така за цялата година, а не за един семестър, както беше досега. Та не зная дали ще имаме избор Sad

# 160
Скрит текст:
6 месеца бяха една ваканция. Взеха 12 странички преговор по математика (геометрия) в периода март- 30 юни.

Април нямаше почти никаква организация и в май и юни пускаха по един емейл с работа онлайн по сайтовете, която й отнемаше 2 пъти по 2 часа седмично и каквото екстра й набавях и давах с това се занимаваше 4те учебни часа всеки ден, които бяхме определили за работа. Ако питаш госпожата онлайн в сайта как да решиш тази задача в понеделник...към четвъртък може да получиш кратък отговор.

През тези 3 месеца имаха по  1 час за чатове как са(как им минават дните и прочие) с учителката по Зуум и никога не се е преподавало. Беше пълен фарс обучението и те си казаха още от началото, че всичко ще е преговор, по желание само, и децата се оформят за годината с оценките до март.

Именно затова хората не искат ДО, защото децата губят сериозен материал. Тези, които го избират имат някакви здравословни проблеми и си стоят у дома и не пращат децата си на у-ще присъствено.
Ние искаме да видим как ще са нещата присъствено, много ли ще се отсъства и връщат деца, какво ще се случва в тези описаните от вас ситуации наяве, а не на мерки само и ако можем ще минем на ДО.

Засега имаше избор, но се пише, че не може така всеки да си решавал...и щели да съкратят по-желателното минаване от едно в друго форма на обучение и ако заявиш до 8-14 септември което и да е , ще трябва да остане детето така за цялата година, а не за един семестър, както беше досега. Та не зная дали ще имаме избор Sad

Не мога да правя генерални обобщения, но от дистанцията на времето при моето дете се оказа, че ДО са учили повече, писали повече и т.н. Успяха да вземат целия материал по всичко. Само по Технологии и предприемачество не успяха, но там мисля проблема беше в организацията на госпожата. Вярно първите 1-2 седмици беше хаос - хиляди платформи и чатове, после минахме във Виртуалната класна стая на Школо и всичко потръгна по програма, както в училище. Спазваше се програмата. Даваха повече домашни. Проверяваха домашни. Единствено изпитванията оценявам като не дотолкова успешни, но предполагам и там може да се подобрят нещата.
Първите две седмици бях бясна на ДО-то. Сега го оценявам като доста добре протекло - поне при нас. Отчитам и че детето ми е 5 клас и се справяше сам. Аз само контролирах процеса. Бях хоум офис и слушах някои часове - като нормален час си протичаха. Госпожата по математика рисуваше триъгълници в някаква програма, даваше формули, решаваше задачи, обясняваше. Госпожата по ЧиП говореше на фона на презентация по темата. И така.

# 161
Извинете ...каква дистанция и НЕпипане на тетрадки, когато децата барабар с учителката са набутани в малко стайче и са на педя раззстояние?
Не виждате ли че всичко е проформа и на книга само??
Няма да пипа тетрадките...боже, не знам вече какво да кажа........

Това за кое училище се отнася?

# 162
  • Майничка
Стита де, това да не е фолиант като в "Името на розата", та да плюнчи пръсти след всяка страница! Ще проверява с маска и така.

# 163
Аз искам да знам как ще се осъществи дистанцията в класната стая, така щото децата да не си кашлят във вратовете?
Как?
Министърът рекъл едно, ама дал свободата  на директорите те да преценят как...и накрая се получава едно НИЩО. Едно голямо кръгло нищо.
Дистанция - йок.
Що така обаче, питам аз?

Ще поставя този въпрос и на РС естествено. На директорката също. На РУО ако трябва -и на него.
Накрая ще пиша и на Вълчев, щото взе да ми писва, всичко да е на хартия само, а като отидеш да видиш на живо за какво иде реч...и разлика от тук до небето.

# 164

През тези 3 месеца имаха по  1 час за чатове как са(как им минават дните и прочие) с учителката по Зуум и никога не се е преподавало. Беше пълен фарс обучението и те си казаха още от началото, че всичко ще е преговор

За цяла България не зная, при все, че във форума има мнения, че е било "фарс" от мами, които от години нямат деца в училищна възраст.
Моето дете беше тъкмо постъпило в ново училище след 7 клас, така че повече контактуваше с деца от предишния клас. От него и от поне 7-8 деца в различни училища в града иэне само в нашия град имам впечатления-абсолютно старание, може би защото учителите също не знаеха кога са "под наблюдение". Часовете бяха с около 10 м по-кратки, затова минаваха стройно и без размотаване. Децата предаваха домашни до края на деня, а не "утре го няваме, няма да го пиша". Самостоятелните работи бяха по-обемни. Има всякакви деца. Моето не е от най-съвестните, ама като се отбележи в клас рум какво имат, учи и пише домашно. Единствено физическото не мина както трябва, но нямаше как от дома да се играят например, колективни игри.

Общи условия

Активация на акаунт