Дистанционно обучение за учениците-Teмa 7

• 32 131
  • 801
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте и успешна година на всички!
Може ли някой да ми каже до днес ли със сигурност трябва да се подадат молбите за заявяване на намерение за ДО?

# 451
  • Бургас
Може по всяко време на годината. Поне така пише в заповедта, която са качили в нашето училище.

# 452
Благодаря много, защото четох, че за да не се пишат отсъствия трябва да се подаде до днес.

# 453
  • Варна
Да, ако няма да ходи детето на училище още от днес. Но по всяко време може да си промените решението. И аз го четох преди малко, за да се уверя за пореден път.

# 454
Да, ако няма да ходи детето на училище още от днес. Но по всяко време може да си промените решението. И аз го четох преди малко, за да се уверя за пореден път.
Благодаря Ви!
А къде е описано?

# 455
  • Варна
Във ФБ мярнах линк към указанията на РУО Русе, имаше и ПДФ файл с указания на МОН към РУО-тата.

# 456
Експерти предлагат при над 10% заразени с COVID-19 да се преминава към електронно обучение

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/09/15/4114302_eksperti_pred … ni_s_covid-19_da/

# 457
  • Бургас
Аз не мога да разбера сега ли е времето ТЕПЪРВА да се предлагат такива неща. Не трябваше ли да е решено вече при какви ситуации кой как ще реагира.

# 458
  • Варна
10% не е ли ужасно много?

# 459
Зависи...10% от какво? От броя на учениците в училището или от броя направени тестове?

# 460
Днес се срещнах със зам.директора на училището на сина ми, той е 10клас, с диабет. Исках да разбера конкретно за нашето училище какво са решили относно формите на обучение. Срещата започна с дежурното  "ами ние още нищо не знаем със сигурност, изчакайте до края на септември, ако стане по-лошо всички ще минем на дистанционно обучение". Все пак обясни какви са двете форми според нея: Обучение в електронна среда се предлага до 30уч.дни, но според нея в извънредни случаи/операция, счупване на крак/, ще се качват записани теми по предмета, но не от конкретните преподаватели на ученика, а както тя се изрази може и от Сливен да е, обратна връзка от детето няма да има. Дистанционно обучение, ученика ще следи преподавателя, може  при желание да е онлайн в клас, но изпитването ще бъде на сесии в края на срока или един път годишно, по избор на ученика. Веднъж избрано дистанционно обучение ще се прилага до края на годината, не може да бъде променяно. Попитах я дали не бърка дистанционно със самостоятелно, не при самостоятелното детето само се готвело, но тя горещо го препоръчвала, защото преподавателите можело да му позволят дори да ходи в час да слуша. След тези обяснение тотално съм объркана. Това е една от трите елитни гимназии в града.
ПП Само да допълня, мерки никакви няма в училището, маски нито преподаватели, нито ученици, потоци смесени.

# 461
  • София
Ама нито едно от нещата, които е казала, не е вярно. Joy

# 462
Така идвам побесняла!
На родителската казаха :
9без 15 само първокласници с 1 родител пред входа. Сутринта в 9без 20 бяха наредени 5ти клас и 1ви клас с цялата рода. Помолиха, всички родители да се преместят извън площадката и да са на достатъчно разстояние един от друг представете си какво беше. Все едно нищо няма, и навалица един върху друг.
9.30 трябва 1ви клас да влезнат в клас и да дойдат следващите. Да, ама не те дойдоха още преди да започнат 1ви клас и стана една ...
Както и да е казаха да изчакаме децата ще излезнат пак по класове.. чакане ... И изведнъж всички накуп на вратата един през друг. Кой за снимка, кой за разговор с госпожата и т.н..
И най-важното 1 детенце си киха и си кашля, на никой не му направи впечатление...
Ако първия ден е така, не знам как ще е от тук нататък...

# 463
  • София
Постарому, до ДО

# 464
Месечинката посочи единственото РУО, публикувало информация за ОЕСР към момента.

Обучение в електронна среда от разстояние

В писмото на министъра има повече детайли по отношение на самото обучение, но не мога да дам публичен линк.

Общи условия

Активация на акаунт