Операция на щитовидна жлеза -18

• 59 864
  • 795
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте,
Вероятно вече е обсъждано, но не успях да го намеря. Какви са плюсовете и минусите при премахване само на половината от жлезата при наличие на папиларен карцином в левия лоб?

# 451
Здравейте,
Вероятно вече е обсъждано, но не успях да го намеря. Какви са плюсовете и минусите при премахване само на половината от жлезата при наличие на папиларен карцином в левия лоб?

Плюс че щитовидната ще може сама да изработва хормон и ще пиете по-малка доза хапчета( Може изобщо и няма да пиете ). Минус-  че ще има возможност за рецедив, затова по-принцип със тая диагноза махат цялата железа.

И ако ще имате разсейки ще се наложи да минете терапия с радиойод а там трябва да нямате железа ..иначе йодът и така ще я убие.

# 452
Здравейте, от няколко години се следя при Проф. Пандев... имам киста на щитовидната жлеза 39мм, той каза, че кистите са пълни с течност и са доброкачествени, дори ми каза, че може да ми порасне за 1 вечер, да не вдигам тежко, но в моя сличай това няма как да го избегна... през 2019 забременях, кърмих 10 месеца и забременях (без да предполагам) отново, родих и второто си дете, то вече е на 9 месеца, но все още я кърмя. Доктора каза, че това обяснява порастването на кистата. Ще правя склеротерапия, но все пак някак нещо ме безпокой, всеки път ми казва, че няма твърди компоненти в кистата, изцяло течност е. Искам да попитам има ли някой, който е правил склеротерапия при него? Знам, че е изключителен професионалист. Много ви благодаря за отговорите.

# 453
  • Bulgaria/Pakistan/Germania
pavkata88, не се вглеждай в плюсове и минуси. Аз съм с отстранена наполовина жлеза, имах папиларен карцином. След операцията ми каза Професора, да приемам суров сусам и елтироксин. Обаждаш ми се постоянно да ме пита как се чувствам и правих изследвания каквито ми каже и когато ми каже. Нямах бременност до тогава, по различни причини. 6 години след операцията забременях Инвитро, през цялата бременност пие малки дози, а след като родих ги пиех до 3 месец. След прегледа ми казаха да спра хормона и до ден днешен все още съм без хапче. Тоест две години вече. Незнам до кога ще съм без хапче. Но не гледам плюсове и минуси, а гледам да съм здрава.

# 454
Angeli888, това е прекрасно, каква вдъхновяваща история! Ето я значи разликата - та Вие си живеете като здрав човек, без нужда от хапче. Всичко най-добро Ви желая! ❤️

# 455
Здравейте! Преди няколко дена ми бе направена биопсия, а резултатът от нея е папиларен карцином. Д-р Райков казва, че съм за операция...та питането ми е кой хирург ще ми препоръчате от Варна...и в момента извършват ли се такива операции, заради ковид пандемията? Благодаря!

# 456
Ако сте решили да е във Варна - професор Румен Ненков.

Иначе май спряха плановите операции, но докторът ще каже.

# 457
  • Варна
Здравейте! Преди няколко дена ми бе направена биопсия, а резултатът от нея е папиларен карцином. Д-р Райков казва, че съм за операция...та питането ми е кой хирург ще ми препоръчате от Варна...и в момента извършват ли се такива операции, заради ковид пандемията? Благодаря!

И аз съм оперирана от проф. Ненков през януари и съм много доволна, но е най-добре да се срещнете с него. Аз го посещавах в частния кабинет в Майчин Дом. А д-р Райков кого Ви препоръча?

# 458
Ако сте решили да е във Варна - професор Румен Ненков.

Иначе май спряха плановите операции, но докторът ще каже.
Подкрепям за профНенков.Оперирана съм от него.

# 459
Д-р Райков не ми е препоръчал никого, каза че ще ми даде координати на хирурзи от Варна и София, но аз да си преценявам при кого ще се оперирам.

# 460
# 461
  • някъде там
Здравейте, от няколко години се следя при Проф. Пандев... имам киста на щитовидната жлеза 39мм, той каза, че кистите са пълни с течност и са доброкачествени, дори ми каза, че може да ми порасне за 1 вечер, да не вдигам тежко, но в моя сличай това няма как да го избегна... през 2019 забременях, кърмих 10 месеца и забременях (без да предполагам) отново, родих и второто си дете, то вече е на 9 месеца, но все още я кърмя. Доктора каза, че това обяснява порастването на кистата. Ще правя склеротерапия, но все пак някак нещо ме безпокой, всеки път ми казва, че няма твърди компоненти в кистата, изцяло течност е. Искам да попитам има ли някой, който е правил склеротерапия при него? Знам, че е изключителен професионалист. Много ви благодаря за отговорите.
Здравейте, правих склеротерапия при проф., Не е болезнена процедурата, не се налага болничен престой. При мен не даде желания резултат за намаляване на възела, стискам палци при вас да има ефект

# 462
Доктор Райков източи киста на моя близка. Мисля че с две, или три посещения. Кистата беше много голяма. При нея се появи мисля след стрес и силни емоционални преживявания. Минаха години. Не е имала проблем и не се е пълнила с течност отново.

# 463
Здравейте,
След операция е премахната цялата щитовидна жлеза. Хистология: папиларен карцином.
Не се назначава друго лечение освен Еутирокс.

Моля да ми препоръчате специалист в София за рак на щитовидната жлеза!

# 464
Здравейте,
След операция е премахната цялата щитовидна жлеза. Хистология: папиларен карцином.
Не се назначава друго лечение освен Еутирокс.

Моля да ми препоръчате специалист в София за рак на щитовидната жлеза!
Проф. Татяна Хаджиева, радиолог, преглежда в св. Иван Рилски, 100 лв прегледа (поне беше преди две години), телефон за записване на час 0887231481. На база епикризата ви и хистология ще ви предпише или не лечение с радиоактивен йод. Вижте в нета има статии за нея и в контекста на папиларен карцином и лечение.

Общи условия

Активация на акаунт