Операция на щитовидна жлеза -18

• 59 877
  • 795
  •   1
Отговори
# 465
Anikka, благодаря много за препоръката!

Някой има ли мнение за доц. Шинков за следене и лечение след операция и папиларен карцином?

Сами ли си ходите на тези онкокомисии или лекар трябва да те изпрати?
ТЕЛК е само за хора под 65 г.ли?

# 466

Някой има ли мнение за доц. Шинков за следене и лечение след операция и папиларен карцином?

Онкокомисия за какво? Ако за ТЕЛК ..ЛЛ Ви дава направление..отивате да подавате документи и после ще Ви извикат на комисия (с писмо). ТЕЛК е за всички, не само под 65 г.

# 467

Д-р Шинков е много добър лекар, но труднодостъпен. В Майчин дом, ако те заведат като пациент, може са ходиш на  регулярни прегледи по каса, даже те сами се обяждат да те привикват. Но на който е на смяна там, може да не е Шинков. За частната му практика се чака поне два месеца за час. Но пък е на разположение в Healee за онлайн консултация по документи, естествено без физически преглед.
Аз не съм се записала към онкологичен диспансер.
Телк не е съврзан с възрастта, дава се при карцином на щитовидната и след 5тата година става постоянен доживотен с 50% нетрудоспособност. Документите се подготвят от личния, протокол и се подават с епикриза и формуляр, в София е в РЗИ.

# 468

Вече 2 години и половина си ходя в Майчин дом на 13стия етаж за проследяване след операция на папиларен. Независимо кой лекар ти се води, Шинков гледа на ехографа и одобрява лечението.
Има два варианта - еднодневна процедура - взимат кръв и ефография. При приемане в болницата за 4 дни - пак е само кръв и ехография Rolling Eyes
На епикризата ви трябва да пише след колко време трябва да се проследи, записвате се на телефона на техническия секретар за приемане, отивате си и толкова.

Ако са ви оперирали в Майчин дом - първата онко-комисия се минава по документи и те я придвижват. От там нататък ви трябва само като ще се подновява ТЕЛКа. Сам си отиваш и си даваш документите, викат те на дата и ти дават новия документ (поне във Варна е така).

# 469
Много благодря за отговорите!
Доколкото разбирам, не е здължително диспансеризиране, а само ако иска човек да се следи по каса и да подаде документи за ТЕЛК.
Така или иначе повечето добри лекари не работат със ЗК.
Ще се опитам да се свържа с Шинков или Хаджиева за преглед и да кажат какво следва оттук насетне като лечение.

# 470
Много благодря за отговорите!
Доколкото разбирам, не е здължително диспансеризиране, а само ако иска човек да се следи по каса и да подаде документи за ТЕЛК.

ТЕЛКът е добро нещо когато ти се полага - пенсия за инвалидност, намаления, предимство на опашки при институции, не се плаща за престой в болница, 6 дни допълнитекен отпуск,...

# 471
ТЕЛК може и без да си диспансеризиран в онкология. Аз съм така например.

# 472
Здравейте!
След какво време започнахте крем който да помогне за избледняване на белега?
Аз в момента слагам сутрин и вечер -Ренаприл, Пандев каза 15-20 дни да съм с него, но забравих да питам за крем за белега кога..Моята рана зарастна много бързо-буквално за 7 дни и вече нямаше следа от коричка ..

# 473
И при мен зарастна за кратко време.Репарил не съм мазала
Мазах се за белега с Кело кот гел редовно 2 пъти дневно, към месец след това мисля,че почнах, също и със заешка мас...знам,че звучи гадно, но намерих от познат домашна и ми бяха казали,че много помага.
Доволна съм и от двете.

Как е гласът ти?

# 474
Здравейте! Понеделник влизам за операция на щитовидната жлеза при професор Ненков в" Света Марина" - Варна. Заплаща ли се операцията или здравната каса я поема и отделно освен набора с документи за прием и багажа ли си носим или после някой ни го носи и горе долу колко е престоя в болницата...съвсем изключих да питам професора, че ми е много притеснено. Благодаря!

Последна редакция: ср, 10 ное 2021, 16:17 от Reninceto

# 475
И при мен зарастна за кратко време.Репарил не съм мазала
Мазах се за белега с Кело кот гел редовно 2 пъти дневно, към месец след това мисля,че почнах, също и със заешка мас...знам,че звучи гадно, но намерих от познат домашна и ми бяха казали,че много помага.
Доволна съм и от двете.

Как е гласът ти?
Гласа е значително по-добре, щом “крещя” на Булстрад живот по телефона 🥴
Вчера се чухме с професор Пандев и каза “Магделена, супер, чувам ви значително по-добре от преди” , общо взето търпение, положителна нагласа ( е аз бях от ревливите, ама те на сега се хиля ) .
И аз съм чувала за заешка мас, също и за меча мас- втората я имам, миналата година паднах с колело - 5 шева на коляното и няколко на лакътя 🙄🤪 някъде четох и за мас с невен(който също имам) Освен да питам доки кога мога да ги почвам 🤓
Reninceto :  аз бях оперирана в Света Марина Плевен и преди самата операция професора ми уточни каква е цената която се плаща на касата- отделно взех и бланка номер 7 от линчиня !
Специално там от регистратурата ви взимат багажа и се почва обикаляне по кабинените - след което ви настаняват в отделението.На изписване отново имаше асистент, всички са мили и организирани - това не трябва да ви притеснява!
Успех !

# 476
Аз съм оперирана при профНенков, но бе началото на 2018, може да има промени, аз също обикалях из кабинетите преди това.Носих си багажа, но имах придружител и ми го пазеше през това време.Бях 7 дни, но понеже се падна да ме оперират сряда, влязох понеделника и после не бях за изписване в петък все още та си хванах и почивните...
Ако има нещо може да питаш, професорът е чудесен!Както и екипът на етажа!

Мляс,браво!Пази си гласа, но всичко ще е ок.

# 477
  • Велико Търново
Здравейте, от няколко години се следя при Проф. Пандев... имам киста на щитовидната жлеза 39мм, той каза, че кистите са пълни с течност и са доброкачествени, дори ми каза, че може да ми порасне за 1 вечер, да не вдигам тежко, но в моя сличай това няма как да го избегна... през 2019 забременях, кърмих 10 месеца и забременях (без да предполагам) отново, родих и второто си дете, то вече е на 9 месеца, но все още я кърмя. Доктора каза, че това обяснява порастването на кистата. Ще правя склеротерапия, но все пак някак нещо ме безпокой, всеки път ми казва, че няма твърди компоненти в кистата, изцяло течност е. Искам да попитам има ли някой, който е правил склеротерапия при него? Знам, че е изключителен професионалист. Много ви благодаря за отговорите.

Здравейте, и аз ходих тази година, май месец на преглед в гр. Плевен при проф. Пандев. Имам 36мм киста пълна с течност в левия лоб. Направих изследвания на хормоните и на калцитонина, по негово предписание. Всичко е в норми. Посъветваме да не се оперирам, да не премахваме левия лоб, че не е спешно, належащо, щом не ми пречи кистата може така да стои, само да я следя на 6месеца дали нараства. Ако реша да правим нещо ми предложи да направи склеротерапия, да издърпа течността, с което ще понамали размерите си. Тъй като бяха преустановени плановите операции, интервенциите ме посъветва да изчакам, да позатихне ковид ситуацията, че няма нищо спешно, също така не съм раждала още и ми каза, ако искам мога да си действам по въпроса, че това нищо не пречи и може да изчака.  И така не съм ходила още на склеротерапия.
Вие направихте ли склеротерапията, ще споделите ли мнение, ако сте минали?

# 478
Здравейте, току що ми мина склеротерапията при Проф. Пандев. Манипулацията беше поносима, източи съдържимото и сложи спирт, намали размера си до 20*12мм, каза че с времето ще продължава да се смалява, но не веднага, а идните месеци. След около 10 дни ще излезе резултата от цитологията, успокой ме, че според него е доброкачествено, но все пак трябва и патолог да си даде заключението. Много се надявам да е прав. Изключителен професионалист е, много обстойно обяснява всичко, вече остава чакането.

# 479
Всичко ще е наред. Важното е, че е минало. 🙂

Общи условия

Активация на акаунт