Операция на щитовидна жлеза -18

• 59 924
  • 795
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте! Майка се оперира миналия месец, за съжаление диагнозата е анапластичен карцином, който е излязъл от жлезата, премахна се каквото можеше, но за съжаление казват, че няма какво да се направи повече. Този тип не се поддавал на лечение, изключително рядък карцином, вчера взех епикризата и искам да направя нещо. Мисля си да пише на проф. Пандев на мейл,бях прочела, че отговаря на мейли и да му пратя епикризата. Ако имате съвети, ще съм ви благодарна, От Пловдивски регион съм, мога да пътувам до София, но на каквито и телефони да звъня в онкоклиниките- не ми вдигат.

# 496
Краси888, иска ми се да ти дам съвет, но с тази диагноза се сблъсквам за първи път /даже се рових в нета и нищо не разбрах/ Добре ще е да се свържете с проф. Пандев. Кураж в лечението и успешен край!
П.П.  Аз комуникирах с проф. Пандев на този имейл: rumen.pandev@yahoo.com

# 497
Краси888, иска ми се да ти дам съвет, но с тази диагноза се сблъсквам за първи път /даже се рових в нета и нищо не разбрах/ Добре ще е да се свържете с проф. Пандев. Кураж в лечението и успешен край!
П.П.  Аз комуникирах с проф. Пандев на този имейл: rumen.pandev@yahoo.com

Благодаря ! Ще му пиша на този имейл, дано ми отговори.

# 498
  • Перник
Здравейте, професор Пандев още ли преглежда в София на ул Хубча и в МЦ Спектър? Преди година съм се записала при секретарката и още чакам за дата за преглед... В София къде оперира?

# 499
Здравейте, професор Пандев още ли преглежда в София на ул Хубча и в МЦ Спектър? Преди година съм се записала при секретарката и още чакам за дата за преглед... В София къде оперира?
Здравейте! Да все още преглежда там, но за опериране в София нямам информация - зна че оперира в Плевен и Пазарджик, аз самата съм оперирана от него в Плевен !

# 500
Предимно в Спектър сякаш, но и на Хубча вика пациенти. Оставам с впечатление, че из страната е по-лесно да се запише час - Плевен, Хасково, Банско.
Иначе ако от година чакаш, няма да ти звъннат, не е реалистично, явно са те изтървали по някаква причина.

# 501
Здравейте! Майка се оперира миналия месец, за съжаление диагнозата е анапластичен карцином, който е излязъл от жлезата, премахна се каквото можеше, но за съжаление казват, че няма какво да се направи повече. Този тип не се поддавал на лечение, изключително рядък карцином, вчера взех епикризата и искам да направя нещо. Мисля си да пише на проф. Пандев на мейл,бях прочела, че отговаря на мейли и да му пратя епикризата. Ако имате съвети, ще съм ви благодарна, От Пловдивски регион съм, мога да пътувам до София, но на каквито и телефони да звъня в онкоклиниките- не ми вдигат.
Здравейте!За мен Пандев е човекът който е спец по карциномите!Освен това е изключителен човек.Даже и във фейсбук ми отговаря,тази година бях отново при него но в Плевен.Започна да преглежда и там в Света Марина.Нямам карцином ( дано и да нямам никога) но имам 3 сантиметров доброкачествен възел който наблюдавам.

# 502
Предимно в Спектър сякаш, но и на Хубча вика пациенти. Оставам с впечатление, че из страната е по-лесно да се запише час - Плевен, Хасково, Банско.
Иначе ако от година чакаш, няма да ти звъннат, не е реалистично, явно са те изтървали по някаква причина.
Специално аз съм много досадна 🤭
Но в Банско съм звъняла почти всеки ден … Същото работа и в Спектър, ако не всеки ден, през ден ..

# 503
Момичета, благодаря, че ви има! Чета, чета и съм обхваната от страх. Имам токсичен аденом. Чувствам се отврарително. Хормоните са все още в норма, но професор Пандев каза, че скоро няма да са. Та той поиска калцитонин и сцинтиграфия. Калцитонинът е добре, сцинтиграфията показа горещ аденом. Бях сигурна, че Пандев ще каже операция, но каза радиойод. Прати ме на консултация за йода и доцентът по нуклеарна медицина каза категорично НЕ, защото йодът ще порази и здравата част от жлезата. Нещата вървят към операция. Опитвам да осъществя връзка отново с професор Пандев. Моля ви, дайте мнение и инфо за операция на токсичен възел. Имахте ли симптоми преди операцията, как се чувствате скед операцията, как протича операцията, още мнения за Пандев...? Много ще съм ви благодарна, защото съм страшно объркана. Възелът е голям - почти 4см е и ще отиде целият лоб и реално ще остана с половин жлеза. Страхувам се и от самата операция, рискът за гласа знам че е голям, страхувам се и от живота след това - хипофункция, килограми, симптоми на хипофункция.. Сегашните ми симптоми са задух, сърцебиене, тежест в гърдите и в сърцето, замайване, отпадналост тотална липса на енергия, тревожност, мрачни мисли...
  Благодаря, че ме изчетохте!

# 504
Писала съм и преди, след операция съм, без щитовидна почти изцяло, след базедова болест, напълно нормално си живея, нито кг съм качила, а напротив, през цялата бременност качих в норми 13кг основно на корем, свалих ги бързо за седмица или две, за мен повече опасно и страшно както и неприятно е да е нелекувана жлезата и да е болна, а не това да я няма.Също така има риск за гласните струни, но първо този лекар е силно препоръчван, има опит, второ при мен нямаше проблем, при друг лекар съм оперирана, мога да си пея, викам от радост и прочие, никакви проблеми не мислете, нещата ще се наредят!
Желая здраве 🥰

# 505
Сърдечно благодаря!
Бъдете здрава!

Писала съм и преди, след операция съм, без щитовидна почти изцяло, след базедова болест, напълно нормално си живея, нито кг съм качила, а напротив, през цялата бременност качих в норми 13кг основно на корем, свалих ги бързо за седмица или две, за мен повече опасно и страшно както и неприятно е да е нелекувана жлезата и да е болна, а не това да я няма.Също така има риск за гласните струни, но първо този лекар е силно препоръчван, има опит, второ при мен нямаше проблем, при друг лекар съм оперирана, мога да си пея, викам от радост и прочие, никакви проблеми не мислете, нещата ще се наредят!
Желая здраве 🥰

# 506
Сърдечно благодаря!
Бъдете здрава!

Желая здраве 🥰
Писала съм няколко пъти, че отношението, вниманието и професионализма на Пандев не могат да бъдат описани, а само видяни и усетени! На 22.10.21г беше операцията ми в Плевен, към днешна дата-говоря, пея и крещя-дори ми правят забележка 🤭 Така се случи че прекарах и ковид с близките си наэ3-та седмица от операцията,аз го прекарах най-леко!
На 34г съм Струма нодоза е моята окончателна диагноза-нямам жлеза, защото нямаше нищо красиво и оцеляло, за да работи!
Дано съм била полезна !

# 507
Здравейте момичета! Мама я оперираха преди 3 седмици. Втора операция след 6 г. Имаше част от жлезата, сега е махната изцяло. Чакаме резултат от биопсия. Това което ме притеснява е, че все още няма глас, има подобрение, но е далеч от по нормалното и другото, постоянно има храчки, които казва, че не може да изплюе. Извинявам се, че ви занимавам с това, но искам да знам имало ли е подобни проблеми и при други оперирани. Иначе се храни вече нормално, няма затруднения при дишането. Оперира я д-р Видинов.

# 508
Здравейте момичета! Мама я оперираха преди 3 седмици. Втора операция след 6 г. Имаше част от жлезата, сега е махната изцяло. Чакаме резултат от биопсия. Това което ме притеснява е, че все още няма глас, има подобрение, но е далеч от по нормалното и другото, постоянно има храчки, които казва, че не може да изплюе. Извинявам се, че ви занимавам с това, но искам да знам имало ли е подобни проблеми и при други оперирани. Иначе се храни вече нормално, няма затруднения при дишането. Оперира я д-р Видинов.
Здравей! Всичко ще бъде наред, аз нямах глас около месец и се давех с течности също толкова време, и това с храчките също го минах! Трябва време и търпение .. Аз оревах тук и групите във фейса,  но Пандев се изказа категорично, че ще отнеме време- около 3-4 месеца, но аз като бързак от зор и всичко сега е нормално, момичехо оперирано предният ден, но вторият час говореше все едно не е имала операция! Разбрах едно, че всеки организъм е индивидуален и от там идва разликата във възстановяването и преодоляването на стреса от самата операция !

# 509
Към днешна дата гласът ви възстанови ли се напълно? Прочетох, когато бяхте притеснена, че е още слаб.

Цитат на: mlqs
link=topic=1249146.msg43966366#msg43966366 date=1639330042
Здравей! Всичко ще бъде наред, аз нямах глас около месец и се давех с течности също толкова време, и това с храчките също го минах! Трябва време и търпение .. Аз оревах тук и групите във фейса,  но Пандев се изказа категорично, че ще отнеме време- около 3-4 месеца, но аз като бързак от зор и всичко сега е нормално, момичехо оперирано предният ден, но вторият час говореше все едно не е имала операция! Разбрах едно, че всеки организъм е индивидуален и от там идва разликата във възстановяването и преодоляването на стреса от самата операция !

Общи условия

Активация на акаунт