Операция на щитовидна жлеза -18

• 57 602
  • 795
  •   1
Отговори
# 750
Здравейте!
Вече съвсем се обърках и отново имам нужда от съвет...
Операцията,както писах,мина. Хистологията - папиларен карцином без метастази в лимфния възел,който е изследван.
Хирурга казва,че не трябва да пия РАЙ. Двете онко комисии, независими една от друга, казват,че задължително трябва да пия. Карцинома е с гранични размери според тяхната класификация - 2см.
Записах час да се допитам до проф.Хаджиева,но не съм сигурна дали тя е най-добрият вариант.
Моля посъветвайте ме с кой онколог да се консултирам.

Може да направите и консултация с доцент Бочев - началник нуклеарна медицина в Сити клиник. При него ме изпрати професор Пандев, след като по негово мнение възелът ми ще се "стопи" като пия рай, но след срещата с Бочев стана ясно, че в никакъв случай той не препоръчва тива за моя проблем.

# 751
Благодаря за отговорите!
Да,д-р Видинов ме оперира. Вярвам му,но имам един страх в себе си,ако все пак нещо е останало.

За проф.Хаджиева колебанието ми идва от прочетени мнения - така е. Това не значи,че няма да повярвам на думите и.

Може би имах нужда да чуя,че точно тя е човека,на чиято преценка трябва да се доверя.

# 752
  • Варна
Всеки лекар има много различен подход. Хаджиева не предлага РАЙ на всеки, особено млади хора, докато повечето лекари предпочитат да се застраховат. Примерно знам, че Хаджиева иска ако планираш забременяване, да промени дозата доста по-рано, докато аз забременях преди няколко месеца и моята лекарка процедираше различно. Така че е важно да имате доверие, когото и да изберете Simple Smile

# 753
Здравейте! Исках да попитам, Ако някой е наясно, сцинтиграфия Може ли да покаже ,евентуално ако има нещо на друго място, или само на щитовидната? Мерси

# 754
Споделете мнение за проф. д-р Кирил Христозов (св. Марина, гр. Варна) - дано не съм объркал името, но мисля, че е точно това.
Насочи ме ендокриноложката (доцент Бояджиева) за биопсия - гледа ме над 30 мин и каза, че имам няколко възела като искала да се вземе биопсия.
Ще ходя там идната седмица, а реално подобни манипулации ще ми правят за 1ви път, като до сега не съм имал проблеми с ЩЖ, като те са от съвсем скоро.

Тоя е голям грубиян, нищо не обяснява, казва ти три думи и си чао. Моята биопсия при него излезе доброкачествена, а при операцията излезе карцином.

# 755
Здравейте! Исках да попитам, Ако някой е наясно, сцинтиграфия Може ли да покаже ,евентуално ако има нещо на друго място, или само на щитовидната? Мерси
Ако говорим за карцином на щитовидната, то да,  веществото, ако има разсейки, ще се натрупа и другаде в тялото, например дробовете.
Иначе, доколкото разбирам нещата, сцинтиграфия се нарича изследването, а с какво контрастно вещество ще се направи, вече зависи от заболяването. Например за аденом на паращитовидна жлеза се, изследването е с друго вещество, венозно - технеций.

# 756
Тоя е голям грубиян, нищо не обяснява, казва ти три думи и си чао. Моята биопсия при него излезе доброкачествена, а при операцията излезе карцином.

Аз съм объркан - ако е била доброкачествена биопсията, защо е била нужна операция?

Да си призная, аз вътрешно изобщо не искам тази биопсия, не знам защо ми е, но се доверявам на 2ма лекари които казват че  правилно да се направи за да е всичко сигурно. И все пак доверието е едно, а вътрешното усещане друго. Естествено ако усещаш, че можеш да летиш, не е нужно да скачаш от 10тия етаж за да разбереш, че не можеш и за това поне за сега клони към действие насочено от докторите.

# 757

Аз съм объркан - ако е била доброкачествена биопсията, защо е била нужна операция?

Възелът растеше и в един момент ми пречеше да дишам като съм легнала по гръб. Не се виждаше външно, растеше навътре.

# 758
Трябва ни нова тема!

# 759
Аз нямам възможност да я направя от компютър скоро, така че ако можете да се заемете, ще е супер!

# 760
Аз нямам възможност да я направя от компютър скоро, така че ако можете да се заемете, ще е супер!

Аз имам време да пусна нова тема,но не зная как. С леко разяснения ще се справя Simple Smile

# 761

Аз имам време да пусна нова тема,но не зная как. С леко разяснения ще се справя Simple Smile

И аз не съм специалист голям и не помня как, по усет,   ще се справиш. Отвори си два прозореца един до друг, за да копи и пействаш лесно, увери се, че са активни линковете и ако искаш добави нещо, ако ли не - остави същата информация, ако я намираш за полезна като за първа страница. На мен ми беше трудно да уцеля правилния раздел и да сложа снимка, която да се побира, помня. За скрит текст помага предварителния изглед. Не е трудно, малко пипкаво. Simple Smile

# 762
НОВА ТЕМА

https://m.bg-mamma.com/?topic=1450358.new#new  

Последна редакция: пн, 30 май 2022, 17:07 от Anelia20

# 763
Здравейте, да попитам къде оперира професор Пандев?

# 764
Здравейте, да попитам къде оперира професор Пандев?

Здравейте!
В края на април ми каза,че оперира единственият в "Света Марина"Плевен.

Общи условия

Активация на акаунт