Операция на щитовидна жлеза -18

• 57 602
  • 795
  •   1
Отговори
# 765
Момичета, след отстранена ЩЖ и със заместителна терапия мога ли да слагам ботокс и филъри? Моля ако някой има опит да отговори.Благодаря!

# 766
Здравейте,

Следя се редовно при проф. Пандев от 2008 година. Първоначално бях с хиперфункция, пих тирозол+пропицил около 3 години с постепенно намаляващи дози. Бях 10 години в ремисия и от миналия септември - пак хиперфункция +TRAK антитела т.е. Базед. Имам възел около 2,2 см, който следим с проф. Пандев вече 12 години. Правили сме тънкоигленна биопсия, калцитонина е ОК, тиреоглобулина - също. Нямам някакви страшни оплаквания, освен сърцебиене понякога, изпотяване на ръце и нервност. Почнах да пия по 1 Табл. тирозол от м. септември 2020 г. Хормоните влезнаха в норма още на 3-ия месец от началото на приема на тирозол. Днес бях на контролен преглед при проф. Пандев. Продължаваме с 1 Табл. тирозол, възелът не расте, но ТРАК все още не е в норма. Тъй като съм на 48 г. и не планирам да раждам повече, той смята, че е добре да се направи йодотерапия с много ниска доза йод при доц. Бочев в Сити Клиник. И каза, че дозата при мен ще е толкова малка, че ще пия таблетката и ще си ходя в къщи т.е. йода не е опасен за околните. Моля, ако някой е бил пациент на доц. Бочев да сподели мнение и как минава процедурата при йодотерапия. Пандев твърди, че след йода ще забравя за Базеда и ще спра тирозола. Вярвам му, просто искам да чуя момичета, които са минали през това. И ако може да споделите цената на процедурата. Иначе съм си записала час при доц Бочев за консултация на 27.05.2021 г.  
Благодаря.
Здравей те пиша ви по поста ви от преди година, и се надявам да сте добре:)
Т.к споменавате, че се следите при проф. Пандев, може ли да споделите къде и как си записвате часове при него? Благодаря ви сърдечно!

# 767
Здравейте,

Знам, че преглежда в Плевен - Св. Марина и център "Спектър" в София. Аз ходя около веднъж годишно при него. Поне миналото лято преглеждаше на тези две места.

# 768
Здравейте,
Нова съм във форума, но ви чета отдавна. Накратко с два карцинома съм. Рак на гърдата и папиларен карцином на щитовидната жлеза. Направиха ми операции и всичко вече е изчистено, но ми е назначена и радиойодаблация. Искам да помоля, ако има момичета с моите диагнози да споделят как се чувстват след проведената радиойодаблация. Притесняваме да не рецидивира карцинома на гърдата.
Благодаря ви!

# 769
Здравейте, Ани, на предната страница има линк към новата тема, пишете там по-добре. Успех.

# 770
Къде е този линк? Нека се напише пак, защото не го виждам.

# 771
Искам да вметна, че ако се оперирате при проф.ДМН Виолета Димитрова в Медицинса академия, вход откъм "Пенчо Славейков", Първа,отляво на бариерата , хирургия, то ще сте безкрайно доволни. След операция заради намалена функция на жлезата не пия никакви лекарства. Тя е коремен хирург, но доц Еленкова каза, че тя какво ли не оперира с нейните златни ръце.

# 772
  • София
Искам да вметна, че ако се оперирате при проф.ДМН Виолета Димитрова в Медицинса академия, вход откъм "Пенчо Славейков", Първа,отляво на бариерата , хирургия, то ще сте безкрайно доволни. След операция заради намалена функция на жлезата не пия никакви лекарства. Тя е коремен хирург, но доц Еленкова каза, че тя какво ли не оперира с нейните златни ръце.
Никаква гаранция няма. Това, че вие не пиете лекарства и всичко е минало ок, не значи, че и всички оперирали се при тази ще са така. Как си представяте ако на човек му отстранят цялата жлеза да не пие лекарства?

# 773
Операцията на щитовидната жлеза е деликатна работа. Не бих отишла при коремен хирург.

# 774
И за мен е странно
Какво като е хирург, то това не значи че всичко може ...

# 775
Здравейте,

Знам, че преглежда в Плевен - Св. Марина и център "Спектър" в София. Аз ходя около веднъж годишно при него. Поне миналото лято преглеждаше на тези две места.

А би ли споделила как си след терапията? Наложи ли се последващ прием на тироксин?
Моя приятелка уж за същото беше, с малка доза радиойод и надежда, че няма да пие вече нищо. Тоест, че жлезата няма да се увреди чак до такава степен и все пак ще произвежда достатъчно хормони, за да не се налага да включат тироксин. Но се стигна все пак до доза 75. Както има случи, при които едно лечение с радиойод не е достатъчно и пак се стига до хиперфункция.

# 776
А защо толкова ви е страх от хапчето? Пия го от 2008 г

# 777
Мен ме е страх не от самото хапче, а от идеята, че животът ми зависи от това хапче. Ако не го пия ще умра! Това е много гадна мисъл.

# 778
Мен ме е страх не от самото хапче, а от идеята, че животът ми зависи от това хапче. Ако не го пия ще умра! Това е много гадна мисъл.
Ако не пиете вода, пак ще умрете. Постоянно правим някакви неща, за да не умрем.

# 779
Въпросът ми е провокиран спрямо обещанията. С много малка доза ще стане. Ще спреш тирозола и жлезата ще се кротне.
Не се споменава, че ще се стигне до прием на тироксин (или може да се стигне) . Много хора остават с грешно впечатление (приятелката ми също) . Мислят си, че след малка доза радиойод или остраняване на част от жлезата, то останалата част поема функцията и не се налага прием на лекарства.
Между другото и за такива случаи знам.
Затова попитах дали е стигнала жената до лекарства, или нейната жлеза се справя и без тироксин.

Общи условия

Активация на акаунт