Операция на щитовидна жлеза -18

• 57 608
  • 795
  •   1
Отговори
# 780
Мен ме е страх не от самото хапче, а от идеята, че животът ми зависи от това хапче. Ако не го пия ще умра! Това е много гадна мисъл.

Познавам тази мисъл. Само че няма да умрем веднага, а след няколко месеца. Този страх се засили при мен при извънредното положение - ами ако спрат доставките? И пр. Ама ако попадна на необитаем остров? Ако има война, бедствие... Същото е. Но също така е и нездрава мисъл, както казва и друг по-горе, ако не пиеш вода няколко дни, ще умреш. Ами хората, които са на терапии, при които действително един или два пропуснати приема са пагубни какво да кажат? Не бива да се оставяме на такива мисли, трябва да сме здраво стъпили на земята.

# 781
Anikka, 🤗

Отдавна не се беше появявала във форума, момиче! 🌺
Мислех, че си се отказала да го следваш. Pensive

Да, щитовидните хормони ни трябват и са ни жизненонеобходими, но, както си написала и ти - организмът ни доста дълго време може да издържи без тях.
Просто бавно и постепенно ще се влошаваме... Sad

Но какво да се прави - някак си се научаваме да живеем с тази мисъл и с идеята, че явно при "такива" като нас нещата ще зависят от това хапче.
Такова е положението... 🤷

И да искаме - друг избор (изход) нямаме...

Колкото до въпроса на Merelenda - може би може да се остави организмът без прием на външен хормон, но само ако са изрязани един или няколко възела и жлезата си е почти цялата. 🍀
Не ми се вярва, ако е останала само половината, или някаква малка част от нея, да успее да компенсира липсата. 😔

Ако има момичета, които живеят само с половин жлеза и са без хормон - се надявам искрено да откликнат. 🙏
Аз не смея да твърдя нищо със сигурност. 🙆
Ако моят случай беше такъв - щях да бъда много по-полезна и по-категорична в отговора си.
🤗💕

# 782
  • София

Колкото до въпроса на Merelenda - може би може да се остави организмът без прием на външен хормон, но само ако са изрязани един или няколко възела и жлезата си е почти цялата. 🍀
Не ми се вярва, ако е останала само половината, или някаква малка част от нея, да успее да компенсира липсата. 😔

Ако има момичета, които живеят само с половин жлеза и са без хормон - се надявам искрено да откликнат. 🙏
Аз не смея да твърдя нищо със сигурност. 🙆
Ако моят случай беше такъв - щях да бъда много по-полезна и по-категорична в отговора си.
🤗💕

При мен заради възли е премахнат целия ляв лоб и 1/3 от десния. Т.е - имам останало само 2/3 от десен лоб.
Преди операцията хормони и антитела бяха оптимални. Само ТСХ си спомням, че беше около 1.
Един месец след операция - ТСХ 4.07.
6 месеца след операция - ТСХ - 2.9. Т4 и Т3 са ок.
Не са ми назначавали терапия и ми казаха да се изследвам 1 път годишно.
Операцията ми беше миналата година края на месец юли.

# 783
Ееее, благодаря Ви много за отговора, miamim! Hug

Чудесно звучи това, което сте написала!
Радвам се, че нещата при Вас са се развили така! Flowers Hibiscus
Това е голяма надежда за всички, на които им предстои подобно "премеждие"! Flowers Four Leaf Clover

Значи жлезата Ви е истински "боец"!
И Ваш достоен и верен "приятел"!

Благодаря Ви още веднъж за отговора! Kissing Heart

# 784
Не се умира със сигурност без хапчето,спирала съм го за една година на своя глава. Но не се чувствах добре.

# 785
  • София
Ееее, благодаря Ви много за отговора, miamim! Hug

Чудесно звучи това, което сте написала!
Радвам се, че нещата при Вас са се развили така! Flowers Hibiscus
Това е голяма надежда за всички, на които им предстои подобно "премеждие"! Flowers Four Leaf Clover

Значи жлезата Ви е истински "боец"!
И Ваш достоен и верен "приятел"!

Благодаря Ви още веднъж за отговора! Kissing Heart
Определено го считам като някакъв голям късмет това. Или просто - организъм. Каквото и да е, се радвам много.
Всичките ми познати, които са оперирани и все пак имат някаква запазена част от жлезата, все са на терапия.
Обаче от всички тях, само при мен гласът не е както преди операция. Имам глас, но не е същият просто - не мога да повишавам, да викам. Но все пак съм доволна. Това да ми е.

# 786
miamim, 🤗

И аз се чудя вече как може да се чувстваме толкова различно след тази операция. 🙄
Едни "така", а пък други "иначе"...

Непредвидима и странна "машинка" е организмът ни.

На мен лично изразът: "Аз съм без жлеза и се чувствам чудесно." - ми звучи като абсолютен оксиморон, защото при мен съвсем не е така, ама...
Ще си замълча и няма да се оплаквам. 🤫
Нито с хапчето ми е добре, нито без него, ама туй-то.
Каквото - такова. 🤷
Дано повечето хора да са по-големи късметлии от мен! Flowers Four Leaf Clover
От сърце им го пожелавам! 🤗🌈

# 787
  • Варна
Аз съм без цялата жлеза и се чувствам супер. Преди 1г ми правиха мозъчна операция…е, няма такава гадост. Махането на ЩЖ беше пееесен. Беше ме страх от хапчето и че е “завинаги”, ама свикнах, че даже и родих

# 788
Аз дори не съм си помисляла такива страхове ...че ще умра т.като пия хапче и съм зависима от него ...че то може кола да те блъсне всеки един ден, то само страхове ли да си измисляме, животът е риск, дори трябва да сме благодарни,че има лечение, не знам ...странно ми е това.
А съм без жлеза и на доза 100мкг, пия си хапчето и си живея, а при мен гласът няма грам разлика,викам, пея ...

# 789
# 790
Ако не пиете вода, пак ще умрете. Постоянно правим някакви неща, за да не умрем.
Водата е част от природата и я има навсякъде и под всякаква форма. Хапчето не. Реално ние сме роби на един фармацефтичен продукт, произвеждан от частници. Ако фирмите решат да преустановят производството, кой може да ги спре? Това си е тяхно решение, но нашият живот зависи от него.

# 791
# 792

Долният линк е валиден и работи.

Последна редакция: пн, 28 авг 2023, 14:57 от Anelia20

# 793
Просто момичето ("Elenki") написа отговора си на тази страница - 18 и всички продължихме да пишем тук.

А новата ни тема наистина е вече на 19 стр., която малко "изоставихме". 😊

🤗🌺

# 794
  • София
И аз не забелязах, че сме в старата тема.

Общи условия

Активация на акаунт