Операция на щитовидна жлеза -18

• 57 614
  • 795
  •   1
Отговори
# 735
Не е задължително да се качат кг и да сте в хипоф.
Не се шашкайте, аз бих се шашкала ако има нещо токсично в тялото ми

# 736
Здравейте! Имам записан час при проф.Хаджиева. Предупредеха ме,че не работи със здравна каса. Тъй като имам допълнително здравно осигуряване се питах дали има някаква регистратура или поне медицинска сестра в кабинета,където биха могли да ми напишат фактура без да отнемам от времето на лекаря.

# 737
Здравейте! Имам записан час при проф.Хаджиева. Предупредеха ме,че не работи със здравна каса. Тъй като имам допълнително здравно осигуряване се питах дали има някаква регистратура или поне медицинска сестра в кабинета,където биха могли да ми напишат фактура без да отнемам от времето на лекаря.

Парите й се дават на ръка. Но я попитайте, не губите.

# 738
В КАСПЕЛА ме оперираха, ще плащам за екип,а за престой дали ще ме таксуват след като съм представила  направление за хоспитализация? За Пловдив говоря.

# 739
Не, няма. Всичко влиза в уговорената сума.

# 740
Момичета, къде оперира доцент Сечанов в последно време? Има ли свой собствен екип в София? Той е гостуващ лекар в Бургас, но смятам да пожелая операцията да се състои в София. Смятам, че един хирург трябва да оперира на своя територия, със своя екип.
Ще споделите ли мнение за него като специалист и човек? Има ли "гафове"?
Зная, че е лека операция, но за мен е нещо страшно и много се притеснявам. Реже ли "наред" или ще остави паращитовидни? Аз имам възел и предполагам ще ми махне половината лоб, от което се ужасявам какво ще стане след операцията. Цял живот съм била слаба и ме е страх метаболизмът ми да не се забави и да мина в хипофункция. Всичко, което ми споделите ще ми е от полза, защото съм много шашната, а възелът започна зверски да ми пречи, защото е токсичен и ми е много зле и вече не издържам.

Здравейте, доц. Сечанов оперира в частна болница "Св. Панталеймон" в София (в кв. Младост 3), като операцията се заплаща. На мен той ми оперира цялата жлеза, но остави паращитовидните жлези. За гафове не знам, но при мен всичко беше наред с операцията - говорех нормално веднага след като се събудих, пих вода, въобще нямах никакви особени оплаквания или проблеми. Аз се чувствах спокойна с него, но предполагам, че тези усещания са лични - така или иначе преди операцията, ако се насочите към него, трябва да отидете на преглед при него и така ще може да поговорите за всичко, което Ви притеснява, и да си формирате мнение.  Успех желая и не се притеснявайте - операцията минава за нула време, а възстановаването е много бързо и всеки следващ ден нещата са чувствително по-добре (а след 10-тина дни се чувствате като преди операцията).

# 741
Моля да ми препоръчате лекар еднокронолог в Пловдив.
И тези които са се оперирали, защо се е наложила операция?
Кои възли се оперират топли, студени
Студените злокачествени ли се водят и след като се махнат прави ли се някаква лъчетерапия или само лекарства се пият

# 742
  • Варна
При повечето от нас се прави биопсия, когато лекарят се съмнява и според резултата операция. На мен например не са ми казвали нищо за топъл или студен възел. Директно излезе, че е степен VI - карционом и се направи операция.

Лекарства се пият със сигурност, а лъчетерапията в случая се нарича радиоактивен йод и се прави само при нужда, не е задължителна, а според резултатите, най-вече на лимфните възли.

# 743
При повечето от нас се прави биопсия, когато лекарят се съмнява и според резултата операция. На мен например не са ми казвали нищо за топъл или студен възел. Директно излезе, че е степен VI - карционом и се направи операция.

Лекарства се пият със сигурност, а лъчетерапията в случая се нарича радиоактивен йод и се прави само при нужда, не е задължителна, а според резултатите, най-вече на лимфните възли.
Можели имена на лекар от който се доволна и при който сте се оперирала

# 744
  • Варна
Аз лично се оперирах при Ненков във Варна, но преди това бях направила и консултация с Пандев и Ганчев.

# 745
Аз съм с Базедова б.и също съм оперирана от проф Ненков, от Варна съм
Мога само да го похваля!

# 746
Споделете мнение за проф. д-р Кирил Христозов (св. Марина, гр. Варна) - дано не съм объркал името, но мисля, че е точно това.
Насочи ме ендокриноложката (доцент Бояджиева) за биопсия - гледа ме над 30 мин и каза, че имам няколко възела като искала да се вземе биопсия.
Ще ходя там идната седмица, а реално подобни манипулации ще ми правят за 1ви път, като до сега не съм имал проблеми с ЩЖ, като те са от съвсем скоро.

# 747
Моля да ми препоръчате лекар еднокронолог в Пловдив.
Сменила съм 4 ендокринолога по време на лечението си от Базедова болест. Всичките бяха добри. Останах при този, който ми е най- удобен за посещения.  Защото трафикът в Пловдив е ужас и след като няколко пъти си изпусках часа, а следващият който можех да вземе беше най- рано след месец, просто се отказах да посещавам т. нар. “светила”. Така че моят съвет е да смениш няколко и просто да си намериш своя човек ✌

# 748
Здравейте!
Вече съвсем се обърках и отново имам нужда от съвет...
Операцията,както писах,мина. Хистологията - папиларен карцином без метастази в лимфния възел,който е изследван.
Хирурга казва,че не трябва да пия РАЙ. Двете онко комисии, независими една от друга, казват,че задължително трябва да пия. Карцинома е с гранични размери според тяхната класификация - 2см.
Записах час да се допитам до проф.Хаджиева,но не съм сигурна дали тя е най-добрият вариант.
Моля посъветвайте ме с кой онколог да се консултирам.

# 749
Здравейте!
Вече съвсем се обърках и отново имам нужда от съвет...
Операцията,както писах,мина. Хистологията - папиларен карцином без метастази в лимфния възел,който е изследван.
Хирурга казва,че не трябва да пия РАЙ. Двете онко комисии, независими една от друга, казват,че задължително трябва да пия. Карцинома е с гранични размери според тяхната класификация - 2см.
Записах час да се допитам до проф.Хаджиева,но не съм сигурна дали тя е най-добрият вариант.
Моля посъветвайте ме с кой онколог да се консултирам.
Защо не сте сигурна дали тя е най-добрият вариант, като е специалист от години именно в тази сфера? Нашият карцином не е като другите карциноми, не Ви трябва онколог.

Да си допълня поста - вижте се първо с нея, ако по някаква причина не Ви убеждава препоръката и, тогава мислете. Предполагам имате предварително мнение за нея от споделено и затова имате колебания. Но именно тя следи новостите и новите протоколи, и затова е възможно да не Ви назначи дори и сцинтитрафия, а лечение с йод съвсем едва ли. За разлика от онкокомисиите към болниците, които се водят по старите протоколи и рядко ще има различно от стандартната препоръка. Да разбирам, че хирургът е д-р Виденов?

Аз.имам много метастази, пих йод, след година сминтиграфия, после минах втора операция. След нея Хаджиева дори и контролна сцинтиграфия не ми назначи, само следене на показатели. Истествено по протокол следва,  лекарите от телк и те това очакваха. Има пациенти из страната, които си ги карат всяка година или през две да правят сцинтиграфия за всеки случай - срещала.сэм ги и двата пъти при чакането за сцинтиграфиьта, прави се в един ден за всички. Та това не е шадящо, именно затова се променят протоколите и се осъвременяват.

Последна редакция: сб, 28 май 2022, 08:19 от Anikka

Общи условия

Активация на акаунт