Операция на щитовидна жлеза -18

• 59 762
  • 795
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте мили момичета,
Записвам се при вас 🌺
Моля ви за съвет- освен Сечанов и Пандев бихте ли дали добри примери за хирурзи от личен опит за Пловдив и София.

Ганчев в УСБАЛЕ, сградата на Майчин дом. той е шеф на тироидната хирургия, има и специалност по пластична хирургия. Приемаше понеделник от 12 часа за преглед на документи и насрочване на операция, сега не знам как е.
Той ме оперира, изключително доволна съм.

# 166
Момичета,
При папиларен, винаги ли TSH е в супресия 5 години. Винаги ли се чувстваш зле, и ако ти е зле, от дозата може ли да се направи компромис до положение в което се чувстваш добре.

# 167
Момичета,
При папиларен, винаги ли TSH е в супресия 5 години. Винаги ли се чувстваш зле, и ако ти е зле, от дозата може ли да се направи компромис до положение в което се чувстваш добре.
Колко ниско го държите? Кога е била операцията? Как се чувствате, дефинирайте "зле"?

Иначе зависи от степента, дали сте с нисък, среден или висок риск. Проф. Пандев всеки път ми отваря документ с насоки да препоръчителните нива, последно съвременно "издание" така да се каже. Естествено не мога да запомня всичко, но мен ме води средновисок риск и мога да държа от 0,4 до 0,9, ако правилно запомних, разбира се. Последните три години откакто съм оперирана държа по-ниско 0,1-0,3 но и нямам оплаквания. Честно казано не усещам разлика. Последно бях 0,9 и леко коригирахме дозата, че да го смъкнем все пак малко

# 168
Момичета,

Моето TSH го държат под 2. Казват, че последните проучвания сочат, че не е необходимо да се поддтиска до билизки до нулевите стойности.
Имах месц-два в леки неразположения - изпотяване, трудно заспиване, инсомния, но отминава.

# 169
Момичета, блатодаря ви за информацията относно нивата за TSH.
Попитах защото съм със папиларен карцином а утре ще си взема изследванията от биопсията и ще ми обяснят всичко останало около моят случай.
Четох че при папиларен нивата се държат ниски, което пък води до дискомфорт... 😀 предстои ми операция и просто съм претиснена и много  филмирана. 🌺🤭

# 170
Попитах защото съм със папиларен карцином а утре ще си взема изследванията от биопсията и ще ми обяснят всичко останало около моят случай.
Четох че при папиларен нивата се държат ниски, което пък води до дискомфорт... 😀 предстои ми операция и просто съм претиснена и много  филмирана. 🌺🤭
Ами да допълня тогава, че да те успокоя - не не се чувствам никак от ниските нива на тсх. Т.е.не ми е зле, ок съм си. Нормално е да се притесняваш, но всичко ще се нареди. Няма нищо фатално при тази наша болест, нищо че звучи страшно. Смелост за  операцията и търпение към тялото ти след нея!Можеш да живееш напълно пълноценно след това-
 - да раждаш и гледаш деца, ако си в такава възраст, да катериш планини, да се гмуркаш в океани. Честно казано да, аз се изморявам и нямам сила, но знам защо е - започнах отново да се храня кошмарно зле и безразборно, и освен че качих кила, си имам заигравка с инсулиновата резистентност. Ще се почувствам добре, когато се взема в ръце в това отношение. Но не е щото нямам жлеза - лесно е тази липса да набедя за всичките си оплакванията, както много често чета, а сигурно и ти четеш в нета, че правят други пациенти... Да, със сигурност е по-добре до имаш здрава жлеза, вместо Хашимото, хипофункция или да си опериран от карцином на щитовидната, но какво да се прави. Пиеш хапчето сутрин и продължаваш напред!

# 171
Благодаря ти най-сърдечно Anikka ще спя днес...🦋✨🌷 ...

# 172
Ами да допълня тогава, че да те успокоя - не не се чувствам никак от ниските нива на тсх. Т.е.не ми е зле, ок съм си. Нормално е да се притесняваш, но всичко ще се нареди. Няма нищо фатално при тази наша болест, нищо че звучи страшно. Смелост за  операцията и търпение към тялото ти след нея!Можеш да живееш напълно пълноценно след това-
 - да раждаш и гледаш деца, ако си в такава възраст, да катериш планини, да се гмуркаш в океани. Честно казано да, аз се изморявам и нямам сила, но знам защо е - започнах отново да се храня кошмарно зле и безразборно, и освен че качих кила, си имам заигравка с инсулиновата резистентност. Ще се почувствам добре, когато се взема в ръце в това отношение. Но не е щото нямам жлеза - лесно е тази липса да набедя за всичките си оплакванията, както много често чета, а сигурно и ти четеш в нета, че правят други пациенти... Да, със сигурност е по-добре до имаш здрава жлеза, вместо Хашимото, хипофункция или да си опериран от карцином на щитовидната, но какво да се прави. Пиеш хапчето сутрин и продължаваш напред!
Точно тези дни мислих по този въпрос,че и аз съм се отпуснала и като теб съм с инсулиновата резистентност (сякаш са супер свързани всички процеси и болести). То че няма да сваля с вълшебната пръчица ми е ясно,но поне да спра някои вредни неща окончателно. Казах си, че щом след операцията спрях да пуша,значи просто трябва да реша какво спирам да ям и да го направя 🙂 Ден 1ви -стискайте палци 😁

# 173
Аз се оперирах август 2020,като знаех и следях възлите от 2014 год.Винаги всички хормони са ми били в идеални норми,нямала съм никакви оплаквания и имах една нормална бременност.Но възлите ми растяха,особено след раждането,до такава степен,че чак на ехографа не можеха да ги обхванат,притискаха ми и трахеята  Едни добри специалисти като Пандев и Димов са ми казвали,че са доброкачествени,но така или иначе ще се стигне до операция(което и стана).Оперирах се при проф.Димов в Каспела,като ми е махната цялата жлеза.Хистологията-доброкачествен аденом.Чувствам се добре,въпреки че още нагласяме хормона,но и това ще стане...
За всичките тези години разбрах едно-може би нямаше да се оперирам,ако възлите не растяха и не ми създаваха проблеми.Добрия специалист още на ехографа може да разбере какъв вид са,а ако има съмнения да ви прати на биопсия и вече от там да знаете накъде да вървите!Успех!

# 174
Здравейте отново момичета 💐,
относно храненето ще бъде доста интересно защото съм наясно че всичко е навързани и някои храни ще изискват воля за да се ограничат/ спрат!?... Но, предполагам че все ще намерим начин да се справим.. и да цигарите! за тях просто отказвам да махна 😟 закотвила съм на 3 на ден и нежелая да ги махам. Да ви попитам, някоя от вас имали наблюдения за Д-р Нончев Каспела, биопсията ми е правена от него и лично аз го смятам за добър човек и специалист, питам защото искам да продължа след операцията при него...   

# 175
Аз съм чувала все хубави отзиви за него,ако бях от Пловдив,щях да ходя при него.

# 176
Здравейте, дами! Някоя от Вас има ли проблем с белега-колоиден и болезнен, който за съжаление расте и още е активен? четох за кортикостероидни инжекции, които евентуално можели да спрат растежа и да се прибере малко, но ако някой го е правил, ще се радвам да пише! Бъдете здрави!

# 177
  • Варна
Здравейте, предстои ми операция на 15.02. при Сечанов в София. Въпреки, че е насрочена вече ... изчитайки теми назад започвам да се разколебавам дали е наложителна?! Диагнозата ми е нодозна струма възли в двата лоба най-големия около 4 см вече. От изследванията ми винаги са в норма, но възлите растат. Не съм диагностицирана с хашимото ... следя ги от 3 години... Успокойте ме нещо. Innocent

# 178
Щом растат е за операция рано или късно. Аз имам един възел доста голям 3,5 см. И моите изследвания са били в норма като TSH винаги на горната граница. От както ми назначиха еутирокс 25мг спря да расте и за сега няма да го оперират.

# 179
  • Варна
Хем си викам да ги махат и да се свършва...
хем пък ми се свиди пустата й жлеза.
Стотици въпроси са ми в главата и най-вече
как ще се промени начина ми на живот, ще се промени ли?!
Хормон доживотно? Това ли ме чака?
Да търся ли мнайсто мнение с надеждата да ми
кажат "не си за операция"... Уф изтрещявам Laughing

Общи условия

Активация на акаунт