Операция на щитовидна жлеза -18

• 59 854
  • 795
  •   1
Отговори
# 195
Не мисля, че са ок нещата.
Тсх е 4,81
FT3 - 5,38
FT4 - 12,4
Tat - 18,45
Mat - 15,71

Много моля да ми препоръчате добър ендокринолог, ще търся вариант за по-скорошен преглед, ако има часове.

# 196
Тсх е 4,81
FT3 - 5,38
FT4 - 12,4
Tat - 18,45
Mat - 15,71

Много моля да ми препоръчате добър ендокринолог, ще търся вариант за по-скорошен преглед, ако има часове.
Няма как да гадаем без референтни стойности.

# 197
Тсх е 4,81
FT3 - 5,38
FT4 - 12,4
Tat - 18,45
Mat - 15,71

Няма как да гадаем без референтни стойности.
Извинете, мислех, че 2 и малко е оптималното, всичко друго е за лекар.
При мен тсх е завишено дори от референтните :
ТСХ - 0,3-4,5
FT3 - 3,20 -6,80
FT4 - 8,9 - 17,2
Tat - <30
MAT - <30

# 198
Да завишено е но нее страшно. Имаш хипо функция. Обърни се към ендокринолог. Има също значение на кой ден от цикъла си пускала изследванията.

# 199
10-ти ден от започването на цикъла. Не съм знаела, че е от значение.

# 200
10-ти ден от започването на цикъла. Не съм знаела, че е от значение.
Десети ден от започването на цикъла се предполага че, е чист ден тоест без кървене. Значи е добре. Потърсете ендокринолог.

# 201
Да, ще потърся, затова писах в темата, с молба за препоръки. Благодаря ви за включването !

# 202
Аз не мога да ти препоръчам лекар. От много години не живея в България. Но от темата тук знам че доктор Пандев е най добрия. Опитай да се свържеш с него.

# 203
Да, ще потърся, затова писах в темата, с молба за препоръки. Благодаря ви за включването !
Кажете в кой град сте, за да Ви дадат препоръки? Иначе няма нещо драматично, не се шашкайте. Например от тат и мат е видно, че нямате Хашимото. Жлезата Ви не произвежда достатъчно хормон, това е фт4, и затова тсх съответно пък е височко. Хубаво е че фт3 ви е към горната граница. Навярно биха Ви изписали малка доза хормон да пиете, за да се подпомогне жлезата, особено ако планирате забременяване е задължително тсх да е под 2.

# 204
До София ще отида, знам, че там има доста специалисти, така че ако е удобно за там да споделите.
ФТ4 трябва да е към горна граница, така ли ? Мислех, че е горе долу добре. Не разбирам нищо, единственото, за което съм чела е тсх и знам, че трябва да е към 2. Не планирам бременности.

# 205
Благодаря, за отговора ganeli .
И в двата лоба има големи възли, едва ли ще
успее да запази някакви части... от железата.
Притискат ми хронопровода и трахеята.
Все едно съм глътнала яйце, на моменти ме
задушава, хеле пък при стрес и нерви. Чудо е!
Някой скоро при Сечанов да е правил операция?
Как протича преди и след операционния период?
Аз Юли.2020 се оперирах при него и съм изключително доволна. Даже като си гледам белега му благодаря наум всеки път... Не че е най-важното, но съм му благодарна че се е постарал,което си личи. Явно не му е безразлично как ще направи среза.  В интерес на истината оцених това, когато видях какво можеше да е... На други жени белезите са жестоки...
И Аз тези дни трябва да отида при Райков контролно заради хормона-тази сутрин пуснах тях,та да видим как ще е този път.
На мен не ми даде друга алтернатива,колкото и да ми се искаше .. Но  го приех и смятам,че така трябваше да направя- моята е отстранена на цяло.

Здравейте. Дали ще е много нахално ако помоля за снимка на белега на лично? Аз се оперирах средата на ноември 2020 при Сечанов, но към този момент гледката е много зле ... започвам да губя надежда, че нещата ще се замаскират.. е знам, че всичко си е до кожа, но имам и белег от секцио...такова чудо не е било ... Sad

# 206
  • В страната на бурите
Момичета моля и тук за съвет - при майка ми (72г.) излязоха много високи TAT и MAT, но другите хормони са в норма. Личната лекарка не се впечатли, каза че е нормално при пи-възрастните (майка ми е и пълничка, с висок холестерол, ако това има значение) , все пак взехме направление за ендокринолог. Аз обаче съм притеснена, защото съм имала проблем с щит. жлеза и трудно ми поставиха точната диагноза. Някой сблъсква ли се е с това?

# 207
Доколкото разбирам има Хашимото, но пък щитовидните и хормони са пушка. В такива случаи няма какво да изпише лекаря (имам приятелка с подобни показатели). Почетете за хранителен режим - кои храни да не консумира, напр.глутен. То това ще и се отрази цялостно благоприятно - килограми, холестерол... Няма от какво да се шашкате според мен. Все пак пишете какво е казал ендокринологът.

# 208
  • В страната на бурите
Благодаря, но не съм сигурна за Хашимото. Четох за ревматоиден артрит. Ще видим с ендокринолог.
При мен преди години един доктор уж спец в болница заключи Хашимото, ама беше повече от убеден даже викна колега да го учи, а имах възпаление на жлезата, което се излекува за 6 месеца. Добре че отидох за второ мнение и попаднах на лекар... Щеше цял живот да пия хапчета без нужда. Имам чувство, че вече Хашимото е модерно и го слагат под път и над път като диагноза.

# 209
Ами повишените стойности на ТАТ и МАТ нали това означават.
https://www.thyroidbg.com/zabolyavaniya/hipo/tireoidit-hashimoto

Общи условия

Активация на акаунт