НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - Тема 6

• 47 425
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Как 16 шева? Епизиотомия 16 шева? Сигурна ли си? Да не е била някаква екзотична двустранна епизиотомия? То това трябва да е разрез около 4см по диагонал, къде ги събраха тия 16 шева... В шок съм...

# 526
Пак по темата с контракциите - мъника от два дни буйства здраво и ми разпъва корема във всички посоки - доста е неприятно и леко болезнено. Последствията - днес почнаха да ми се стягат корема и кръста и една тежест ниско долу почна...та наистина контракциите могат да се дължат на много неща явно.

# 527
16 общо,вътрешни и външни,не само на мястото на епизиотомията. Шиха ме с пълна упойка и заради многото шефове сега ми предложиха секцио,но отказах освен ако не се наложи. Док се справи много добре с зашиването,все едно не съм раждала и възстановяването беше бързо 😊

Как 16 шева? Епизиотомия 16 шева? Сигурна ли си? Да не е била някаква екзотична двустранна епизиотомия? То това трябва да е разрез около 4см по диагонал, къде ги събраха тия 16 шева... В шок съм...

# 528
  • София
Док се справи много добре с зашиването,все едно не съм раждала и възстановяването беше бързо 😊

Впечатляващо! Браво на док Heart И на теб също.

# 529
Пак по темата с контракциите - мъника от два дни буйства здраво и ми разпъва корема във всички посоки - доста е неприятно и леко болезнено. Последствията - днес почнаха да ми се стягат корема и кръста и една тежест ниско долу почна...та наистина контракциите могат да се дължат на много неща явно.

Веси, и аз съм така напоследък. Буйна активност на бебето, болки, втвърдявания. Не знам кое какво предизвиква , но болките са различни - като пробождания ниско долу . Ти как ги чувстваш?

# 530
Не е точно болка, а тежест ниско долу централно. А корема или целия се стяга или на определени участъци. Боли ме понякога като почне да се върти бебето и ми опъва корема - все едно си превърта цялото тяло на 180 градуса и после прави серия бързи ритничета.

# 531
Поне усещате бебоците. Моята госпожица е много ленива. Не рита, а единствено усещам като се намества. От време на време ме стресира с това спане. Понякога я ръчкам и пак не иска да мърда. Всяка седмица съм на преглед и уж всичко е наред. Нямам търпение да започнем с тоновете, че да се успокоя.
И мен ме наболява от време на време като се случи да се обърне.

aniiliev83 до сега не мислих за раждането, но тези 16 шева ме стресираха. Браво за бързото възстановяване след това!

# 532
Nonny89 съжалявам,не исках да плаша никой. Всичко е много индивидуално, всяко раждане е различно и праг на болка също. Имаме различни страхове. Всеки от нас ще го изживее по уникален начин. Аз моето си го харесам и се надявам и това да мине добре ❤  Пожелавам на всички мами леко и благоприятно да мине 😘

# 533
И аз имам пробождания отдолу и тежест. А нощес ми се схвана крака, много жестоко беше, около 10 минути не мога да се оправя, сякаш няколко схващания едно след друго бяха. Мъжът ми стана да ми даде магнезий да пия. И аз от седмица две не пия никакви хапчета и дори магнезий, което отчитам като грешка. Аз още преди бремеността си пиех магнезий заради спорта, той отпуска мускулатурата и нервната система.
(Сега ми се подиграва, че съм се схванала, защото снощи тренирах... хем ми се подиграва, че съм 100 кила, хем като тренирам се чумери, не мога да ги разбера тия хора).

Днес влизам в 32 г.с. и след обяд съм на лекар.
Почнах да пера бебешките дрехи, които ми дадоха приятели, майка ми държи да ги глади... Ама времето нещо се прецака.

# 534
Момичета , какво се изслвдваше когато започнат да се подуват краката 🙄

# 535
Тази тежест централно, ниско долу и аз я имам постоянно от доста време. Имах я и предишната бременност. За съжаление се оттървах от нея като родих. Пих си нош-па, магнезии от страх предния път, ама не минаваше. Сега не пия нош-па и не по много магнезий,  защото знам, че няма смисъл за тази точно болка. Матката се разтяга, бебето притиска пикочния мехур. Докато не се роди, няма да изчезне напълно. Сигурна съм за себе си. Понякога е по-лека, но друг път дори не мога да вървя. Чувствам се стегната долу и сякаш нещо притиска и изкмуква едновременно с вакуум. Предната бременност дори се изпуснах един път съвсем накрая. Много наниско му беше главата и яко притискаше. Така е, докато не родим неразположенията, които ни тормозят няма да отминат. Изобщо аз отсега, та за следващите 3 месеца се подготвям, че ме чакат все повече болки и дискомфорт, включително и след раждането. И цял месец лохии...Сега 9 месеца няма нищо, но после около 3-4 седмици си зървяха с мен. 🙂
Всичко ще мине и други емоции ще ни завладеят....
Аз вчера бях на преглед и според ехото съм 31 г.с., но аз реално днес трябва да започвам 30 г.с. Измериха я 1700 гр. Май малко голямка. За шийката нищо не се спомена. На 8 октомври съм на частно, та пак ще чуя какво ще кажат.

# 536
мисля, че билирубин?

# 537
  • Тук... някъде
ivanamar, следи се кръвното да не е високо и се пуска урина, за да се види да няма белтък в нея

# 538
Момичета , какво се изслвдваше когато започнат да се подуват краката 🙄

Това, което KOKONDRELA написа + общ белтък и албумин в кръвта.

# 539
  • София
И аз вече ве подготвям за болежките Simple Smile
Почнаха да ми пищят ушите пак, отзад под плешките почти постоянно ме боли - седна ли, облегна ли се е нещо страшно, място не мога да си намеря. Само като се движа не ме боли, ама пък ми е все по-трудно да се движа хаахаха
И ставам леко нервна, крайно неприсъщо за мен. С това усещам, че денят наближава Grinning
Другата седмица влизам в 8м, живот и здраве и все повече започва да ми пари под лъжичката. От петък почвам тоновете. И така. Странно ми е вече Simple Smile А и есента дойде, най-депресивният за мен сезон, вече ми липсва лятото, макар че тая година едвам го преживях с това потене.

Общи условия

Активация на акаунт