На море в България 2020 г.! - 8

• 56 162
  • 734
  •   1
Отговори
# 465
Бяхме в Серенити преди да го купят TUI. Най- хубавото море ни е било там. След това цените ми станаха солени за нас. Но някъде бях чела че започнали да предлагат много чуждестранни ястия и въобще цялото им управление е насочено към чужденците. Персонала не бил български. Вярно ли е това?

# 466
  • София
Ха-ха
Св. Димитър - Приморско през полския TUI:
за апартамент:
НВ - 2868 злоти, което прави 1233.24 лева;
АИ (което не предлагат нито във Визит, нито на сайта си , нито никъде за резервация от БГ) - 3540 злоти , което прави 1522.20 лева. Пише CENA RAZEM , което означава обща цена.
https://www.tui.pl/wypoczynek/bulgaria/riwiera-bulgarska/sveti-d … A02Ch01BD20070814

Моята оферта от Визит за същия период, същата конфигурация в апартамент на база НВ е 1290 лева.
Разликата в НВ е незначителна, но предвид това, че за бг не се предлага АИ лекичко се чувствам дискриминирана в собствената си държава  (за пореден път).
Срещала съм Св. Димитър в БГ сайтове АИ. Ако се разровиш, ще видиш. Но ние целенасочено избягваме АИ. АКо резервираш през полския сайт, в случая разликата в цената не е голяма и ще се изравни с таксата за превода, поне така мисля аз.

# 467
Бяхме в Серенити преди да го купят TUI. Най- хубавото море ни е било там. След това цените ми станаха солени за нас. Но някъде бях чела че започнали да предлагат много чуждестранни ястия и въобще цялото им управление е насочено към чужденците. Персонала не бил български. Вярно ли е това?
Ние бяхме 09.20г.чужд персонал не съм видял никъде, а храната е разнообразна и вкусна има от всичко по много Simple Smile

# 468

Не е вярно , бях там 2020 .

Храната не ме впечатли кой знае колко , може и заради Ковид ситуацията да е било .

# 469
  • Сф
Aз ще чакам ласт минит това лято.Нито знам докога ще учат, нито какви лагери ще има детето(спортистка е) и ще съчетая нещо.Ще имам пари накуп, така че няма да е проблем и да гоня ранни.Много ми се ходи в Гърция на мен,и не само на мен де, не сме били на море там, ама с тоя кв не мога да планирам.Юли  и август няма да отида да се изпържа в гръцко, направо не знам!
В началото  и аз гледах полския туи като теле в железница, но някак си успях да наглася резервация.Не е толкова сложно. Александрия имат ли чешки сайт?Нали работят с чехи..може оттам да е по-евтино.

# 470
Миналото лято някой тук се оплака от двузвезден "ОИ", та имайте едно наум за качеството на тризвездния ОИ на Св. Димитър в Приморско.

Цитат
Имало едно време един бизнесмен и той си имал печеливш бизнес. В един момент се уредил с "наследствен" парцел в родното си китно крайморско градче и си спретнал хотелче. Но понеже основния му бизнес заемал цялото ме време, не успял да организира управлението на хотела в частта резервации и посещаемостта на хотела била много ниска. Накрая бизнесмена сключил договор с чешки туроператор, който му плащал всички легла за целия сезон на цена около 30% от това, което до този момент плащали клиентите. И всички били доволни - бизнесменът получавал редовни приходи, които надвишавали предишните на сезон, туроператора печелел добре и чешките туристи получавали по-ниски цени от българските в съседните хотелчета.
Приказката е по действителен случай.

# 471
  • София
Аз ще се повторя, но май май от много гледане и сравняване... накрая пак Дюни + Грийн Лайф Каваци ( по една седмица една след друга)  и пак на ранни ще резервирам. Всичко ще е от 1 ви юли ( заради учениците) и с гаранция за канселиране и връщане на пари , инак няма да резервирам , ако не ми обещаят. Миналата година Визит ни върнаха парите за Дюни на 100% , та явно затова сега съм "смела" Flushed
Но, гледах, гледах, към 900 лева ще спестя, ако резервирам на ранни, от двата хотела, та май си струва "риска"

Остава и мъжа ми да кандиса и резервирам.... той в началото винаги за всичко е против Joy , после всяко нещо пък е по "негова идея"... така разправя след като все пак отидем някъде Grinning Та ще кандиса сигурно ...

# 472
Миналото лято някой тук се оплака от двузвезден "ОИ", та имайте едно наум за качеството на тризвездния ОИ на Св. Димитър в Приморско.

Цитат
Имало едно време един бизнесмен и той си имал печеливш бизнес. В един момент се уредил с "наследствен" парцел в родното си китно крайморско градче и си спретнал хотелче. Но понеже основния му бизнес заемал цялото ме време, не успял да организира управлението на хотела в частта резервации и посещаемостта на хотела била много ниска. Накрая бизнесмена сключил договор с чешки туроператор, който му плащал всички легла за целия сезон на цена около 30% от това, което до този момент плащали клиентите. И всички били доволни - бизнесменът получавал редовни приходи, които надвишавали предишните на сезон, туроператора печелел добре и чешките туристи получавали по-ниски цени от българските в съседните хотелчета.
Приказката е по действителен случай.
Хм, но аз не искам АИ в смисъл "от пиле мляко", а няколко добре сготвени неща. И добър НВ ме устройва.

Има чешка Александрия - alexandria.cz,  но цените са по-дебели, включително и за настаняване в семейни хотели.

# 473
Хм, но аз не искам АИ в смисъл "от пиле мляко", а няколко добре сготвени неща. И добър НВ ме устройва.
И аз искам същото. Проблемът според мен е в предплащането.
Каква е мотивацията на мениджмънта на хотела да предостави добра услуга при предплатена почивка и каква би била при възможност да откажеш изцяло или частично услугата?

# 474
И аз искам същото. Проблемът според мен е в предплащането.
Каква е мотивацията на мениджмънта на хотела да предостави добра услуга при предплатена почивка и каква би била при възможност да откажеш изцяло или частично услугата?
Според мен няма проблем с предплащането. Перлите в Приморско ми върнаха на 100% след приета за основателна рекламация сумата по пакета, отказах Томас Резидентс и бях настанена в Приморско дел сол при друга почивка. Така че възможност за отказ от услугата или рекламация има. Друг е въпросът дали българският турист си знае правата и дали ги търси. Общо взето масовия бг турист (не визирам никой от пишещите тук, а визирам тези, които срещам по хотелите) е на принципа - к`вот - так`оа, да има манджа за пълнене на чиниите и посредствен бг алкохол ми стига.
Мотивацията на мениджмънта е друга бира - просто бг хотелиера е свикнал, че ако не са тези балъци, ще са други, за това си разиграват номерата.  Пред чужденците по-несмеят, защото техните агенции са ги обвързали с много по-сериозни договори със съответни неустойки.

# 475
  • Sofia
Напълно съгласна с горенаписаното. Съвсем случайно в един от разговорите ми със служителката от агенцията, с която пътуваме последните години разбрах, че и аз съм спадала към "капризните" туристи. Бях много изненадана (с жената си имаме приказка) и я попитах, какво влага в израза капризен. Отговорът беше, ако има нещо ти няма да си замълчиш и веднага ще си кажеш, и ще реагираш. Ами напълно нормално е, когато нещо не е наред да държа и да настоявам нещото да се оправи. Ако това ме прави капризна, така да бъде, въпреки, че мисля, че съм дооста далеч от капризните.

# 476
  • софия
Пак с питане, този път за мнение за Обзор бийч резорт.

# 477
  • София
Аз се чудя за Св. Димитър сега ли да резервирам, като няма намаление за ранни резервации, или да изчакам да пуснат някакво намаление. Тя цената и сега е ниска и май не съм срещала намаление за активен сезон миналата година, понеже го следих хотела. Поне нямам спомен.

# 478
Не ми вдъхва доверие, посещавала ли си го преди ?

# 479
  • София
Не ми вдъхва доверие, посещавала ли си го преди ?
За Св. Димитър ли става въпрос?

Общи условия

Активация на акаунт