Горди СЕПТЕМВРИЙСКИ мами посрещат бебчета засмяни!

• 18 105
  • 291
  •   1
Отговори
# 150
Честити бебешоци на всички родили майчета Да са ви живи и здрави и мноого да ви радват  Hug

Момичета относно размера на главичките не се притеснявайте излишно Сигурна съм че леакарите си знаят работата Не сме им първи не сме им последни Медицината е толкова напреднала че няма да се поколебаят да ви кръцнат ако се наложи Ето мен ниокой не ме пита искам ли не искам ли те си знаят че трябва и това Стискам палци на всички мами 2в 1  Praynig

Ние с беб сме добре Нещо започва да ми тежи коремчето и да ме придърпва операцията но това е нормално НЕ остава много време дори и за нас последните мами за септември
Аз в понеделник съм на преглед да видим има ли развитие по въпроса
Ави мила съчувствам ти че татито не е до теб в този момент но се надявам че скоро ще се съберете да се гушкате тримата

Родили майчета разказите ви са страшно вълнуващи Сега чакаме подробности около кърменето и първите дни вкъщи Аз имам конкретен въпрос Дава те ли водичка / сладка или не / на кърмено бебе и давате ли биберон залъгалка На поискване ли храните и слагате ли компресчета на пъпчето и изобщо как се грижите за него
Предварително благодаря  Hug

Поздрави и лека вечер

# 151
Момичета, тази нощ малкият не спа до 6.00ч. не знам какво му беше станало - само търсеше да суче нещо и плачеше. Храних го до полуда, но щом дръпна гърдата си /след 40 минутно сукане/ се разплаква все едно непърва трябва да яде... Направо с татко му по едно време щяхме да припаднем / това ми е поредната безсънна нощ откакто съм мама и явно умората се понатрупа/
все пак написах впечатленията си от кърменето. Това е пътят, по който аз постигнах успех в тази област и то за кратко време и се надявам да ви е от полза. Предварително се извинявам, че стана дълго.
Приключението ми да кърмя.
След като ме преместиха от родила зала в стаята ми зачаках втората си /след раждането/ среща с МОЯТ Спас/ител/. Родих го в 12.35 – нормално, което означаваше, че в 7 трябва да ми го докарат отново. Междувременно вече бях ставала 2 пъти и 2 пъти бях пишкала, което е много хубав показател за ползващите перидурална упойка. 7часът дойде и отмина. Акушерката, която беше дежурна ме увери, че в 10 ще ми го донесат. Както си лежах и броях минутите /таткото вече си беше тръгнал, за да уважи многолюдния празник в чест на първородния му син/ ми се причу познат глас някъде от другата част на коридора. Може странно да ви прозвучи, но просто бях 100% сигурна, че това е Спас. Колкото и да ме болеше накуцвайки се изправих и с максимално допустимата в този момент скорост се завтекох натам. Наистина пред асансьорите беше оставено креватчето с моето момче в него. Нова вълна н алюбов нахлу в мен. Избутах го в стаята си и без да се замислям го взех сложих на корема си. Той веднага се успокои и заспа. Така без никакви опити за кърмене мина и втората ни среща. На третия или четвъртия път се опитах да събера в главата си всичко, което бях чела за първите стъпки в кърменето. Помолих една акушерка да ми помогне. Тя ме стисна силно и ме увери, че имам коластра и мога да се опитам да му дам малко. Процедурата, която ми обясниха беще проста – измити гърди и измити ръце. Опитах да сложа малкия да суче, но безуспешо – лигавеше се и си въртеше главата на всички посоки. След като ми го взеха реших да видя каква работа ще ми свърши помпата на Авент. Изчетох инструкциите и пробвах. Резултат=0! На следващата ни среща помолих акушерката отново да ми помогне. /ако не си поискаш помощ – никой няма да ти обърне внимание/ Тя положи бебето легнаро на страни с коремчето към мен. Главичката мусе подпря в свивката на ръката ми. Най-важната част е полагането на гърдата в устичката му. Хваща се ареолата между пръстите на свободната ръка и се оформя нещо като… лъжичка от плът. В момента, в който бебчо си отвори устата широко цялата защипана тъкан се напъхва вътре и той засуква. Така зърното стига много навътре и на практика беб н его сученего, а само масажира с уста ареолата около него, избутвайки млякото. Акушерката ми каза – по 10 мин на всяка гърда. Следващите няколоко опита бяха успешни /с излючение на пътите, в които не можех да събудя малкия по никакъв начин. Обясниха ми как да правя и това: Бебчовците не обичат натискът по петичките, лопатките и вралтлетата си, а също и въртенето на ръце, когато е във вертикално положение/ След всеки опит за хранене се мъчех нещо да цедя, но уви – без резултат. На втория ден сутринта попитах акушерката за състоянието на гърдите ми. Тя каза, че до 24 часа ще са препълнени ако не предприема някакви мерки, а именно – изстискване. Стисна ме няколко пъти мн силно и ми показа как на ръка да си отпуша каналите – движението е от периферията на гърдата към зърното, като в края на движението много силно се стиска ареолата /докато потече мляко/. Захванах се сериозно с гърдите си. 30 минути преди всяко идване на малчо първо си правех компреси от горещи хавлиени кърпи върху съответната гърда, после с насапунисани ръце правех този масаж + въртене по часовниковата стрелка. После идваше бебчо – колкото можеше си изсмукваше, а после аз с помпата. Помпата на Авент върши работа, НО без силиконоват ачаст от фунията и след процедурата, която описах по-горе. Когато се спуска млякото на бебчо се дава само едната гърда!!!която след хранене се доизстисква, намазва се с гарамстан /или крема на авент/ и се прибира в сутиен, в който за по-голяма хигиена слагам еднократни подплънки.
Когато имате бебе с добър сукателен рефлекс и сте постоянни – няма начин да не успеете. Най-важното е да си кажете, че си посвещавате времето на това – аз така направих и дори през нощта в болницата, когато не ни носеха бебчовците си навиввах часовника и отделях време за цедене. Резултатът е – бебчо вече е на 5 дни и до този момент е само на кърма /без вода даже/ Предупреждавам ви, че със сигурност докато загрубеятт зърната ви може да се напукат леко тук таме – затова мажете обилно и оставяйте гърдите открити, за да поемат крема. Също така – не позволявайте малчовците да сучат само от зърно – това е пагубно за гърдите, а те си остават гладни. На колебаещите се да кажа – има смисъл от помпа в болницата! /аз вече не я ползвам, защото Спас е на поискване и ме изсмуква цялата/
В заключение ще кажа, че преди да родя мисълта за бебето на гърдата никога не е будела романтични мисли в мен, а сега изпитвам страхотно чувство на пълнота и единение с беб и ми е много приятно!
Мацки, готова съм да отговарям на всеки ваш въпрос и мног оискам да ви помогна с каквот омога от краткия си, но интензивен опит!  Heart Eyes

Спас не получава вода и отказва биберон залъгалка. За пъпчето - 3 пъти на ден го обтривам с натопен и изстискан в 70 градуса спирт памук над, под и от двете страни на щипката. После пудря с топоцин. 90 градусовият спирт спомага за по-бързата некроза на тъканите, а 70 градусовия е най-силно антисептичния. /Това от педито ни/

# 152
Благодаря ти irinii за полезните неща ,които ни разказваш.Изглежда (тъй като съм събрала и други впечатления от наскоро родили приятелки) кърменето не е шега работа,особено в началото.

# 153
  и на останалите дето звънят постоянно да ме питат кога ще раждам #2gunfire Ми то ми е достатъчно нервно, тия хора какво си мислят #Cussing out

О ,и при мен е така -*Какво стана -роди ли вече* , *Айде няма ли да излиза* #Cussing out *Какво чака че не излиза* Ами да престанат да звънят чака #2gunfire
Най-гадно ми беше на рожденния ми ден :  *Честит рожден ден ,айде няма ли да раждаш*- и така цял ден  ooooh!
Тези който ми звънят веднъж ,два пъти не ми пречат, но има такива който просто прекаляват -всеки ден #Crazy Но май след вчерашните ми крясъци и викове по телефона да престанат да ме дразнят всеки ден, са си взели поука и днес още никой не ме е питал Crazy

ЧЕСТИТО НА ЛУЛОВА, ЖАНА-ДАРК И HOT CHOCOLATE

# 154
И на мен ми писна. Даже вчера една ми вика:"Айде бе ти цяла година ли ще си бременна, да не носиш слонче? Колко преноси вече?" - А на мен дори не ми е дошъл термина.Че като се развиках, без изобщо да ми пука. Много ме дразнят такива хора и лошото е че си го изкарвам и на такива, които не са виновни, като мъжа ми например.Просто не знам как ме търпи с тези ми нервни кризи които правя. Но за близо 10 години явно ми е свикнал и се научил да изключва и да не ми се връзва.
И мама понякога го отнася, а без нея съм на никъде.  Та нали почти всичко за Бебко тя ми го е купила, а аз имам моменти в които съм направо повече от ужасна. Ето за това вече нямам търпение Бебко да се роди и да си се гледкаме.
П.С. Съжалявм че ви занимавам с ткива глупости, но ми олекна малко като го споделих с някой. Embarassed Hug Embarassed

# 155
  • София
Здравейте момичета,
Честито на всички мами с бебчовци. Аз също се сдобих с една чудесна дъщеря Виктория. Роди се 3 седмици преди термина - на 27.08. , а термина беше на 21.09. Откакто сме в къщи, няма време за нищо. Къпане, кърмене , цедене и после пак същото. Моите перипетии с кърменето са подобни на иринии, но тя има по-голям успех от мен. Аз я дохранвам с АМ, защото кърмата ми не е толкова много, но грешката е в мен сигурно, защото трябва по-дълго да я държа. 10 минути на гърда ми се струва малко.

На всички , които не са родили - няколко бързи съвета - вземете си памучни превръзки за болницата, а не копринени, купете си помпа, някой от близките да ви носи прясна отвара от смарадлика, спрея от бивацин може и да не го ползвате. За напъването - издишвате целия въздух, после вдишвате дълбоко, задържате и напъвате, като че ли ви се ходи по голяма нужда. Тка 3 пъти на контракция. Следващата контракция пак. Но екипа ще ви казва какво да правите, не се безпокойте.
Успех на всички!

# 156
  • Sofia
Базел честита ти Виктория, много да те слуша малката победителка  bouquet

Иринии хиляди благодарности за подробния разказ - ще ми е от полза, предният път почти се справих, но точно поради неотзивчивостта на акушерското тяло не успях докрай. И после малкия се отби, за което ужасно много се обвинявам...Изцеждах се до 2рия месец и все пак си пиеше майчино мляко, но въобще не е същото Sad Така, че сега ще следвам препоръките Peace

И на мен ми звънят уж за да ме чуят, но всъщност за да разберат дали бебето се е родило Mr. Green Но на мен ми е забавно и приятно, явно хората се вълнуват Heart Eyes

# 157
Момичета, напълно ви съчувствам за телефонния и "приятелски" тероризъм, на който сте подложени точно пред ираждането. И аз минах през този етап на обаждания уж да ме питат как съм, а задължително вмятат - няма ли да излиза вече? със сигурност хората, които ви звънят не са злонамерени, но вариантът е само един - отрязване!
Сега за епидуралната.Слага се, както знаете, до 6см разкритие. Аз вече го имах, когато дойде великолепния антестезиолог д-р Янакиев, за който най-гточната дума е ПИЧ!!!  - невероятно чувство за хумор, разбиране и въобще... страхотно предразполагаща личност. /извинете за отклоненнието/
Та докторът ме накара да легна на лявата си страна и да заема ембрионална поза. Асистираше му акушерката, като помощта й се изразяваше най-вече в това да ме държи като в преса и мен, за да не мърдам. Първо се бие локално обезболяващо /междупрешлените, точно в областта на кръста, а аз мислех, че по-надолу.../ - усеща се като най-обикновена инжекция, но мн бързо.Нещото, което не очаквах и ме изненада неприятно, бе чувството после. Значи - вкарва се една по-дебела игла /това естествено не го виждам, но нали мъжът ми беше до мен и той ми разказа/. Това също не боли. По тази игла се пуска един катетър с дебелината на по-плътен конец. Той се спуска надолу под кожата и по-гръбначния стълб. Дълъг е около 5 пръста /когато ми го махна д-рът м иго показа/ Ето това беше най-неприятното. Явно се минава през някакви точки и нерви, от окоето се получават неконтролирани спазми в крайниците. Ако човек не го очаква може да изпита паника - процедурата минава страшно бързо - за 10-15 секунди, но не се изненадвайте ако изпитате и болка. Аз честно казано малко се изплаших. После по гърба външно се залепя един по плътен катетър, който илиза отпред н гърдите ти - така че да не ти пречи и да е удобен за вливане. През него док постави упойката - усеща се разливаща се прохлада по гръбнака. болките от контракциите чувствително намаляват след 10тина минути.  Така без болка и с добро настроение за около час постигнах почти пълно разкритие. Започнаха да ме питат дали усещам напъни. Бяха много леки. Пак ме питаха дали напъните са по-силни от болката от контракциите. Казах им - не. Така аз самата им предложих повече да не вливаме упойка. /нивото на обезболяване се поддържа с периодично вливане по катетъра в гърба/ засилихме и окситоцина и след около 15 мин. започнаха напъните. Това за мен лично бе най-тежката част, но няма да влизам в подробности, защото всичко  е индивидуално и не искам да ви плаша. /Предварително бях чела историите на момичетата как с 3-4 напъна за 10 мин са родили -е при мен продължиха 40 мин  Confused !/ Когато дойде момент за епизиотомията, анестезиологът вля през катетъра друга упойка, която да обезболи отново долната част на тялото. Да ви кажа - през цялото време си усещах краката и си ги движех, усещах и като ме тушираха, но всичко без болка.  После усещах и шиенето /не болезнено, но го усещах/, но вече Спаси беше на корема ми и нищо нямаше значение! Катетърчето ми го махнаха от гърба доста по-късно през деня /имаха и други операции и затова/ Усещах някакъв дискомфорт в гръбнака, но не и болка. Като го изкараха - напълно безболезнено и неусетно е - дискомфортът изчезна! При епидуралната упойка няма странични ефекти, като главоболие и т.н  характерни за спиналната. Момичетата, препоръчвам ви с 2 ръце да се възползвате. Не само защото болката до разкритие почти я няма, а най-вече защото през това време можете да си починете и д асе настроите позитивно за най-важната част по изгонването.

Базел, честита ти Виктория!!! Да е жива и здрава, много послушна и усмихната!!! Аз Спаси го кърмя по 30тина минути и после умишлено не се цедя, за да не се получава свръхлактация. Доколкото знам организмът ни постепенно се настройва колко кърма да произвежда съобразно отделените количества  newsm78 Доизцеждах се в болницата и то най-вече,за да се предпазя от явлението гърди - камъни, които да ме откажат от кърменето... Ще видим как ще се развият нещата във времето.  Praynig

Последна редакция: сб, 09 сеп 2006, 12:11 от irinii

# 158
bazel, честита дъщеричка. Да ти е жива и здрава. Много щастие и късмет да я съпътстват в живота.   bouquet  

Ирини, страхотна си.   bouquet
Много ти благодаря за подробния разказ и те поздравявам за желанието и упоритостта ти да кърмиш Спас. Аз също съм решила, че колкото и трудно да е в началото, каквото и да ми коства ще кърмя. Разказа ти ще е много полезен на всички, които имат желание за това. Информацията, която съм прочела и систематизирала напълно съвпада с това, което си направила в болницата.

# 159
Честито на всички мамчета,които са гушнали вече своите бебоци,като им пожелавам да са  живи и здрави и много да слушкат мама и тати!
Ирини впечатлена съм от разказите ти ,много точно описваш всичко,с тази разлика,че на мен епидуралната ми е сложиха в седнало положение като ми свиха главата към корема и ръцете между краката,но това са подробности,важното е,че чувството е едно и също при поставянето,за жалост аз всичко си усещах особено накрая и не видях много полза от упойката,освен когато ме шиха.
За кърменето-ние също сме на кърма,но се изцеждам и така й давам,заради вдлъбнатите ми зърна,взех си силиконови зърна,но не е много удобно с тях,защото половината кърма се излива навън и бебка си остава на практика гладна и така може да се кърмим с часове.Повече ще пиша като остана малко свободна,че сега с бебе и двегодишно дете ми идва малко нагорно,особено събота и неделя,когато нямам помощници.

# 160
bazel, честита дъщеричка Виктория   bouquet
Ирини много интерестно разказваш  Peace
Защо така Спаси не спинка цяла нощ?Милият сигурно се адаптира към новата си къщичка и към мама и тати -иска да е повече време с вас  Hug
Радвам се ,че така добре се справяте с кърменето  Peace
Арен също не харесва никак биберони залъгалки.При нас всичко е наред и се радваме тримата един на друг и очакваме всички приятелчета септемврийчета да се излюпят.
Лессивие как се справяте с Тино?Боли ли те още гърба?Моят мина...сега предполагам,че е възможно да е било и от упойката  newsm78
Валентин кажи как Нели прие Габи в къщи?
за телефонния и "приятелски" тероризъм всички го преживявяме,но това е само от загриженост на нашите близки и приятели,които се вълнуват понякога дори повече от нас.Бързичко им отговаряйте и приключвате раговора така няма да има обидени.
Много слънчев и хубав ден ви желая!

# 161
  • Русе
лелеееее,че много бебета имаме вече. Crazy
радвам се за всички ви,кога си споделяхме че сме бременни и чакахме да минем 12г.с. сега си показваме снимките на бебетата...........толкова е прекрасно всичко.
желая бепроблемно раждане и да останалите бебета във форума Hug
ние сега спим,често сме нервни.особено тази вечер след хапването в 05.00ч искаше да си играем до 6.30ч и накрая само плачка и се кисна,защото й се доспа,а не може да се сети само да си затвори очите и да се отпусне и да заспи.абе бебешка му работа!
храним се 7 пъти на АПТАМИЛ 1 сме само.пием по 100мл на ядене,акаме около 2 или 3 пъти.
как е при вас? за тези,които са долу горе колкото нас на възраст?
целувам ви и да знаете,че нощите са безкрайни,но дните летят Party  bouquet

# 162
muckata Арен хапва по 100мл на ядене също като часовник е и много нетърпелив щом огладнее,с акането е по 3 пъти на ден,страшно много хълца,обикновенно нощем.Вечер си спи чудесно детето и успявам да се наспя и аз,а тази нощ таткото ни отмени и съм спала както в добрите стари времена 12часа и то по корем-представяте ли си.Арен започна да се заслушва в една музичка ,която пусках върху коремчето си цялата бременност,сега като започне да мърмори и пъшка му я  пускам и той върти очи и слуша и след още 5 мин е заспал.Вдига си главата като го държа по корем и си я върти на всички посоки.
Усмивки

# 163
Леле, колко е динамично на тези странички

На всички нови мами - ЧЕСТИТО! А на всички нови бебета - ДОБРЕ ДОШЛИ!

baloni baloni baloni

Аз доста време отсъствах, заради практиката ми по геодезия, която вчера завърши! Предадох и защитих проекта за рехабилитация на една алея в Яворов:) Влизах за по-малко и от минутка, само за да зърна добрите вести!

Вчера след защитата имах час за запис на тонове! Резултатите от последните изследвания бяха вече готови и направо си взех и обменната карта /или направление/! При нас всичко е наред! Особени признаци, че ще излизаме скоро няма! Тоновете ни са добри! Най-доволна съм, че нямам белтък в урината и не съм създала антитела:) Хемоглобинът ми е малко нисък 101, но докторът каза, че не е притеснително!

И сега да ви споделя една малка хитрост, която акушерката ми сподели след доста продължителен и обстоен разказ за раждането в Майчин дом: Бъдещи мами, постарайет се да контролирате жаждата си непосредствено след раждането си! Тогава организмът ви ще се изчиства от голямото количество вода, което по време на бременността е задържало! Най-вероятно ще сте много жадни, но по-добре е да не пиете много течности! Изтискайте си половин лимон в чаша вода и пийте по малко! Ако можете, само си наквасвайте устните с лимона! Това определяло и голямото количество свалени килограми на някои мами! По-малко вода, повече свалени илограми, по-малки оттоци!

# 164
Здравейте  и от мене  Hug

Първо да честитя на всички мами с  нови попълнения ! ДА са  живи и здрави всички сладки бебчовци  bouquet

Ирини , страхотно инфо, много  ще  ми е от  полза! Благодаря ти много , че разясни  Hug
Моето секцио е  на  14ти септември , в  четвъртък  Simple Smile Вече по-малко се страхувам за  бебка и я  чакам с  нетърпение. Момичетата от форума за деца с  увреждания много ми помогнаха с  инфо за проблема ни и ме светнаха за престоя  в  кардиологична  болница.   Heart Eyes

Ави , мила , разбирам те много добре  как се  чустваш. Точно сега,  когато сме  накрая  на  бременността тъпкани с  хормони и се  притесняваме  за всичко ти си самичка  Hug Много те  прегръщам и кураж, скоро ще дойде  бебко и ще си толкова заета  покрай него , че  няма  да забележиш как  ще  фръкнат  тези няколко месеца до завръщането на татко му  Grinning
Все  пак е  хубаво да има  някой с  тебе в  къщи, ако започне раждането, кой ще те  откара до болницата? Имаш ли план за действие  ?  Sunglasses

Асита, това което пишеш за водата е в  пълно противоречие с  това , което мен са  ме  посъветвали, за след  секциото.  Shocked Точно обратното, два часа след секциото трябва да се  помъча да  пия вода  по-начесто. Не да се  наливам, а на  глътки, това е за да  не се  обезводни организма, а и за по-бързо възстановяване  на  перисталтиката! Хубаво е да пишкаш, за да се  изчисти организма от токсините на  медикаментите... Така, че ще помоля да не се  доверяваме  прекалено много на  това, което  ни казват  и да  не  изпадаме  нито в  ендата, нито в  другата  крайност , а  да си правим това, което ни облекчава най-много, тоест , ако ни се  пие  вода - да  пием, ако не, да не се  наливаме ! Така  мисля  аз!

Общи условия

Активация на акаунт