Горди СЕПТЕМВРИЙСКИ мами посрещат бебчета засмяни!

• 18 113
  • 291
  •   1
Отговори
# 180
Аз мисля да мажа бебка със зехтин, но чист естествено, не разреден. Какво ще ме посъветвате, вие родилите мамета? Купила съм памперси на ПАМПЕРС и едно кремче за подсичане, казва се "Бочко". Казаха ми че е хубаво. А, трябва ли ни шампоанче за първите дни в къщи, когато ще си го къпим ние или не е необходимо шампоанче за новороденото? Ирини и Денис паднаха ли пъпчетата вече? Как ги къпят в родилното? newsm78

# 181
  • Sofia
И аз ще мажа със зехтин-преварен, иначе кремче Пенатен и такъв шампоан, пелените са Памперс...Обаче в 2 аптеки вече ми казват, че не произвеждат вече Топуцин newsm78 И незнам с какво да го заменя - вие майчета с какво обработвате пъпчетата?
Мария 85, ние си миехме бебчето с шампоан още от началото - обикновен, бебешки, от каквато марка си избереш. За Бочкото съм много за - ти даже ме подсети и аз ще си взема...А в родилното - специално за майчин дом съм гледала как ги къпят на чешмата, много са умели акушерките признавам, измиваха ги перфектно за секунди...
Иринии - кремът който оставаше го измивахме и след това нанасяхме нов...Но ми казаха, че може да се маже и с бебешко олио или зехтин, то се измива по лесно, а и целта е когато пишка, урината да се събира в памперса, а не да полепва по кожата - ако ме разбираш какво имам впредвид. Сега смятам така да пробвам, а крема само ако се получи зачервяване на кожата..

# 182
Здравейте, момичета!
Ние мажем бебка със сусамово олио. Много сме доволни. Чисто, разбира се. Свекърва ми веднага се беше подготвила с един буркан свинска мас Shocked, въпреки, че още преди да родя и обясних, че при топенето на маста, внея се образуват канцерогенни вечества, които преминават през кожата на бебето. Не я огря, естествено и си прибра бурканчето. Зехтина също е добра идея. А сусамовото олио действа успокоително и е подходящо за новороденки. Иначе за памперсите и ние сме с "Памперс", не смея още да експериментирам. И нашето пъпче не е паднало още, макар че днес бебка става на 11 дни. Третираме го само с медицински спирт.
Днес бебка е по-сънлива от всякога и малко суче. Да не би да кара физиологичната жълтеница newsm78. Малко се притеснявам. Тя по принцип си ми е кротичка (пу-пу)... И ние се кърмим успешно и на поискване. Но аз нещо не се чувствам добре. От както сме си у дома, все съм си температура (37.5-38), боли ме глава, а гърба как ме боли...Вчера се обадих на опериралия ме гинеколог. Той смята, че температурата се дължи на гърдите. Аз действително бях спряла да се изцеждам. Сега го правя, но повече от 2-3 десети не смъквам. Док ще отсъства до утре и аз незнам какво да правя. Момичета, вие имахте ли болки в гърба след спиналната упойка и колко време продължиха?

# 183
  • Бургас
Привет !  Hug
Ние ползваме козметиката на Бюбхен и пелени Памперс. Обаче дупето беше много зачервено и наистина точно Бочко помона - сега вече не е червено.
Майка ми къпе Мария на мивката , ох...аз не знам, не бих се справила с такова къпане.
Нашето пъпче падна още първият ден у дома, сега обаче леко се разрани и много ме е страх  Cry
За депресията - ами при мен имаше , мисля, главно поради факта, че не бях с дъщеря си първите дни в болницата и постоянно си мислех как ме лишават от първия контакт. Но какво да се прави - щом трябва  Thinking

# 184
ЗА ПАМПЕРСИ - редувам Памперс и Либеро. Дайперс четох във форума, че ставали на топченца и пакета, който бях купила предварително го оставих за болницата. Засега имаме пропускане 1-2 пъти в денонощие, но може и в нас да е грешката. Дупенцето ни е малко подсечено и след всяко акане мажем с кремче на Бюбхен.  В този ред на мисли искам да попитам какво правите с гънките между дупето и крачетата - Кремът, който мажа там не се отмива и се наслоява. Да го махам ли или...?
Ирини, Памперс са турски, тези дето ги внасят у нас. Ползвах Либеро и Хъджис, поне са оригинални. Ако пропускат вземи по-големия размер.
Идеалния крем против подсичане на Д-р Волф.
Крема го изчиствай с напоен в олио тампон по гънките на всяка смяна на памперса и после мажи с нов крем.

# 185
Привет набързо и от мен!
Успях да кача няколко снимки в албума,а относно въпросите,които дискотирате-на мен лекарката на Габи ми препоръча да ползвам крем "Здраве"за дупето и гънките макар,че бях се заредила с Бюбхен за подсечено дупе,а за пъпчето- ми каза да го промивам с 70 градусов спирт и после пръскам Бивацин.След баня се мажем с олио на Пенатен(прати ми го една приятелка от Германия,поне не е произведен в някой гараж тук),иначе щях да ползвам преварен зехтин пак по препоръка на лекарката.Ползвам памперси на Памперс от 2-5 кг.,мокри кърпи на Памперс,а шампоана е на Мустела-за цялото тяло-без съдържание на сапун.

# 186
ЧЕСТИТО БЕБЕ БОРИС НА ИВАКРАСИВА!!!   bouquet
Ееех, момичета, колко много полезни съвети...!  Hug

# 187
Честити рожбички Яна, Хари, Виктория и Борис на мамите Hot Chocolate, Лулова, Базел и Ива Красива! Да растат здрави, весели, щастливи и умни!   smile3504 smile3504 smile3504 smile3504

Ирини, благодаря за подробната информация за всичко! Сигурна съм, че всяка от нас ще се възползва от опита ти!

Асита, честита защита!

Яни, Алфи, Зия, Ирини, благодаря за милите думи! План разбира се имам, даже и резервен! Не се лаская като ми кажат, че съм мъжко момиче, но нямам избор.

Във вторник ще отида на последно свиждане отвътре с Бебко във Фемина, а в сряда съм на ЖК. Официално ми остават две седмици до термин. Решила съм обаче да оставя Бебко сам да вземе първото важно решение в живота си - на коя дата да се роди! Няма да му давам зор!  Grinning

Чакаме вести за нови бебета! Лека нощ на всички!   bouquet

# 188
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА!!!

Нещо днес не ме свърта на едно място и не мога да заспя. Малкия принц в мен нещо се бунтува и протяга на всички страни. Даже чувствам и някакви напъни на главичката да излиза. Много ниско е застанала явно и притиска.

За водата след раждане съм на мнение, че трябва да се консумира, за да не се обезводни организма, но умерено, за да не се причинят и отоци.

# 189
Добро утро и от нас!!!
Тази нощ Спаси беше спокоен. Хранихме се пак 2 пъти през нощта и после нанкахме. Аз от безсъние за първи път се виждам с толкова кървякали очи  Shocked  Дано скоро се оправя, че не мога да се гледам така.
Кажи още в първата чанта ли да си взма помпата или тати да ми я донесе после?
Пробвай за спането на Спаско да го обоколиш с меки уплътнители за да не чувства че е сам в широкото легло и остави до него нещо твое/мекичко/ -което ухае  на теб - шал  корсет или каквото измислиш. може пък да подейства. Уверена ли си с къпането?От къде да си купя български анти Д гама глоб. зашото  подозитам че в болницата ще си го спестят? Айде стига съм те питала че много стана. Благодаря ти предварително........
.......................
Относно течностите мисля да се заредя с грейпфурт защтото жажда ще има, а този плод чисти токсините, така че помислете дали на вас ще ви се отрази добре.

Майко- Зайко, принадлежностите ти за кърмене със сигурност няма да ти трябват в деня на раждането и съвсем спокойно таткото може да ти ги донесе на втория ден. Миналата вечер малчо явно имаше нещо като колики, защото нищо освен сучене не го успокояваше - нито гушкане, нито разходка на ръце - в този смисъл моите дрехи в легълцето му няма да свършат работа. Освен това в леглото му не слагам нищо друго освен него и завивките. Това е за да се намали риска от задушаване. С къпането ставаме все по-добри. Първата вечер Спаси не беше доволен, но като гледам до 1 седмица ще сме направно професионалисти с татко му. Всъщност татко му го къпе, а аз асистирам и поемам козметичната част след баня. Статията, която съм качила на първа страница - за грижи на бебето, върши идеална работа! Български Анти Д не знам откъде можете да купите - на мен док изричн оми каза да не търся, защото това било грижа на държавата! Confused Най-добре попитайте в няколко аптеки или докторите си Thinking Алфи, а след раждането с 2 ръце ти препоръчвам фрешове от ябълки. Мног спомагат за урегулиране на отделителната ти система, което е супер важно! Сокът от грейпфрут стимулира производството на кърма, така че от 2 рия ден по-добре го спри. Поне докато се оправиш с гърдите си.

Момичета ,мерси за съветите относно гънките на дупето. От вчера правя като Денис - гънките с олио, дупето с кремче. Ползвам Бюбхен, но ще тествам и вашите препоръки - като начало кремчето Бочко.
Ави, наистина е дразнещо вечно с всичко да умееш и да се налага да се справяш, но да се надяваме, че това е последната ти роля на мъжко момиче. После ще си обгрижвана и заливана с любов мама!

# 190
В библиотеката на кърмаческия форум открих видео филмчета относно поставянето на бебето върху гърдата и първите стъпки в кърменето. Малко бавно зареждат, но са много добре показани и обяснени. Лошото е, че е на английски език. Ето и връзката към тях:

http://www.thebirthden.com/Newman.html

# 191
Ние още сме си тук ooooh! Чистих като луда, разхождах се  доста- и пак нищо Tired
Поне съм спокойна че утре ме приемат и иска-неиска ще излезе Crazy
Някой беше питал как къпят бебетата в родилното - на чешмата ,под течаща вода.Главната акушерка в Аг-то обесни ,че така е по хигиенично /не се опира никъде/ ,а и става доста по бързо Peace Показа и как се прави ,но аз не искам да пробвам така ,защото ми истрах да не го ударя някъде ooooh!

# 192
  • София
Здравейте, мили мами! Много съм щастлива да ви кажа че на 6 септември се роди нашата дъщеричка Мария-3.800 кг., 52 см. На всички, които раждането все още им предстои, искам да кажа, да не се страхуват-болката е контролируема и се забравя. На тези момичета, които ще раждат нормално-опитайте се да бъдете максимално концентрирани и да изпълнявате, ако може,  на 100% инструкциите на лекаря относно дишането и напъването. Адски важно е и ако се справите с това, може да родите много бързо и лесно!
Аз родих нормално, дори без епидурална упойка, защото получих много бързо разкритие. За съжаление, след това при мене се получи непредвидено усложнение с плацентата и се наложи да ми я вадят с пълна упойка, но благодарение на професионализма на екипа в Шейново всичко завърши добре.  Вече сме си вкъщи с моята малка дъщеричка!
Честито на всички новородили мами! Да са ви живи и здрави рожбите и нека заедно да споделяме най-великото чувство на света-да дариш живот!

# 193
  • Sofia
Стефи, честито бебче Мария    bouquet Много да те слуша и радва и да е здрава и щастлива   newsm07

# 194
Честито на мама Стефи,да й е жива и здрава малката Мария и много радост да й носи!
Току-що нахраних бебка,а каката играе вън  на двора с дядо си.Денис за сега Нели много се радва на бебето,от както сме си дошли от родилното,само за Габи говори,а в същото време е страх да я докосне,което е по-добрия вариант,защото все пак тя самата е още едно голямо бебе и не се знае какво ще й дойде на ума.Трябва да вървя да храня каката,че стана време да я преспивам и нея.

Общи условия

Активация на акаунт