Горди СЕПТЕМВРИЙСКИ мами посрещат бебчета засмяни!

• 18 114
  • 291
  •   1
Отговори
# 165
ЧЕСТИТО НА bazel ЗА Виктория!!!
Ирини, много увлекателни разкази!
Assita и на мен една приятелка ми беше казала да не пия вода след раждането. Тя роди преди 8 месеца и сега коремчето й изглежда доста добре. Но може и да няма връзка.

# 166
Здравейте, момичета!

Assita добре дошла. Аз тъкмо днес разправях на Хера от октомврийките, че нещо си се изгубила. Мислех си вече че си родила. Grinning
Ирини невероятна си. Мисля, че на всички ни ще е от голяма полза инфото ти. Благодаря. newsm51
 Честито на Базел за Виктория!!! Да е жива и здрава.  bouquet  4uu
Хайде по късно пак ще се включа сега да полегнем малко с бебка. smile3524
Дано докато седна после да имаме още изненадки. Mr. Green

# 167
Здравейте момичета,

Ето че отново съм си вкъщи и бързам да се похваля с новата ни семейна придобивка - малкият Борис. Роди се в събота, на 02.09 в 22.15ч. със секцио по спешност. Беше се омотал и затегнал доста добре в пъпната си връв и аз както отидох в болницата за запис на тоновете и с големи планове за прекарването на вечерта и на уикенда, така по бързата процедура се сдобих със син  baby_neutral. Беше много, ама наистина много изненадващо и неочаквано, но най-важното е, че завърши добре  Grinning Сега с татко му сме истински щастливи!  Grinning
Борис, макар и изваден на бял свят почти 2 седмици по-рано, обещава да стане голям мъж - 3.320 кг, 52 см.

# 168
Честито на Базел и ivakrasiva  bouquet

# 169
  • Русе
deniss мерси за информацията,сега съм по спокойна че сме в нормите на поведение и хранене като вас.каза ли ти педито за ВИГАНТОЛ  да започвате след 20-тия ден?по 1  капка сутрин на гладно.
и ние много хълцаме....има ли спасение незнам,но спираме от самосебе си.
имаме колики  ,пихме САБ -2 шишета, сега сме на ЕСПУМИЗАН май нищо не помага особено. newsm78

# 170
 smile3525ЧЕСТИТО НА ИВАКРАСИВА ЗА МАЛКИЯ БОРИС. НЕКА ДА И Е ЖИВ И ЗДРАВ И МНОГО ДА СЕ ГУШКАТЕ!!! smile3525

# 171
Честито на Ивакрасива и на малкият мъж БОРИС   bouquet Радваме се ,че сте добре и сте си в къщи!Сега да се слушкате много!

muckata от понеделник ще го почвам  с ВИГАНТОЛ ,иначе колики нямаме и не съм му давала нищо.Притеснявам се ,че акта му за раждане не е станал ,а ми трябва ,за да го регистрирам официално към здравната каса и да може педиатърката да заяви ваксините,че на 21 сме на първата ни консултация,макар че до сега 3 пъти ни посещават в къщи.
Ползваме памперси на дайперс и да ви кажа съм доволна много,харесват ми за сега повече от либеро,за сега тези сме изпробвали!

# 172
  • гр.Русе
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА БАЗЕЛ И ИВАКРАСИВА!!!
Ирини,много,много благодаря за информацията,която сподели с нас.  Hug Надявам се и аз да успея с кърменето,каквото и да ми струва.
За водата след раждането знам,че след секцио трябва да се пие повече по причините, които Зия е казала, но от друга страна бебешките сестри не давали да се пие много вода, заради нещо свързано с рязко препълване на гърдите,когато слиза същинската кърма. Така, че май ще трябва да търсим златната среда.
Целувки!  Heart Eyes

# 173
ИВАКРАСИВА, УРА ЗА СТРАХОТНИЯ БОРИС!!! ДА Е МНОГО МНОГО ЗДРАВ, СМЕЛ И УМЕН! ТИ БЪРЗО ДА СЕ ВЪЗСТАНОВИШ, ЗА ДА СЕ НАСЛАДИШ ПО-ПЪЛНОЦЕННО НА МАЙЧИНСТВОТО СИ. НЕПОВТОРИМО Е!!!
Зия, чудесно е че вече придоби максималнат апредварителна подготовка за предстоящото приключение - всяко раждане е приключение и чудо и много малко неща зависят от нас, но е хубаво да сме подготвени. 14 септември е денят, в който всички септемврийки ще сме с теб и малката русокоска!!!И всичко ще мине перфектно - да знаеш!  Heart Eyes

Сега се сещам,че май пропуснах да кажа на момичетата с РХ-  /от безсънието ми се сливат вече нещата/, че анти Д гамаглобулин отново се произвежда в БГ и ако се налага, биенето й се поема от съответната болница, т.е. нямаме грижа за подсигуряването й. На мен ми биха такава, защото Спаси е с положителна кръвна група.
ЗА ВОДАТА, Плами точно това ме посъветваха и мен акушерките - така и направих. След раждането е хубаво да се пие повече вода - и заради упойката, и заради обезводняването като цяло. В дните, когато очаквах кърмата да се спусне ограничих приема, за да избегна рязкото препълване на гърдите  Peace
Ави, съжалявам, че таткото не е с теб в този последен етап... Ти си силна, а появата на човечето е такова вълшебство, че ще станеш още по-силна и ще преодолееш факта!

Между другото - да попитам родилите мами - КАК СЕ ЧУВСТВАТЕ ЕМОЦИОНАЛНО? ИМАТЕ ЛИ НЯКАКВИ НАЧЕНКИ НА СЛЕДРОДИЛНА ДЕПРЕСИЯ ИЛИ БЕЙБИ БЛУС??? При мен да чукна на дърво няма абсолютно никакви признаци за тежки емоционални състояния. Дано ми се размине...
ЗА ПАМПЕРСИ - редувам Памперс и Либеро. Дайперс четох във форума, че ставали на топченца и пакета, който бях купила предварително го оставих за болницата. Засега имаме пропускане 1-2 пъти в денонощие, но може и в нас да е грешката. Дупенцето ни е малко подсечено и след всяко акане мажем с кремче на Бюбхен.  В този ред на мисли искам да попитам какво правите с гънките между дупето и крачетата - Кремът, който мажа там не се отмива и се наслоява. Да го махам ли или...?
От вчера си водя дневник на храненето, акането и наддаването. За днешния ден съм кърмила принца 7 пъти  Shocked

Последна редакция: сб, 09 сеп 2006, 16:45 от irinii

# 174
Ирини, сериозно ли я произвеждаме вече в Бг? Но сигурно само в София има? Къде ли във Варна мога да проверя? По аптеките едва ли ще я има Crossing Arms
Мами, аз не мисля да давам Вигантол! Има още достатъчно слънце, а и четох нещо в Здравния форум доста против Вигантола.

# 175
  bouquetЧестито Базел и Ивакрасива  bouquetДа ви радват и с късмет да са бебоците!!!

Ирини благодаря за подрбоните обяснения и поздрав за успешното кърмене!!! Кажи още в първата чанта ли да си взма помпата или тати да ми я донесе после?
Пробвай за спането на Спаско да го обоколиш с меки уплътнители за да не чувства че е сам в широкото легло и остави до него нещо твое/мекичко/ -което ухае  на теб - шал  корсет или каквото измислиш. може пък да подейства. Уверена ли си с къпането?От къде да си купя български анти Д гама глоб. зашото  подозитам че в болницата ще си го спестят? Айде стига съм те питала че много стана. Благодаря ти предварително

Относно течностите мисля да се заредя с грейпфурт защтото жажда ще има, а този плод чисти токсините, така че помислете дали на вас ще ви се отрази добре.

Аз днес бях с тати на Щастливеца с лифта, вчера на копитото, защото вече не смея да се отдалечавам много, тъй като беб е готов  - 38.6седмица  съм а беб върви със седмица напред.Вече шава и ритка по-малко-скоро ще е да не кажа идната семица FlutterВълненията ми отстъпват място на психическата самоподготовка и вярвам че вс. ше е наред Peace Това  пожелавам и на вас мамички!!!
Стискампалци на следващото обебване Heart Eyes

# 176
  • София
Благодаря за хубавите пожелания, момичета Simple Smile Да ви се връща!

Сега за водата. На мен ми казаха да пия много течности след раждането (нормално, без упойки). Но в момента , в който ми дойде кърмата(на 3-тия ден) казаха да спирам течностите и само да си наквасвам устата с лимон, защото гърдите ми се втърдиха и трябваше да си отпушвам каналите.

# 177
  • Бургас
Привет и от мен и много целувки на всички  Hug
Тези дни и аз съм луднала на тема кърмене и много се радвам, че Иринии успешно се е справила с това предизвикателство.  
И аз имах голямото желание и подготовка, но взимането на Мария първите три дни в детското отделение и даването и на АМ доста объркаха нещата. Дори преди два дни се наложи да и додавам АМ ,защото е много малка и е трудно да суче. Но с упоритост се надявам да се справя - виждам светлина в тунела след безкрайното цедене, температури и ревове  Cry
Така че, момичета - бъдете упорити  Peace

# 178
  • София
Иринии - аз плаках няколко пъти откакто сме си вкъщи. на моменти чуствам страх за малкото същество, дали ще мога да се грижа за него подобаващо. Но все повече се окопитвам и поне не рева Laughing
Ползвам засега само Памперс, вече минах на 2 номер. За дупето, много съм доволна от олиото на Себамед, бебето имаше в началото зачервено дупе, но сега всичко изчезна. Само пъпчето ме притеснява, че още не е паднало, а вече стават 2 седмици. Ползвам само 95 градусовия спирт за почистване. Педиатърката ми предписа  Baneocin, но в листовката прочетох, че в големи количества причинява глухота Shocked  и реших да не го ползвам.

# 179
Irini до сега не са ми пропускали памперсите,нито са ставали на топченца.Аз мажа всички гънки с олио на себамед и съм страшно доволна,само след баня слагам на дупето и гънките кремче ,но то наистина се отлага и после на сутринта го мия,защото ме е страх така да не се зачерви местенцето.За момента олито смятам ,че е по-подходящо поне за мен!
Депресия нямам слава богу,същата съм си както преди да забременея,нямам ги и емоциите онези който ме владееха в края на бремеността,но с чистенето съм все така безкомпромистна.Има и едно ново чувство това към детето ми ,което е някакво вълшебство и страшно силно както и към мъжа ми  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт