Колко пари е нормално да се даде като подарък за сватба

• 93 893
  • 897
  •   2
Отговори
# 840
  • Melmak
Питайте в темата за кръщенетата. Simple Smile

Ради, зависи дали са ви покрили нощувката. Ако да, аз също мисля, че 300 е добре.

# 841
Дете на 15 е по-скоро възрастен и за кръщене бих дала я такъв случай 150.

# 842
Зависи къде е сватбата, близо или далеч. А детето на три годинки и него ли ще водиш.
Около 300 пари ще бъдат достатъчно, валутата, според  държавата и най-вече връзката с бъдещото семейство.
И аз мисля,че 300са добре ,ако си с детето и мъжът ти,ако си сама 150,200лева е добре.Зависи колко близки сте си.

# 843
Момичета, канени сме на сватбата на моя първа братовчедка, с която не сме много близки, понеже е доста по-млада от мен, живее в друг град и общо взето не се виждаме често. Сватбата обаче ще се проведе в моя град. Въпросът е, че в момента имаме много други разходи с мъжа ми и се чудя каква сума би била приемлива като подарък, при положение, че сме и роднини? Помогнете с мнения, моля.

# 844
Момичета, канени сме на сватбата на моя първа братовчедка, с която не сме много близки, понеже е доста по-млада от мен, живее в друг град и общо взето не се виждаме често. Сватбата обаче ще се проведе в моя град. Въпросът е, че в момента имаме много други разходи с мъжа ми и се чудя каква сума би била приемлива като подарък, при положение, че сме и роднини? Помогнете с мнения, моля.
Ако и двамата с мъжът ти ходите,300лв за мен е нормална сума да се остави.И ние сме на сватба този месец, на приятели и толкова ще оставим.Няма как по-малко.Даже при роднини,наистина сте близки,може и 350.То всеки има странични разходи….

# 845
  • Melmak
Ако сте двама възрастни 300-350 е нормално, ако водите и деца, добавете още парички.

# 846
  • Най-красивата страна
200лв според мен са достатъчни,след като имате много други разходи.
Съобрази се със семейния бюджет.И идете само двамата.

# 847
Не се притеснявайте да оставите толкова, колкото имате възможност и ви позволява семейния бюджет. Сватбите, надявам се, все още се правят за да споделиш едно радостно събитие в живота ви с най-близките. За мен дори са малко  странни подобни въпроси, все едно някакъв стандарт се съобразява. Най-хубавото е, че гостите са уважили младоженците, естествено е да има жест на внимание, но не е нужно да се равняваме по останалите.
И на сватбата ми, и на бала на сина ми имаше подаръци, различаващи се един от друг "в пъти",вкл и материални. С ръка на сърцето казвам, че всеки гост ми е бил еднакво скъп и мил.

# 848
Благодаря на всички дами, които се включиха с отговори. Помогнахте ми много да се ориентирам Heart

# 849
Здравейте! Не съм чела по-нагоре,за което се извинявам ако има отговор на въпроса. Към днешна дата колко според вас е удачно да се даде на сватба? Куверта в заведението,в което ще бъдем е 65лв. на човек. Двама възрастни сме,не сме от най-близките. Извън София ще бъде сватбата.

# 850
  • Melmak
Здравейте! Не съм чела по-нагоре,за което се извинявам ако има отговор на въпроса. Към днешна дата колко според вас е удачно да се даде на сватба? Куверта в заведението,в което ще бъдем е 65лв. на човек. Двама възрастни сме,не сме от най-близките. Извън София ще бъде сватбата.
Поне 100 на човек.

# 851
Колкото прецениш и колкото можеш, 200 за двама е нормално във вашия случай

# 852
300 лв. сме предвидили. Благодаря! Simple Smile

# 853
300 лв. сме предвидили. Благодаря! Simple Smile
300лева,според мен е нормална сума.Като се има предвид да се платят кувертите и за тях да остане,една част от парите.

# 854
Ох, всеки път се чудя, кой я измисли тая глупост да се платят кувертите?
Това някакво правило, което аз не съм чувала ли е или градски фолклор?
Откъде знаете колко струва кувертът? Тази цена е минимуът, който поставя ресторантът на човек, но като се направи менюто прилично, кувертът обикновено става с доста по-висока сума. Отделно се вкарват алкохол, мезета и т.н. Не вярвам, че младоженците разправят наляво и надясно колко струва масрафът. Пък и те не го знаят преди да свърши всичко и да се разплатят с всички.
И пак питам, сигурно за шести път😆- ако ви поканят близки хора със скромни възможности в евтин ресторант, пак ли според куверта ще дадете подаръка, дори да имате повече на сърце? А, ако са някакви патрони, които искат пищна сватба със скъпи гозби, ще се напъвате да давате повече отколкото може да си позволите ли?
На мен ми е обидно да смятам и да си плащам яденето и пиенето на събитие на което съм поканена.
Давам колкото мога да си позволя, без въобще да ме интересува колко струват кебапчетата или кралските скариди и дали ракията е наливна или уискито по-дърто от мен😆

Последна редакция: пт, 15 авг 2025, 00:13 от Чи лу

Общи условия

Активация на акаунт