Колко пари е нормално да се даде като подарък за сватба

• 96 422
  • 897
  •   1
Отговори
# 750
Аз имам един друг казус, и наистина съм много объркана, вдигнах кръвно, притеснена съм и ядосана едновременно.

Та... Брат ми реши да вдига сватба след 2 месеца, ей така изведнъж, се оказа че аз с новородено бебе (то още не е родено и не се знае кога ще се роди) трябва да пътувам 5 часа със самолет през лятото за да присъствам на събитието. Главата ми не го побира, от гледна точка на новороденото с което ще съм, и от гледна точка на парите които трябва да пръснем за 5 човека за да отидем до България.

Напрегнато ми е, как ще родя, кога ще родя, бебето дали ще е добре, колко часа и време трябва да го мъкнем по летищата, хранене, багажи. А от към пари - Ами ние гледаме да спестим от всякъде за да се приберем в България по-скоро и изведнъж трябва да похарчим 5 6 хиляди лева ей така. Ами хора реве ми се, супер съм раздвоена. Опитвам се да поставям себе си и приоритетите си на първо място, и тази сватба въобще не ми се вижда. Моля за съвет, наистина. Изпитвам всякакви чувства, но не и приятни, даже не можах да се зарадвам, а това е толкова хубаво нещо от живота.

# 751
В кой месец ще си? Въобще ще имаш ли право да летиш?

# 752
Аз не бих отишла.
Бяхме поканени на сватба, когато детето трябваше да е на 2-3 месеца. Опитахме се да напаснем нещата, но нямаше как да се случи. От сегашната гледна точка не знам изобщо как съм си помислила, че е възможно да отидем.

# 753
Разбира се, че няма да отидеш. И за да не се обиди разиграй малко театър колко ти се иска, но лекарите абсолютно не разрешават (независимо дали вече си родила или не). Изобщо не виждам дилема.

# 754
В кой месец ще си? Въобще ще имаш ли право да летиш?

Аз съм края на 8ми, незнам кога ще родя, т.е. Бебето би трябвало да е на месец и половина - два, първата седмица на юли.

# 755
  • Melmak
Далече ли е вашата държава? Понеже има значение, едно е да дойдеш от Италия за час и половина полет, друго е с прекачване примерно и висене по летище.

Брат ти има право да си вдига сватби когато си иска. Не му се сърди. Вече дали ще отидеш е твое решение. Аз съм виждала бебета по летищата, сигурно не е невъзможно. Дали ще ти е комфортно, сигурно не. Освен това на самата сватба бебето с вас ли ще е? Понеже вашите родители ще имат доста ангажименти и няма да могат да го гледат.

# 756
Ще изпратиш подарък с извинение за отсъствието.

# 757
  • Down south
Ситуацията е разбираема и ако не отидеш, едва ли някой ще се разсърди.
Аз не бих отишла, само от мисълта за подобно нещо получавам главоболие.
Изпрати сума за подарък.

# 758
Разбира се, че няма да отидеш. И за да не се обиди разиграй малко театър колко ти се иска, но лекарите абсолютно не разрешават (независимо дали вече си родила или не). Изобщо не виждам дилема.

Това пък защо, защо трябва да лъже? Той не го е съобразил, не е и длъжен, а тя просто не отива.
Да, разбира се, има хора, които пътуват с бебетата си от раждането им, даже в бг сме изключение с това пазене. Но това е лично решение.

# 759
То не е пазене, а до излишен стрес, когато трябва да си най-спокоен. Аз кърмех и това за мен значеше да съм постовнно на повикване и да скачам при всеки сигнал, че бебето е гладно или изнервено. То егати празнуването щеше да е...

# 760
  • София
Ние пътувахме София-Пловдив за бала на брат ми, когато дъщеря ми беше на 1 месец, ама друго е чужбина, самолет.

# 761
Не се притеснявай изобщо, просто откажи! И прати хубав подарък.

Случват се такива неща. Не може такива събития да се организират удобни за всички.

# 762
Не се притеснявай изобщо, просто откажи! И прати хубав подарък.

Отказах, да. Помолих за разбиране от тяхна страна, така ми олекна на душата. Ще им изпратим пари и символичен подарък. Някои хора ще го приемат, други не. В крайна сметка ако толкова много държи да сме там, ще се сети да смени датата на сватбата. Което аз лично не бих си позволила да задам като въпрос.
Благодаря ви бг мамита.

# 763
Според мен и от здравословна гледна точка е меко казано странно да помъкнеш едномесечно бебе по летища, самолети и сватби. Това дете е без имунитет и без ваксини, в ситуация, в която се завртщат, благодарение на антиваксърите, смъртоносни вируси, и да го срещнеш директно и индиректно  със стотици хора по летища, самолети и сватби… не е разумно. То в най-добрия случай ще е на 40 дни… Винаги е вариант друг член на семейството да отиде на сватбата или ако не кърмиш, таткото да остане с бебето за 2-3 дни.

# 764
Здравейте! Канени сме на сватба с моя приятел юни месец,мислим да оставим 200 двамата ( по 100 на човек). Имаме други разходи,апартамент стигаме,по лекари ходим и просто нямам как да им оставим повече пари..
Сватбата няма е нищо уау,ще сме само най -най близките.

Общи условия

Активация на акаунт