Колко пари е нормално да се даде като подарък за сватба

• 94 007
  • 897
  •   1
Отговори
# 795
Дрескодът и децата са условия към гостите, но защо се дразните на украса, водещи, певци, подаръчета и т.н.? Това са си желания на младоженците, които си ги плащат и с нищо не задължават.

# 796
Ако не присъствам, ще подаря картичка и малък подарък, но няма да дам пари, както правим по принцип. Не е моето, не го усещам.

# 797
Направо в поканата да има и банкова сметка, че който не може да присъства, да праща парите (подаръка) Wink

# 798
не съм присъствала на сватби, на които децата да развалят празника, никога. Как може едно дете да развали празника?Това са някакви снобски разбирания.

На последната сватба на която бяхме, две деца на роднини и то не много близки, близначета, просто не се спряха. На самия  ритуал или докато младоженците четяха обети едното лежеше по земята точно в средата на празничната сцена и нещо недоволстваше. Другото крещеше че иска вода, изтърва бутилката от високо, обля майка си - седяха на първи ред столчета. Ритуалът беше навън, разбирам че са на 5 години, но на родителите трябва да проявят повече тактичност. Можеха да се дръпнат встрани, двор голям, особено като си знаят децата и репертоара.

# 799
  • Melmak
Има много начини как децата да съсипят сватбата. Да реват и да се тръшкар, да залеят булката, да ги пуснат да тичат по дансинга, по време на първия сватбен танц. Да изброявам ли още? Много хора са на мнението “деца са, какво да правиш”. Да, деца са, обаче има някаква мярка. Не бих била щастлива да ме залеят със сок, да викат и да крещят по време на ритуалите или да подскачат около мен на дансинга точно в момента на танца ни.
Нищо обидно няма в такива покани за без деца. Вече цели такива хотели има, идеално се почива в тях. Дрескодът също не виждам какво обидно има спрямо гостите. Украси, арки и подаръчета как точно притесняват гостите? Като сме били на сватби, а вече сме били на доста, винаги с нетърпение чакам да видя каква е темата, украсата, мястото, радвам се като видя нещо красиво.

# 800
Русалке, вече има хотели само за възрастни, пък какво остава за най-важният ми ден. По-горе са изброени достатъчно случки, но и аз да се включа. Виждала съм как децата в пристъп на лиготия бутат масата, съответно все с чаши и чинии и булката беше олята с вино. Прекрасно! Ами, никой не е длъжен да търпи такова поведение, особено на сватбата си, достатъчно се случва на обществени места.
От друга страна е добре и за отношенията между младоженците и гостите. Аз лично не бих се стърпяла и съответно бих направила остра забележка на дете с подобно поведение. А много често родителите се сърдят.
Другото е каква работа имат деца на сватба, това са часове, в които те трябва да спазват поведение.

# 801
Човек бързо сменя “булка” с “майка”, ако има щастието, и тогава разбира, че е гадничко да изкарат детето му неандерталец. Всичките тези описани ситуации са вина на родителите, а не на децата, а въпросните родители са ваши приятели и роднини.
Била съм булка, гостенка, ще кумувам за трети път и имам две деца. Отношенията между младоженци и гости са двустранни.

# 802
  • В.Търново
Поведението на децата зависи от родителите. Аз такива лигави деца с такива изцепки не съм виждала по сватби. Ходила съм и с моите деца, но не са се държали като отървани, защото съм контролирала поведението им.
А , колкото до обетите на сватбите това не е присъщо за българска сватба. За това написах, че сватбите не са това, което бяха.

# 803
Човек бързо сменя “булка” с “майка”, ако има щастието, и тогава разбира, че е гадничко да изкарат детето му неандерталец. Всичките тези описани ситуации са вина на родителите, а не на децата, а въпросните родители са ваши приятели и роднини.
Била съм булка, гостенка, ще кумувам за трети път и имам две деца. Отношенията между младоженци и гости са двустранни.

Какво значи "гадничко*? Фактите са си факти. Родителите са виновни, да, но какво значение има кой е виновен, като щетите са нанесени. В крайна сметка никой не е длъжен да търпи такива лигавщини, защото това е точно изтървана работа от родителите. децата са си деца, ама само за родителите си.
Отлична идея е хотел без деца. Ако можеше и без простаци щеше да е супер.

# 804
  • Down south
Когато се кани дадено семейство, та то се кани цялото заедно с децата. Вече родителите си преценяват дали ще заведат децата. Обидно  и неуважително е. Аз категорично не бих приела такава покана, не бих и пратила такава.
Твое право е да откажеш, но не забравяй да го направиш навреме.

Покана за сватба в хотел "Adults only" би било много елегантен начин да се покаже, че деца не са желани.
Лично аз предпочитам сватбите без деца.

# 805
  • Melmak
Ние бяхме на меден месец в adults only хотел и беше най-якото нещо евър.

# 806
Децата биха ,могли ли да са много досадни,както на сватба така и просто на ресторант. Те са отражение на родителите. Виждала съм тръшкащи се и мрънкащи деца ,пречещи по всякакъв начин на останалите,а на родителите хич не им дреме. Сватбата е събитие,което е за младоженците и не е добре да се съсипва с невъзпитани деца. Но не може на конкретни хора,да се каже елате,без деца,затова не намирам нищо лошо да има условие без деца.Това е събитие за възрастни. Не е място да тичаш и навикваш децата...

# 807
Много си ценя приятелите и близките, но не винаги мислим по един и същ начин, най-вече на тема родителство и деца. Някои държат по-стегнато децата си, други са подобни на описаните по-горе. Аз не мога да ги съдя кой как си гледа децата и за да няма конфронтации това е най-добрия вариант. Нито те да съсипват моя най-важен ден, нито аз да ги дразня с моите забележи. Радвам се, че са разбрани и ми влезнаха в положение преди години.
Русалке, това че нещо не си виждала, не означава че не се случва много често. Най-малко на обществени места може постоянно да се види.

# 808
  • Down south
Направо в поканата да има и банкова сметка, че който не може да присъства, да праща парите (подаръка) Wink
И на такава сме били, намирам го за удобно.
Имаше линк, чрез който при желание можеше да се преведе сума за ваканция на младоженците.
Имаше и регистрация с малки подаръци, както и разбира се опция да се даде сума в плик.

Когато не можем да отидем на сватба, избирам нещо от регистрираните подаръци, в останалите случаи се съобразяваме с всички условия.

# 809
Не разбирам драмата. Ако условията на събитието не ви харесват, не ходите.

Общи условия

Активация на акаунт