Колко пари е нормално да се даде като подарък за сватба

• 93 934
  • 897
  •   1
Отговори
# 810
Бяхме канени да кумуваме без да знам че съм бременна. Искахме да откажем като разбрахме, но ни убедиха, че можем да съвместим всичко. На сватбата (В друг град) бяхме с бебе. Бях кърмачка,  взехме майка ми с нас да ни помага. Детето отказваше да се храни с адаптирано мляко и нямахме много варианти. Наехме хотелска стая в близост до мястото на събитията ( ритуал плюс ресторанта с градина) и ходех междинно да кърмя.  Булката и младоженеца съобразиха с това и подредбата на събитията по тържеството. Ние пък направихме така, изчезванията ми да са минимизирани като време. Никой освен много близките на младоженците не разбра какво се случва на заден фон. Така че варианти има. Не бих им причинила кума с бебе в количка по време на най-прекрасния им ден. Те пък държаха на нас и намерихме компромисен вариант за всички ни.

# 811
  • В.Търново
Децата биха ,могли ли да са много досадни,както на сватба така и просто на ресторант. Те са отражение на родителите. Виждала съм тръшкащи се и мрънкащи деца ,пречещи по всякакъв начин на останалите,а на родителите хич не им дреме. Сватбата е събитие,което е за младоженците и не е добре да се съсипва с невъзпитани деца. Но не може на конкретни хора,да се каже елате,без деца,затова не намирам нищо лошо да има условие без деца.Това е събитие за възрастни. Не е място да тичаш и навикваш децата...
Просто се изумявам на разбиранията ви.... Как сватбата е събитие само за родители.......FlushedFlushedFlushed

Никога не сме получавали покани само за мен и съпруга ми. Никога. Никога не бих казала на моята приятелка и мъжа й да не си вземат децата, ако имаме някакво събитие. Просто е недопустимо това.

# 812
Ами със сигурност сватбата не е събитие за чуждите деца.
Очевидно са ви малки още децата и си мислите, че хората са длъжни да се съобразяват с тях. Ами не са.

# 813
  • Melmak
Ако ви поканят на бар пак ли ще доведете и децата???? Не всяко събитие е за деца. Работни срещи, тимбилдинги и подобни? Много сватби изрично са обявени като adults only.

# 814
Знам, че за всеки родител неговото дете е най-важно, но за другите не е. Радвам се, че имам разбрани близки и познати и не са правили въпрос дали децата им ще идват. Ако държат на нашите отношения ще направят компромис веднъж с най-важният ми ден, както аз правя компромиси и сядам да тях на заведения подходящи за деца.

# 815
боже, имахме един тиймбилдинг преди ковид на морето - 2ма колеги докараха жените и децата си. единият с 2 малки деца, другият с бременна жена и дете на 2. само скандали, викове и тръшкания. бременната само мрънкаше че й горещо, децата ревяха, другата майка само скандали с таткото.  (доведоха ги,понеже няколко колеги се отказаха в последния момент и уж всичко било платено вече).
а за сватбите - да, ако са ти много близки гостите, може и с деца. на нашата имаше 5 хлапета, но бяха роднини на ММ и имахме аниматорка. но съм била на сватба където имаше рев в църквата и после в ресторанта. смятайте какво видео имат хората. не беше приятно. моят юнак остана вкъщи с баба си.

# 816
  • В.Търново
Чак не мога да повярвам, говорите за деца все едно са зверове и досадни същества. Никота не съм присъствала на такива сватби, на които деца да развалят празник, винаги е било тихо във важен момент или церемония. Какви са ви тия близки с такива демонични деца, не знам. Явно света се е променил не към добро. И децата ми не са малки вече, както предположиха по-горе и сме ходили на доста сватби. Нито децата ми са издавали някакви звуци и като е започвала церемония са пазили тишина. Нито деца на други семейства са изтрещявали така, както описвате. Днескашните разглезени малки деца са проекция на родителите си.

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 21:50 от Русалка_1

# 817
Русалка_1,не за родители естествено. За хора над определена възраст. За ходене с деца си има достатъчно места.
И щом младоженците са решили да е без деца,значу е така. На който не му харесва,не ходи.

# 818
  • Най-красивата страна
На тази сватба за която ви разказах деца под 10 години не бяха поканени,не само за да не се чува бебешки рев по време на ритуалите,а и защото  беше нощна и се пушеше в ресторанта.
Стояхме до 4 сутринта.
Като се замислих-аз също не съм водила дъщеря ми на сватба,докато не навърши 5 години.Ама до тогава беше научена как да се държи-например знаеше,че в заведение не се бяга...
И все пак ,ако бяха ни поканили на сватба без детето ,нямаше да се обидим.

# 819
  • Melmak
Бяхме на сватба на колеги преди няколко години. Други колеги също бяха канени, с децата даже. Едното семейство имаше дете на 2 г. Те самите бяха решили да не взимат детето с тях. Казаха ми “нямаше да можем да седнем за 5 минути ако сме с малката”. И е така, с тодлър няма как да е иначе. Просто самите те не искаха да си го причиняват.

# 820
  • Най-красивата страна
И аз бях от тези,които не искаха да си го причиняват.
Първо защото детето си имаше режим и смятах,че вечер трябва да си е в леглото,а не в шумно заведение,особено ако се пуши..
И освен това искахме да можем да седнем спокойно,да танцуваме,да обърнем внимание на младоженците и на другите гости..

# 821
Като цяло е много странно да искате да водите малко дете на заведение с много хора....

# 822
  • София
Някои родители трябва да избират между това да отидат с детето си или да не отидат въобще.

# 823
Да, не е готино с малко дете да купонясваш. Аз никога не съм водила моя син на такива събития, даже първата му НГ с нас беше, когато стана на 12 (убийте ме, че съм лоша майка😆), но това е защото имаше кой да го гледа и на мен ми беше спокойно. Само че има родители, на които няма кой да гледа децата, или такива, които не искат да ги оставят и аз им влизам в положение, затова никога не бих си позволила да отправя такава покана.

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 23:51 от Чи лу

# 824
  • Melmak
Някои родители трябва да избират между това да отидат с детето си или да не отидат въобще.
Тоест тези родители никога и никъде не ходят без деца.

Общи условия

Активация на акаунт