Щастливи ли сте? Ама честно.

• 31 799
  • 564
  •   1
Отговори
# 435
Добре де , явно сме много различни хората , на мен ми е есктра сама , доста години съм сама и никаква липса не усещам.

да то, то и на мен ще си ми екстра, в смисъл, че ще ми удобно. Но ще се чувствам самотна и нещастна

Скрег, никога не съм напускала някого заради друг..)
Последния път, 2,5 г сама (не без гаджета, но катвгорично не исках сериозна връзка). Точно, за да се науча да бъда сама и да си изясня какво точно искам и от какво имам нужда. И чак тогава се предадох и взех решение с кого да свържа живота си.

щом си имала гаджета, значи не си била сама. Аз имах предвид да нямаш и гадже - просто съвсем сама? В твоя случай не знам дали можеш да си съвсем сама, защото може да имаш близки роднини покрай теб. Но аз тук ако се разведа оставам буквално съвсем сама - ни родители, ни братя и сестри, ни братовчеди, нито близки приятели, на които мога да разчитам. Просто САМА с 3 деца.

# 436
Скрег, отказвам се..)
От 9 планини вода ще донесеш само и само да си докажеш, че не си ок.
Личното щастие е път и той преминава през съзнателно пускане на клоните, на които така упорито държиш да стъпиш преди да пуснеш комфорта.

# 437
Няма нищо дадено по дифолт, просто има в резултат на усилия и правилно действие.
Значи ли,че ако се родите в Лондон е същото като в Полски Тръмбеш? Yum
Е аз познавам и хора от Лондон и от Цалапица. Къде си се родил,няма никакво значение.

# 438
Скрег всъщност съвсем съзнателно си живее такъв "труден и тежък" живот. На нея така и харесва да мисли за себе си. Много черногледство, много нещо. Обаче и не желае да излезе оттам, където е.

# 439
Всъщност да,така е. Не е важно че си се родил в Полски Тръмбеш,а че си излязъл от него и си се преместил в Лондон. Yum

# 440
Аз обичам да съм сама, но в същото време не съм от типа- самодостатъчна съм си. Имам нужда от приятелите си, имам нужда и от пълноценна връзка с мъж. Сега тя ми липсва.
Като добавим и последствията от вируса..затворени заведения, пазене, което ограничава срещите ми с приятелите, съвсем се сдухвам. Но от днес съм във ваканция. Приятел ме измъкна рано сутринта на стадиона. Не бях го правила от ученичка. Странно колко енергия и позитивно настроение внесе студеното време и няколко обиколи.

# 441
На мен също ми липсва пълноценна връзка с мъж. Но сега съм сама и няма изгледи скоро да си намеря половинка. Не търся да е на всяка цена. Чувствам се добре засега. Искам да използвам всички девиденти от това да съм необвързана, да ходя по срещи и да не се обяснявам на никой. Сега е малко трудно със срещите, но и за тях ще дойде време.

# 442
  • някъде в орбита...
Скрег всъщност съвсем съзнателно си живее такъв "труден и тежък" живот.
Точно казано. И друг път е имало обсъждане на положението й, промяна там няма да има. Всеки си има приоритетите си, и си гони целите. Тя дори не се бори за нещо, просто чака да й се случи...

Всъщност да,така е. Не е важно че си се родил в Полски Тръмбеш,а че си излязъл от него и си се преместил в Лондон. Yum
Всъщност важното е какво си направил с това, което си имал, и какво си създал от себе си като осъзнал се зрял индивид. А дали ще стигнеш до Лондон, или не, са подробности в цялостната картинка.

# 443

би ли обяснила защо е толкова важно за теб къде си се родил? И кво - щом си се родил в Полски Тръмбеж трябва моментално да се отпишеш и да си сложиш край на живота ли що ли ... понеже така или иначе цял живот ще си белязан от факта, че там си се родил?  А ако си роден в Бургас какво означава - пак ли е зле положението?

Скрит текст:
Скрег всъщност съвсем съзнателно си живее такъв "труден и тежък" живот.

Точно казано. И друг път е имало обсъждане на положението й, промяна там няма да има. Всеки си има приоритетите си, и си гони целите. Тя дори не се бори за нещо, просто чака да й се случи...

Скрит текст:
Всъщност важното е какво си направил с това, което си имал, и какво си създал от себе си като осъзнал се зрял индивид. А дали ще стигнеш до Лондон, или не, са подробности в цялостната картинка.

Аз не съм врачка и няма как да знам ще има ли, кога и каква промяна в живота ми. Но ти явно си такава. Я кажи и останалите подробности, че ми стана любопитно за бъдещето ми.

Скрег, отказвам се..)
От 9 планини вода ще донесеш само и само да си докажеш, че не си ок.
Личното щастие е път и той преминава през съзнателно пускане на клоните, на които така упорито държиш да стъпиш преди да пуснеш комфорта.

Отказваш се, защото видя, че добре се аргументирам. Хората винаги ми се дразнят, когато не се съгласявам и не следвам напътствията им безпрекословно - непонятно ми е защо. А същевременно ми казват, че не трябва да слушам хората, а само себе.
Хората нито знаят кво ми е, нито каква е естествената ми реакция, нито ... абе нищо не знаят... Просто си мислят, че техния личен опит е най-меродавен и всеки трябва да постъпва като тях. Но мога ти изброя поне 30 проблема, с които се боря или просто съм приела да живея с тях, защото няма как да се оправяти които ти нямаш, но ако имаше животът ти изобщо нямаше да се развие по начина, по който се е развил. А ти реално само лозунги за пускане на клони говориш, без да се замислиш, че тия клони не се пускат току така по чужди съвети, а когато им дойде времето да се пуснат. И това никой страничен човек не може да прецени, а само тоя, който е на пангара.

Както казах, запознах се с различни мъже (всички разведени с деца) и се оказа, че ако трябва да живея с тях и техните проблеми то мъжът ми на техния фон е цвеКе. Едно обаче ти гарантирам - ако срещна човек, който ще ме направи по-щастлива отколкото съм сега изобщо няма да го мисля. Просто такъв за сега няма. И друго ти гарантирам - ако тръгна да умирам с тоя мъж  ще избягам на секундата. Ама буквално на секундата щото за щастие съм се погрижила къде да ида ако изпадна в критично положение

# 444
Скрек, нов мъж няма да ти реши проблемите. Намери читав психолог бързо, веднага! Дано здравната ти застраховка да го поема или да можеш да си го позволиш, ако не го поема. Не се заяждам, съвсем добронамерен ми е съвета . Всеки твой пост е вик за помощ.

# 445
Скрек, нов мъж няма да ти реши проблемите. Намери читав психолог бързо, веднага! Дано здравната ти застраховка да го поема или да можеш да си го позволиш, ако не го поема. Не се заяждам, съвсем добронамерен ми е съвета . Всеки твой пост е вик за помощ.

Когато на човек му трябва човек до него дори психологът е безсилен и ще го изгони с думите: "Ми търси си човек, аз ли да ти търся."  Позволи ми сама да преценя какво ми трябва.
Аз съм сигурна, че никоя от списващите не се е развела, без да има каквато и да била подкрепа и помощ от близък човек. Аз такъв нямам тук където съм (в др държава имам, но няма как да се преселя там). Освен това имам сериозни проблеми, които много ще ми усложнят живота ако и да не го направят невъзможем ако се наложи да остана сама с 3 деца. Сигурна съм, че нито една от вас не ги е имала. Всички, които са се развели с 3 деца (съмнявам се всъщност тук да има такива) в чужбина гаранция са имали на кой да се облегнат. В моята ситуация развод от една страна че не е належащ, а от друга - е лудост. А само за да направя кеф на някакви си хора да им послушам съвета за развод - няма шанс.

Тук си споделям разни неща, не рева за помощ - грешно си ме разбрала.

# 446
Важни са личните качества на човека,но и средата в която се бори и живее. Една е средата в Полски Тръмбеш,друга - в Лондон. Или в Бургас. Сега стана ли ясно?

# 447
Скрег, а ти какво очакваш като се запознаеш с мъж? Какво очакваш да се случи?За да го разпознаеш като този, с който си готова да разтуриш всичко старо?

# 448
Скрег, ангела се отказа, защото не вижда смисъл да ти обяснява повече ... Това, че тя не пише подробно за трудностите в живота й не означава, че пътя й е бил лек. Аз също не се заяждам.
Постоянно сравняваш живота си с живота на някой друг. Това няма да ти помогне. Казваш, че мъжа ти не е толкова зле, като го сравниш с другите мъже, с които си се запознала. Някак си се губи момента, в който хем не искаш децата ти да растат без баща им, хем искаш да дойде принца на бял кон и да те измъкне от блатото, защото си чисто сама?

# 449
  • Пловдив
Ще прозвучи отвратително, но тя очаква, че той /новия мъж/ ще бъде достатъчно устойчив клон за да приеме и нея и всичките и грижи и да ги прехвърли върху себе си. Само това ще я накара да пусне сегашния клон.
Според мен това е гадно.
Според мен, за да търсиш връзка или нова връзка трябва да умееш да се грижиш за себе си и евентуално за децата си, ако имаш такива, а не да се прехвърляш от едно на следващо обгрижване и т.н.
Подобни връзки "ние се обичаме, но живеем с мама и тати" или "ще живея с този, докато намеря следващ" са ми на ниво детински изпълнения.

Общи условия

Активация на акаунт