Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - късметлийска тема 80

• 56 685
  • 766
  •   1
Отговори
# 675
Много благодаря! Понеже ние сме си работодатели със съпруга ми и гледам всичко да ни е точно, че да не нарушим някое правило и да пропуснем някой документ.
В надежда след трансфер даваха до 30 дни.

Както казахте - даваха. Simple Smile После не даваха. Simple Smile Най-добре да се пита на Информация, защото нещата се променят.

# 676

Момичета, знаете ли как става вземане на досие от Надежда и копия ли дават?
С разрешение на Стаменов ли става?
   Информацията ми е от преди 2 год.но...Досие няма да ти дадат само епикриза,при това много постна без детайли.

# 677
Здравейте, има ли сред вас момичета на ЕЦ при д-р Персенска? Този месец отказаха да ми запишат час, казаха че по изрично нареждане на докторката , не записват за ЕЦ и не се знае докога - до второ нареждане. Питах ги това за цялата болница ли е решение, казаха , че само за пациентите на д-р Персенска се отнася. Много стм притеснена, защото времето лети. Някой знае ли нещо?

# 678
  • София
Ти на колко години си?
Да не би пак да е само за жени в напреднала възраст заради Ковит

# 679
# 680
  • София
Явно е само за Персенска. На мен до 2-3 дни ми предстои пункция на спонтанен цикъл при Цветков и/или Тихомирова.
Но последните дни не съм виждала Персенска, нито хора пред кабинета й.

В тази връзка да питам дали при пункцията в този случай се слага упойка и в операционна ли се прави?
Веднага ли правят оплождането или събират от няколко цикъла яйцеклетки?
Правила съм сума процедури, но никога на ЕЦ, а Цветков тези дни е натоварен и нещо май не е по обясненията. Липсва ми Тихомирова.

# 681
Аз съм правила много опити на ЕЦ, винаги с пълна упойка, в залите, в които правят и хистеро, и други процедури. Винаги след пункцията оплождат и или веднага се прави трансфер или се замразява ембриончето, зависи какво сте се разбрали с лекаря

# 682
Здравейте, има ли сред вас момичета на ЕЦ при д-р Персенска? Този месец отказаха да ми запишат час, казаха че по изрично нареждане на докторката , не записват за ЕЦ и не се знае докога - до второ нареждане. Питах ги това за цялата болница ли е решение, казаха , че само за пациентите на д-р Персенска се отнася. Много стм притеснена, защото времето лети. Някой знае ли нещо?
[/quote

Аз правих пункция на ЕЦ на 12 ноември. Нямах проблем със записвснето на час. Може би след това има някаква промяна...
На 43 г. съм

# 683
На 31ви октомври се обадих за час и ми отказаха, точно около 12и щеше да се падне и моята пункция. Обяснението беше много странно. Ще пробвам пак този месец и дано ме запишат.

# 684
  • София
Аз съм правила много опити на ЕЦ, винаги с пълна упойка, в залите, в които правят и хистеро, и други процедури. Винаги след пункцията оплождат и или веднага се прави трансфер или се замразява ембриончето, зависи какво сте се разбрали с лекаря

Благодаря ти за информацията!
Значи решението ще зависи и от мен? Аз бих искала свеж трансфер, че съм имала негативен опит със замразяване.

А защо смятате, че годините имат общо с ЕЦ? Аз съм на 45, но имам все още много добър ЯР, според лекарите.

# 685

Благодаря ти за информацията!
Значи решението ще зависи и от мен? Аз бих искала свеж трансфер, че съм имала негативен опит със замразяване.

А защо смятате, че годините имат общо с ЕЦ? Аз съм на 45, но имам все още много добър ЯР, според лекарите.

Не знам дали възрастта определя да е ЕЦ. На мен лично ми казаха, че яйчниците няма да издържат на сериозните стимулации. Пия само Кломифен преди пункция. Вадят по 1-2 яйцеклетки, но за съжаление и аз имам горчив опит със замразяването. 5 пункции и..... нито един ембрион замразен. Чакат ги до 5-6 ден уж да вземат материал за изследване. До 5 ден всичко е наред и на 6 ден, ами не можем да вземем материал и да замразим. Мисля си за свеж трансфер, но не ми го предлагат, аз ли трябва да го пожелая..... не знам....как ще се приеме....

# 686
Здравейте!
Има ли някоя от вас с крехки ембриони, да не могат да издъерржат размразяването, поне така ги нарекоха пона времето, когато работиха в Малинов?
Мислех си да събера на ец и наведнъж трансфера, но имам в Малинов два опита замразени, които не издържаха размразяването.А може пък сега апаратурата да е по-добра и да не се случва така.
И каква е цената за замразяване и размразяването?

# 687
  • Пловдив
Явно е само за Персенска. На мен до 2-3 дни ми предстои пункция на спонтанен цикъл при Цветков и/или Тихомирова.
Но последните дни не съм виждала Персенска, нито хора пред кабинета й.

В тази връзка да питам дали при пункцията в този случай се слага упойка и в операционна ли се прави?
Веднага ли правят оплождането или събират от няколко цикъла яйцеклетки?
Правила съм сума процедури, но никога на ЕЦ, а Цветков тези дни е натоварен и нещо май не е по обясненията. Липсва ми Тихомирова.
Вчера бях на преглед при  Цветков. Пирсенска беше там и приемаше зе преглед Wink

# 688
  • София
Аз никога не съм имала проблем със стимулацията, но докторът ми обясни, че предпочитат този вариант, когато са правени много предишни опити и повече стимулации.

Смятам да настоявам за свеж трансфер, ако съм здрава и в добро състояние. В момента лигавицата ми е много добра и се надявам да не стане някой фал.

Последна редакция: чт, 19 ное 2020, 11:47 от Fever Ray

# 689
За да се размрази един ембрион е нужно ембриолога, който извършва процедурата да има опита и уменията,за да го направи правилно. Също така, е важна и технологията и апаратурата, с която борави да са на добро ниво.
Обикновено, проблемът с размразяването на ембрионите се случва, когато ембриолога е неопитен, апаратурата не е на нивото на големите клиники, не се следва точния протокол или е замразен ембрион с нисък потенциал.Но дори ембрион с нисък потенциал, в ръцете на опитен ембриолог би имал висок шанс от размразяване.
В България масов проблем с размразяването има в по малките клиники, които не разполагат с ресурсите и опита на големите. Не че не се случва и в големите клиники да не успеят да размразят ембриони,де. Но статистически, ако всичко се прави както трябва, шансът да не се размрази ембрион е нищожен.

Общи условия

Активация на акаунт