Любители на кучета - 108

• 28 270
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
Да не помислите, че спи....пази някой да не излезне някъде ... САМ .... това е само преструвка

# 151
  • под тепетата
Недялке, както си ръфках бисквитата и в един момент забравих да дъвча. Помислих, че ми се е привидяло - 100кг манджа! Звучи доста ъ-ъ-ъ солидно! Евала, че сте намерили начин на всеки да осигурите храна, подслон и разходки.
 Тонке, няма да е лесно с краката, но се надявам да е временно и да отшуми. И аз съм като теб - имали някой здравословен проблем забравям и да ям, и да пия ,и ставам ледено студена.
Vige, маскирал се е на заспал крокодил Satisfied

# 152
  • о`майна лунна нощ е
Четях почти, без да дишам, написаното от Тонка. Диагнозата е половината лечение и се радвам, че е ясна. Останалото е въпрос на време и дано Харли си възстанови бързо.

От мен един бъдещ осмокласник.
И иди разправяй после, че кучето не прилича на стопанина си

# 153
  • sofia
Тонка, радвам се, че сте си вече в къщи с диагноза и лечение!
Много ви се е събряло последните 3 седмици...Оттук насетне, само хубави неща ви чакат!
Моят Марто така един ден внезапно скова задните крака. Рентгенът не показа нищо конкретно, но лекарите му назначиха терапия с Нивалин. 40 дена му поставях инжекции по схема и се опряви. Кучетата са невероятни бойци!
И от мен едно разпускащо куче:

Последна редакция: нд, 13 сеп 2020, 17:19 от Кришка

# 154
Нека се оправя бързо Харли и краката също да минат ,та след короната да е като нов и да тича.
А това с много кучета и животинки ми е познато,хубаво че нашите ядат малко.Вярно, не съм смятала колко като кг ядат де.
А като е болно животно също ми е притеснено,все едно е болно малко дете.Преживях го тази пролет.Сложихме капки за паразити,защото на нашата само един вид и слагаме,към другите е алергична и пада едно чесане ,че и козината пада.Ветеринарната клиника от където купвахме пипети, беше затворена заради карантината,а другаде в нашия град не намерих,та мм взе една и сложих на всички животинки и на нея естествено.Е ,познайте чесане и чудо падна,вдигна и температура,беше топла де.Трудно дишане,водихме я на лекар и биха алергична ампула,но продължи да диша тежко и посред нощите я ,увивах в кърка с вода и оцет,михме се със хладен душ ,люлях я като малко дете,защото все едно плачеше и не можеше да заспи.Та след ден и половина мина всичко,бях бясна какво продават като имитации за пипети.Миналата година направи алергия към противопаразитна каишка форесто....

# 155
Тонка най-важното е, че имате диагноза и сте запопнали лечение. Ще му мине вируса на Харли неусетно. Мен по-скоро ми се струва притеснелно това сковаване на задните лапи. Нещо за тях казаха ли? От какво се получава? Нещо характерно ли е за породата? Офф, дано всичкото притеснение ви е останало зад гърба и само радостни моменти с юнака да имате 🤗
pisenxeto в случая не става въпрос за некачествени или фалшиви каишки и пипети, а по скоро за непоносимост/алергия към активното вещество. Всяка марка противопаразитни има различна активна съставка, в различна доза. Писала съм отдавна, когато не сте били в темата, че Макс към каишка Форесто имаше реакция с опадане на козина и зачервяване, а към пипета на Фронтлайн комбо направо стана на рани ден след капането. На приятелка кучето бра душа няколко дена докато не стигнахме до извода, че и тя е капнала Фронтлайн и от там отпадналото състояние на кучето. Ветеринаря тогава ни каза, че понякога дори и редовно да ползваме даден продукт винаги в един момент може кучето да развие непоносимост към активното вещество в него.

# 156
Дано бързо минат всички неразположения на Харлии Cry Горките вие,сега дано вече само хубави моменти имате,без болестии Heart

# 157

pisenxeto в случая не става въпрос за некачествени или фалшиви каишки и пипети, а по скоро за непоносимост/алергия към активното вещество. Всяка марка противопаразитни има различна активна съставка, в различна доза.
Не,моя беше грешката ,на пипетата нямаше написано нито производител ,нито нищо,само името беше еднакво ,а аз не погледнах това.Чак после като направи реакцията, я загледах.Следващия месец и сложихме пак същите и нямаше никаква реакция към капките.Просто беше фалшива пипета,която съдържаше кой знае какво....
А точно в темата след реакцията с каишката, бях търсила и прочела ,че не сме само ние с реакция към каишката.Но не го направих преди да я купя и сложа.Бях я взела по съвет на приятелка със същото куче пинчер,,тя е много доволна,но при нас не се отрази добре.
Знам че зависи от много неща дали ще направят реакции,нашата има дори алергия към ухапването от бълха...Сега съм взела една противопаразитна каишка от Али експрес и за сега не съм намирала бълхи,не се и чеше де хаха.Вече 50 дни кара с нея.

# 158
Съжалявам за Харли. Когато взехме Бари на 3тия ден започна разстройство. Бързо при личната да пусне изследвания. Оказа се с гиардия и коронавирус. Ходихме на системи една седмица, горкия беше на дробче.
Бързо оздравяване от нас!

# 159
  • София
7seconds, ти направо нашия случай описа. Точно 3 дни след като взехме Харли от развъдника се оказа с гиардия и корона. При нас лечението продължи към месец и половина и беше страшно. Не ми се връща към онези дни.

Сиви, при френските булдоци най-уязвимото място е гръбнака. Най-често се стига до дискови хернии, парализа на задни крайници, операции без ясен изход. Уж в последните години операциите са с голяма успеваемост, но така или иначе това е някакъв ад. Знаех с каква порода се захващам, но всеки си мисли и се надява на най-доброто. Каквото и да си говорим Харли е много кекав и средно три пъти месечно сме в клиниката. За финансова страна няма да споменавам.
Сега го изведох навън да си свърши нуждите, но му е трудно да ходи, толкова много е отпаднал. Не иска да си изяде храната, само малко вода пие от време навреме. Пак започнах да се притеснявам...

# 160
  • sofia
Тонка и с дакелите е така...За това сменихме породата.
Не се притеснявай за Харли! Уморен е от емоциите през деня, а и от повръщането. Утре сутрин ще е по-добре!

# 161
  • Sofia
Дано се оправи бързо Харли!
И аз съм чела за тази предразположеност на булдозите. Всяка порода или производно очевидно си има особености, но може ли човек да знае всичко...
Скоро разбрах за мопса, че били много чувствителни на упойки, какво ли няма

# 162
Тонка,ще го мислим това чаровно ,твое момче!Ще стискаме палци!Харли беше едно от първите кученца,които запомних ,когато "постъпих" в темата...Кураж!Сигурна съм,че сте при добри лекари и ще помогнат!

# 163
Тонка дано не се проявява пак това сковаване 🤗 Мислех си, че ако е нещо характерно за породата вече да са открили начин за справяне, ако се прояви. Да е здрав Харльо и да навакса бързо сваленото.
pisenxeto явно наистина сте попаднали на имитация, но и от истинските пак може да се получат реакции. За каишката докато не пробвате няма как да знаете дали точно вашия мъник ще има поносимост към нея. Аз четох преди да я взема и всички бяха доволни, ама ей го моето говедо остана без козина за известно време 😁

# 164
  • под тепетата
Тонке, а те система за оводняване сложиха ли му? Не може ли като на хората да ме се сложи рингер във водата за пиене?

Общи условия

Активация на акаунт