Любители на кучета - 108

• 28 325
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
Днес съм леко озадачена и притеснена. Само леко. Един човек с куче (смеска между гонче и някакъв териер) на улицата каза, че Хари е дребна за възрастта си. Започвам да се чудя дали я храня пълноценно. Каза че неговото го е хранил в началото с Happy Dog и е натрупало маса и костна система. Наистина изглеждаше яко кучето. А нашата е една такава елегантна... Другият вариант е да не е и тя чисто гонче, но момчето от което я взех едва ли не се кълне. Не че има значение за нас. Ние си я харесахме просто. Но дали наистина я храня достатъчно. Вечно е гладна. Чували ли сте за тази храна отзиви?
Вижте какво направи с кафееното дърво само за 20 дни. Мога само да съм доволна, че краката на столовете и масата не са ѝ привлекли интереса:

# 331
  • Bарна, морето, сините вълни
Според мен е както при децата, всяко расте със свои темпове. Всяко проговаря, прохожда и т.н. различно. За моето дете редовно чувах, че било твърде дебело.
За Еро никога не сме се притеснявали и не сме го сравняали с други кучета, макар че то и няма за какво, той е с майка белгийска и баща немска, а белгийските са много по-фини и стройни.
Мисля, че няма какво да се тревожиш. Винаги ще има някой, който "гледа по-добре" кучето си или детето си и ще сравнява...

# 332
  • Пловдив
Нелика, колко тежи Хари?
Майката на Саско е много ниска с широки гърди. Трицветно гонче е, почти на 2/3 от височината му. Саско не яде особено, но вече е към 19 кг, 9 месеца. Не е висок, дълъг е  - като наденичка.
Хари си е добре.

# 333
Миналия месец тежеше 10 кг. Преди това беше към 8.50. Т.е с 1.5 кг за един месец беше качила. Майка ѝ сякаш е ниска. Баща ѝ е едър. Брат ѝ миналия месец беше 15кг, но тя е момиче, редно е да е по-лека. Не знам. На нас ни се струва добре, не искаме да е дебела. Но пък да не се окаже, че я държим гладна.  Или ако от храната не получава всичко необходимо... С децата беше по-лесно май Simple Smile

# 334
Много е сладък е тоз Арчи. Трябва да се пробва в киното и на модния подиум. BowtieAnimal Dog2Sunglasses
Недялка, как се справяте с тази тайфа? Обучавате ли ги всичките?

Имам питане - както знаете Саско е голям любител на кучетата. Пощръклява като види някое, много му се играе, тича като обезумял да се гони (с което му угоди на тичането). Обачее без куче - не иска да бяга. Очаква да го гоня. Хвърлям му пръчка, тича да я вземе и после я зарязва. Същото и с топка. Вкъщи носи играчки, топки, въжета, шишета... Навън нищо не иска да носи. Как да го изморявам?

Носи топка и му хвърляй.Ние така правим с Райли.Или пък аз тичам с нея.

# 335
  • Пловдив
Аз не ставам да търча да съжаление. Confused

# 336
Ние пък все чуваме колко е пораснал Арчи и с какво го храним. Не го тъпчем, просто родителите му са едри, съответно и той. Има си две хранения на ден. Е, и нещо откраднато от масата. Но това си е в реда на нещата. Smiley

# 337
  • София
С Лола имахме голям проблем с килограмите и яденето. Така и не достигна нормални килограми за породата. Не искаше да яде и повече от 40 кг. не стана до края на живота си.
За Бека и стачките ѝ знаете, но намерихме точната храна и сега си е съвсем в норма. По стандарт трябва да е не повече от 7кг., тя е 6.8кг.
Според мен, пробвайте малко да увеличите храната и я следете как ѝ се отразява. Трябва да ѝ се напипват ребрата с леко докосване. Ако започне да пълнее пак намалявате храната и така. Аз съм се водела винаги по кучето и препоръчителните дневни дажби. Има моменти, в които яде повече и други, в които виждам, че ѝ "тежи" дажбата.

Да ви се оплача.... Цяла сутрин я търся кучката из нас и виках и свирках, чак се стреснах, че е избягала вечерта и никой не е разбрал. Вижте къде я намерих...

# 338
джуджанка аз с тия моите магарета нямам такъв проблем да не ги видя де са се скрили 😂
Момичета, да ви питам че имам бая риба - толсролоб и ще има рибешки глави. Мога ли са сваря и дам на кучетата? Предната седмица изхръвлих пет глави, ама ако могат да ги хапнат кучаците е грехота да хвърлям сегашните.
Направих легло за Мака от палет. Ей тъй го гледа:

Бил чул че леглото изяждало цели кучета и го отбягва 🤣
Ама вижте кой не е разбрал за опаснотта, която крие новата мебел и спа цели 5 часа без да помръдне:

# 339
  • София
Сиви, според мен можеш да ги свариш в малко вода, за да стане бульона по-наситен. Аз бих изстъргала и каквото месо има и бих джуркала с основната храна. Самите глави не бих дала, но както сама отбеляза размерите на нашите добичета е различен Sunglasses

# 340
  • София
Sivi, докато бяхме на море диването намери купчина рибешки глави, безлюдна ивица, явно е имало рибари. Докато реагирам една две изяде, залягах и ги мирисах, поне бяха пресни. Очаквах проблем с изхода, но нищо не се случи, с тя е 15 кг, затова си мисля че ако ги свариш ще е ок.

# 341
  • о`майна лунна нощ е
Ама какво по-вкусно от рибешка глава. Прясно поднесена.
Аз не бих се скарала на Швепса за такъв улов. Да, ще подвикна, но вкъщи подобен деликатес няма начин да му бъде сервиран, а има толкова полезни неща в него.
После би потичал след колата, докато се прибираме, но това е друга тема Wink

Иланг - знам рецептата за Шошко. Второ куче. И замълчавам преди да почнеш да ме замеряш с бисквити. /ПП - но ако все пак решиш, моля да са пълнозърнести с парченца шоколад. Благодаря!/

Последна редакция: пн, 21 сеп 2020, 13:58 от `ТуиГ

# 342
  • sofia
Привет, момичета и кучета!
Радвам се, че всички са добре!
С Леон от седмица пробваме да се впишем в нова глутница, ситуирана до училището на детето. Мисля, че се справяме добре. Приеха ни радушно. Леон още опипва почвата. Много е жален. Като новото дете в училище е. Не смее да се бори за пръчки и топки, при опясност тича в краката на някой човек и се оплаква шумно.

# 343
  • тук-там
Иланг, взимай второ куче. Разходките са същите, грижите също. Ако почивате извън бг, и пътуванията не са проблем. Само храната и обучението са по две. Но пък се занимават едно с друго и са си самодостатъчни. По-малко внимание изискват от теб и семейството като цяло.
Ето ги моите плажуващи на сянка:

# 344
"В понеделник не се ли ходи до гората???"

Общи условия

Активация на акаунт