Клиники в Истанбул - тема 10

• 45 740
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
  • Живее на Луната
Гонал, Пурегон и Перговерис са едно и също, съдържат FSH, разликата е само е в начина им на получаване.
Менопур и Мерионал са FSH и LH по равно.
Цетротид е антагонист и се използва за да се предотврати действието на горните, за да не се получи овулация.
Обаче в кои случаи се използва FSH само, и в кои в комбинация с LH, не мога да кажа.

# 61
Веднъж коментирах с химик, съставки на друго лекарство и обяснявах, че няма разлика и ме апострофираха, че разликата е в начина на получаване, не в състава. Има разлика, но ние не сме лекари и спецификите няма как да ги познаваме.
Аз например на чисто fsh реагирам слабо, но има ли мериоферт фоликулите растат добре.

# 62
Аз също се консултирах със специалист, който ми обясни, че навсякъде по света се използват едни и същи лекарства за IVF. Перговерис е гонал + луверис. Но доколкото разбрах, основно се използва Гонал. Индивидулното според мен не е самото лекарство, а дозата.

# 63
Момичета и момчета , отговаряйте без да цитирате защото стака четенето на коментар става ужасно Simple Smile

Съгласна... и препинателни знаци и мааалко последователна мисъл, че някой път трудно се схваща смисълът!

# 64
Записвам се в новата тема Simple Smile
В момента съм в процедура в Аджибадем след ПРП направено март месец / за съжаление заради карантината не можахме да започнем на 3ти месец, а чак сега - на 6ти/ в стимулацията имам вкючен хормон на растежа - нямам абсолютно никакви оплаквания от него, но все пак го бия само от 2 дни... Ще пиша дали е дал ефект Simple Smile
Иначе съм на 32, но с почти ИР заради генетично "заболяване" Sad

# 65
Има стимулации и само с Мериоферт ,и Мерионал, не е индивидуална единствено дозировката, а и самите лекарства.
Основното вещество може да е едно и също, но съставките са получени по различен начин. Затова пациентки реагират на  Гонал по един начин, а на Фостимон по друг начин.
Преценка на лекуващия лекар е кой от всички препарати е подходящ за конкретна пациентка. Съобразяват се с нейните характеристики и конкретни проблеми,  и т.н. Затова има лекари, които правят отлични стимулации и други, които не се справят много добре. И там се иска майсторлък.

# 66
На кой ден след трансфер на 5 дневен ембрион ви назначиха теста?

# 67
При трансфер на 5 дневен ембрион, теста беше след 9 дена.

# 68
  • Живее на Луната
Да, на ден 9 или 10 ще се види на кръвен тест дали има бременност.

# 69
и така имаме 7 замразени ембриона от 14 Я.
чакаме 7 те да видим от ПИД какво ще излезе . Някой сега може ли да ми каже как ще ги квалифицират ембриончетата след Пид ( освен става и не става ) има ли нещо по така ? Сигурно съм чела нещо назад по темите но чесно да ви кажа можеби тогава не ми е било до главата и малко ми е кашкав спомена

# 70
и така имаме 7 замразени ембриона от 14 Я.
чакаме 7 те да видим от ПИД какво ще излезе . Някой сега може ли да ми каже как ще ги квалифицират ембриончетата след Пид ( освен става и не става ) има ли нещо по така ? Сигурно съм чела нещо назад по темите но чесно да ви кажа можеби тогава не ми е било до главата и малко ми е кашкав спомена

Защо не питате координаторките, лекаря?
Това са важни неща  все пак. Парите си ги давате в клиниката не на БГмама...

# 71
защото все още чакам . защо тогава е тази тема ако не питаме тук ?
Питам на други жени какво са казвали за да знам можеби какво да очаквам ?

# 72
  • Бургас
Bochinka, като излязат резултатите, ще ти изпратят документ с детайлна информация кой ембрион с какъв кариотип е и метода по който са изследвани. Аз отделно звънях на координаторките за да ми кажат и качествените оценки на ембрионите, защото не са включени в гореспомения репорт. Пожелавам ти 7 здрави ембриончета!

# 73
Solace  благодаря , това ме интересуваше , все пак ми е първо инвитро и искам да знам какво да си искам .
Да не стане така че ако не си поискам няма ба ми кажат .
За сега няма да им искам този за качеството ще ги исчакам с кариотипа и после де ги моля 🙏дано има здравички .

# 74
Обикновено на три ембриончета, едно е здраво. Но ти си млада, така че поне три трябва да имаш здрави.

Общи условия

Активация на акаунт