ОКТОМВРИйки 2020 - тема 6

• 38 886
  • 724
  •   1
Отговори
# 195
Сиси, гинофилус глобули си вземи. Ако взимаш през уста, задължително на няколко часа от приема на антибиотик. Аз взимах с антибиотика биогая Simple Smile

# 196
Благодаря ви, момичета. Не знам от къде ми дойде това точно сега, ама тази бактерия е в урината, т.е аз не го разбирам да е вагинална инфекция, за да слагам глобули, по-скоро някаква вътрешна... Не знам, ще питам докторката др седмица, за сега ще тъпча антибиотика и се моля да я уморя някак, че баш като ще влизам в 9ти месец и вместо с удоволствие да почна да си пера и сгъваем дрешките реши да ме изненада това чудо Triumph

# 197
Сиси, има ли антибиограма към изследването? Видът назначен антибиотик трябва да е съобразен с нея. Аз изтрепах гадината с Панцеф 400, 5дневен прием, излезна ми в МБ на вагинален секрет.
Споко, важно е, че са я открили и че я лекувате преди раждането. Опасна е за бебето, ако родиш с нея, така че си следвай лечението и не се тревожи.

Последна редакция: чт, 17 сеп 2020, 22:44 от Анонимен

# 198
Ох, да се похваля, че си отдъхнах, в 34+5 случи се най-накрая обръщането на бейбито, вече е с главата надолу. Дано се задържим така до край, поне да знам, че съм пробвала естествено раждане, ако се получи, че вече трябваше да насрочваме секциото. Стискам палци на всички със седалищно да им се случи това завъртане, аз много се измъчвах.

# 199
Да има, антибиотика е един от листнатите там. Мерси много за успокоението, 5 дни звучи прекрасно... На фона на какво пише в интерент като рискове Scream

И хайде да сменя темата, за да не е само негативно, момичета да ви споделя бях днес на лекция в мол Парадайз, мисля че някой тук я беше споделил, или някоя мама от съседните теми - честно казано останах много доволна, интересни лектори и теми избират. Има мисля всяка седмица по една.

# 200
  • Пловдив
Аз съм със стафилококи Weary почвам антибиотик и глобули, пробиотика и за мен е смях, никога не съм приемала и сега не го взех.
Стискам си палци бебето да си натиска парцалите, че иначе ще ми отиде по дяволите естественото раждане.

# 201
Взех да се плаша, на мен в понеделник ще ми пуснат микробиология. Дано нещата при вас бързо се нормализират. Много ме е страх от антибиотици, защото гъбичките са ми в кърпа вързани...

# 202
  • Пловдив
При мен чак слядащата се учуди, че нямам никаква разлика в течението, по мои наблюдения. Иначе като цяло ми каза да не се претеснявам.
Мен пък глобулите ме притесняват, че пише, че не се препоръчват на бременни. Ама зарязах листовките и стартирах курса.

# 203
Е, то и аз сега баш съм гъбясала, за втори пъти тази бременност. Стрептококите бяха отделна екстра от предната МБ. Днес изразих възмущение от моите системни микробиологични находки, но док. ме увери, че при всички бременни е така. Ама което минава от глобули сякаш не ме тревожи толкова, стига да не е антибиотик.

Някои от вас има ли моменти, примерно от по 20ина минути, на силни пробождания ниско долу, бурна активност на бебето и съответно мноого твърд корем. Ей така и не успявам да разгранича коя болка от какво е, досега смятах, че от контракциите боли като при цикъл и отзад кръста. Обаче тея остри болки ме докарват почти до плач, миналата седмица също имах подобен епизод и ходих на спешен. Шийката ми държи за щастие. Също така вече от най-малкото почват подобни неразположения, а напоследък нещо съм по-активна и се преуморявам, което не е много ок. за края на 8ми месец.

# 204
  • София
Аз пих азитромицин в пети месец. Чудесен антибиотик. Хем е широкоспектърен, хем безвреден за бебо. Пих го заради уреаплазмата, която си е отпреди бременността.
Благодарна съм, че цяла бременност нямам находки нито в стерилната урина, нито в микробиологиите. Пускала съм 6 урини и 4 МБ. В момента чакам резултатите от последната МБ - дано е ок.
Съчувствам ви много за коките. Много е гадно, че имате сега на финал точно, но не се притеснявайте от антибиотиците и глобулите - вземайте си ги и всичко ще бъде наред.

# 205
Пробиотици се пият след като се приключи с антибиотика. Макар че в някои реклами се кълнат, че приемани по време на антибиотика помагали на червата... Лекарите се присмиват на това. Аз също мисля, че повечето пробиотици са безсмислени, но съм доволна от един... Омнибиотик 6. Само дето ми излизаше по 100лв на месец и го пих 2-3 месеца. Бях с тежък запек и само най-силните лаксативи ми помагаха и понеже нямаше как да ги пия бременна, преди да почнем с бебеправенето си направих малко над 2 месеца курс с него и пиех по същото време доста по-леки лаксативи, отново неподходящи за бременни, но много по-щадящи. Накрая след лечението с него дори лактулозата ми действа по време на бременността. Така че не мога да си изкривя душата... този пробиотик си е добър. Други не са ми помагали. Прокомбо също го хвалят като добър, може би след антибиотик наистина си е супер, но за запек не помага, категорично.

# 206
Charlotte_,
Страхотна новина, стискам палци да успееш да родиш леко и естествено!
Малко ти завиждам, защото при мен няма да се случат нещата с обръщането!

# 207
Charlotte Hug
И аз в отбора на нечиста МБ в девети месец - кандида. Писна ми от тия гъби. Лекувах август, в края на август имах чиста МБ, септември излязоха пак. Сега съм на хард лечение, решила съм да спра сладкото и да прилагам всякакви методи от рода на сода, смрадлика...
Изтеглих си брояч на контракции. Вече два пъти го включвам в периоди, в които са доста честичко. За щастие спират...

# 208
  • София
Аз от 6-ти месец спирам сладкото ама не ми се получава Grinning
Нищо де. И с губички се ражда.
Моето беб от 3 месеца е с главата надолу и гръбче вдясно. Сега последно си е врътнал гръбчето наляво и е съвсем чудесен за изстрел. Ооообаче много ме тревожи колко е голямо - 2520гр в 34та седмица.. А имам още много до термин.
Как ще го изкарам това? @_@ ММ се е родил 4200
Дано да подрани с 2 седмици, че ако не - той да си го ражда Grinning

# 209
Дагни, не виждам нищо притеснително в тези размери 🙂 Моя в 35та го измериха 3200...
Аз съм родена 4150 🤔

Общи условия

Активация на акаунт