ОКТОМВРИйки 2020 - тема 6

• 38 888
  • 724
  •   1
Отговори
# 210
Дагни, във връзка с притеснението ти, мин седмица в 34 гс моя го измериха към 2600 грама и аз доволна пиша на свекървата с идеята да се радва колко е голям - на тя ми отговори, "яж повече" Joy Та... Относително е. И моя мъж и аз сме били дебеланчовци над 4 кг, та аз съм се подготвила за бебе гигант от началото.

# 211
Dagny,
Бебетата в края на бременността, качват средно по около 200 гр., а и тези кила сега са малко относителни, тъй че нищо срашно няма, всичко ще мине леко!

# 212
Те и моята девойка я мереха 2900, пък 5 дни след това се роди 2500. Тези мерения за мен са ала-бала.

# 213
  • София
Аз тъкмо се върнах от преглед. Малкия е станал вече 3500 Flushed Другата седмица пак на преглед и ако не се появи до четвъртък почвам всеки ден следенето. Не е слязъл надолу както си и мислих. Нещо започвам да мисля, че естественото раждане може да се превърне в мираж, но до последно ще съм оптимист...

# 214
Моята бебона в 33та седмица беше 2450 гр. Така че и аз го мисля това раждане. Аз съм се родила 5100гр., а мъжа ми 4100. Та и аз голямо бебче очаквам май😃

# 215
  • София
5100 wtf Flushed ти си била истинско франкен бейби Joy
JayRay недей така, има време
И на мен ми заговориха за предизвикване заради кръвното... Аз само казах "ааааа без такива" и се приключи с дискусията 😃 няма неродили. Шефът шси реши кога да слезе

# 216
Dagny, много ми хареса лафа "няма неродили" Grinning

И аз бях на преглед и гестационният диабет все още е под контрол, но заради ограничението от въглехидрати бебка е  2300 в 36 гс, въпреки че последните седмици съм увеличила въглехидратите двойно - поне 200 гр плод + 2-3 филии хляб Вита между 12 и 16 ч. И пак дилемата: или ще се роди малка, или ще я вадят по-рано заради висока кръвна захар, ако напъна разни тестени неща да ям. Направо се чувствам между чука и наковалнята. Захарта ми се увеличи на гладно (само с това имам проблем) до 5.4 и 5.6 и ендокринолог и АГ са единодушни, че повече нищо не мога да направя, а след ядене е 5.3 до 6.5. Явно трябва да им се доверя и да карам, както са ми казали, но все имам чувство, че мога още нещо да направя, а ограничението пак вреди на бебето.

Съжалявам, че ви мрънкам тука, но споделянето помага, а и наистина се чувствам объркана. И на мен ми се иска да изям една баничка, или мекица, ама не  може. А и прекаленото ограничение пак вреди на бебето.

Днес бях и на тест за упойки в Александровска и естествено голямо разкарване по кабинети беше, ако някой иска подробности да пише на лс, ще споделя, но свърших работа. Въобще пълен бременоидски ден + 2 нощи безсъние, както доста от вас, както чета.

Поздрави и нека да сме над нещата.

# 217
Мнозинството майки споделят, че бебчетата им са се родили поне 300-500 грама по-малко от последните им мерения с ехограф, така че не мисля, че тези цифри трябва да са повод за притеснение. Още по-малко пък да се ползват от лекарите като аргумент за секцио и предизвикано раждане, както явно често се случва.

Да се включа и аз в темата с болежките - от десетина дена се събуждам артритна бабичка и докато си радвижа пръстите и ходилата съм жалка картинка. Ставите на пръстите ми пораснаха за една нощ, добре че си бях свалила пръстените няколко дена по-рано, че вече никакъв шанс.
Като ви слушам за микробиологията май ще настоявам другата седмица да ми пуснат без значение, че не е 36та седмица още.
Опитът ми да мина на комбинирани витамини за бременни завърши с тридневно разстройство и възпалени хемороиди съответно та ще спирам вече с експериментите.
В 34г.с аз съм +10кг, а бебка я мерят 2.300кг.

Dragoness, от това което знам за гестационния диабет, увеличаването на тестото и захарта може да доведе до качване в коремната обиколка на бебето, което ще вдигне общото тегло, но не е качването, което се цели, напротив, то пак може да изостава в главичката, примерно. Не е ли по-добре да увеличиш протеин, полезни мазнини, бавни въглехидрати? Чувала съм някои жени да пият протеин за бременни, за да наддаде бебето.

Последна редакция: сб, 19 сеп 2020, 10:41 от AnMary

# 218
Foxmil, много ти благодаря и все пак ме успокояваха, че дори в деня за секциото се завъртали. Аз бях изгубила надежда попринцип, чудех си се защо ходих на лекциите за естествено раждане в Мисия мама, но дано се окажат полезни сега. Иначе малкият в 34 седмица е 2400гр., на мен даже ми се струваха малко. Стиснала съм палци и за МБ, която пуснах, че последните седмица-две имам много обилно течение. Док ми заръча да пия чист протеин без захар, купен от някой фитнес.

# 219
И аз да се включа-  в 37+ седмица и моята девойка по измервания е 3200 , +13 кг. съм отгоре от самото начало. По темата за ехографските измервания - Мои приятелки също споделят своите отзиви, че реалните размери на бебчетата им са били с 200-400 в минус от последните ехографски измервания. 😉🍀

# 220
  • Пловдив
EleanorRigby, според мен и да пуснеш по-рано микробиология, след това пак ще трябва да пуснеш, ако се гласиш за естествено.

# 221
Аз пия протеини за бременни вече сигурно 4 месеца, но беб вчера го измериха в 33+5 гс 2200 кг. Последните 2 месеца е качил само по 600гр. С това темпо след 4-5 седмици едва ще е стигнал 3кг. Само да е жив и здрав. И аз бях ограничила въглехидратите, даже пълнозърнест хляб не ядох, само малко картофи. Сега си позволявам малко повече, +7 кг съм до тук.
Док ми каза, че секциото вероятно ще е в 38ма седмица. Да питам мамите с планово такова, кога ви определиха датите и имахте ли право на избор. Аз ще ходя да я свърша тая в началото на октомври.

# 222
Уф моят док още не ми е определил дата, чак в сряда, 38+1 г.с. имам преглед и вече трябва да ме прати да се регистрирам в болницата. Ако не изникне нещо преди това.
Иначе, за теглото, после ще си навакса. Леле толкова неусетно минава после времето, и си наваксват всеки грам, че и отгоре Simple Smile
Нашата девойка е толкова ниско в таза вече, че не можа да хване главата, и си измисли тегло 3 кг, като на предната седмица я писа 3.1. Аз не се връзвам на тези мерки, че баткото се роди 200-300 грама по-малко от предвижданията.
Имам чувството, че приижда бебевалеж 🐣🐣🐣

# 223
Моята в 33г.с +6 я измерена 2кг , и аз се тревожа, че върви малка, но не мога да разчитам на 100% колко е надеждно измерването на ехографа. А последно време ям какво ли не , особено въглехидрати, но уви Sad  Доктора ме натиска за секцио , без медицинска причина, мисля да потърся и друго мнение !

# 224
Моето бебе в 34г.с. го измериха 2800
Дата за планово секцио ми казаха 7 8 дни преди термин

Общи условия

Активация на акаунт