ОКТОМВРИйки 2020 - тема 6

• 38 892
  • 724
  •   1
Отговори
# 225
Измерванията на бебето са много относителни наистина, но не бива да се залага само на това, че ги мерят по-големи, а излизат по-малки! Имам приятелки с абсолютно точно измерени бебета, с 10-20 грама разлика, също така и няколко, на които бебетата са излезли с 500грама над това, което са им казали. А това си е голяма разлика, но не в особена полза на майката😃 Аз доста се страхувам за развоя на събитията покрай раждането. В клиниката, в която се следя и съответно мисля да раждам са абсолютно само за естествено раждане. Не биха отворили дума за секцио, освен ако не е мега крайно наложително. Та и това ме тревожи, дали своевременно ще вземат решение. Аз съм +17кг от самото начало, бях 45 на старта с височина 165см, никой не ми вярва, че съм качила толкова, защото корема ми е огромен и всичко покрай него изглежда минималистично. Та бебето си върви голямо, аз съм си дребничка и не знам как ще го раждам естествено, ако наистина е така голямо.

# 226
Аз до последно се надявах на естесвено раждане, но вече двама лекаря ме разубеждавст, че няма как да стане 😔

# 227
Вчера бях на преглед в 38+1 г.с и бебока го измериха 3650, като от самото начало си върви по-голям. Аз също не съм от най-ниските (172см), а и в родата ми се раждат все големи бебета по принцип, та док очаква ако избутам до термин около 4 кг.. но за секцио и дума не е обелил. Единственото, което към момента ме притеснява, е, че се е омотал в пъпната връв, но слава Богу кръвотока е добре и ще видим до самото раждане ще успее ли да се освободи. Ако ли не вече може да е по-сложно при раждането особено ако е къса пъпната връв. Имам спомен, че на втората фетална док беше казала, че е дълга, но вече ми се размиват спомените от преди няколко месеца.
Имам супер обилно течение и в момента слагам глобули Полижинакс за изчистване преди евентуално скорошно раждане.
Не съм спряла да вървя и сигурно правя по около 5к крачки на ден с надеждата да тръгне малко по-рано. Иначе ми тежи там долу сякаш главичката е вече на изхода 😅
Нямам търпение да го гушкам и да ми плачка и да ми се усмихва 💙

# 228
Аз съм 38 г.с. В началото бях 51, сега съм 57кг. Бебка е около 3кг +\-  200гр. Немога да преценя дали е слезнала. Ние с ММ сме преносени по 8 дни и сме се родили- аз 4кг, той 5кг. Моето течение също се засили, но няма промяна в цвета и мириса, досега МБ ми е правена в 4ти месец и нямах никакви бактерии или гъби.
Другата седмица ще накарам АГ да ми пусне МБ.

# 229
Така и аз да се запиша. В 36+5 съм. Бях тази седмица на тонове и ехограф, че за всеки случай искаше докторката да види какво е положението. Понеже от 2-3 седмици си имах доста чести наболявания ниско долу и на самата матка. Нощем е едно натискане, въртене и какво ли не. Сутрин няколко пъти вече, като стана и съм сякаш с мускулна треска и трудно се раздвижвам първите няколко минути. Абе като някоя бабичка 😄🤣 Та на прегледа да се върнем. Сега бебо го изкарва 2600 според размерите. Изкарва го, че отговаря на 35 г.с. До преди месец-два все излизаше напред с около 2 седмици, сега чак ми е учудващо как излиза със седмица назад. Та се чудя колко са верни тия мерки на апаратите. Но по-важното е че бебчо е добре и тоновета са добри. С главичката надолу е, ама още не ми е паднал корема. Плацентата е 2 степен, а имам още околоплодни води и джобове. Ама толкова да му е добре, че да не иска да слезне надолу. А аз тези дни се спуквам от работа и вършея напред, назад и изкачвам и стълбите вкъщи. Ще видим до 38г.с дали ще почне да слиза, а може и до последно да си стои високо, както бях чула наскоро от други мами.

# 230
  • София
Аз по обед бях на извънреден преглед и тонове. От вчера следобяд девойката се върти и напъва ужасно много. Чак корема ме стягаше и ми спираше дъха. През ноща същата работа и сутринта писах на лекарката. Та по обед с бодра крачка в болницата и естествено се беше укротила. Тонове перфектни, плацента и води добри. Само ми изкара акъла Sweat Smile Сега лежа и се надявам да си изчака датата, че хич не ги обичам аз такива непланирани Smile
А измерването на бебето зависи и много от задапаратното устройство. Като раждах баткото, лекарката беше казала, че го очаква да е 2800-2900 и си позна. Сега девойката в 37 седмица я измери 2700, та ще видим.

# 231
Добре де, в крайна сметка как е правилно да се броят седмиците ? Още малко ще родя и не знам първата нулева ли е или първа....Приложенията всички броят нулева, лекарите на феталната също, но моите АГ двамата си броят седмица напред. Rolling Eyes И всеки път като ме попитат в коя седмица съм, казвам, че не съм сигурна... Направо е срамно.
За бебето никой не ще да ми каже грамажи, явно се заплаща допълнително тази услуга или не искат да се ангажират с цифри, последно чух на феталната в 20-та седмица и си нямам идея как върви. Явно още е нависоко, защото не съм почнала да дишам леко и вече се притеснявам с тази узряла плацента и неслизащо бебе какво ще става. 14кг+ в 37/38г.с. Бях се зарекла в девети месец да не излизам навън, да не чистя, да не се навеждам, да не ям вече хляб, сладко, целулоза...е, явно ще си откарам до раждането със старите навици.

# 232
Аз съм в 35 и съм вече +13кг , ям си всичко . Напоследък започнаха пак ужасни киселини , едната вечер направо ми се плачеше и изръчках ММ до аптеката  ... купи ми Bianacid уж можело за бременни . Другата седмица съм на очен и забравих какво трябва да се мери очни дъна или очно налягане ?

# 233
На мен първата седмица ми е нулева, и АГто ми я води така, и на феталната, и на приложението също е така. Давам пример, за да стане ясно, а именно - последна менструация например 13.01. Значи 1ва седмица се води навършена на 20.01.

# 234
  • София
И аз мисля, че се почва от нулева седмица.
И моите киселини се завръщат. Някои вечери са ужасни, а отделно имам чувството, че на моменти не ми достига въздух. Качила съм 13 кг. досега, уж се води в норма, ама много ми тежат.
Гери, и двете се гледат. Прави обстоен преглед, разширяват се зениците, оглежда се ретината хубаво.

# 235
Почти всеки ден повръщам от киселини, няма значение какво ям и пия, следобедите като полегна особено е нетърпимо. АГ ми каза Гавискон и Талцид че може, също содата на Швепс ми помага, но понякога няма спасение.
Това е най- голямата ми мъка за 9 месеца. Иначе не изпитвам голяма тежест, уморявам се по- бързо и вървя по- бавно, но си върша без проблем нещата по вкъщи, ходя си на разходки, нямам отоци и големи болежки.

# 236
Здравейте момичета, моят термин е на 15.11., но след 15.10. мога да си го очаквам, така че от известно време си ви чета и вас. Все още обаче трябва да си стои на топличко, защото сме в ремонт и всичко е наникъде. А относно киселините бях чела някъде, че студено прясно мляко много помага. Аз когато усетя, че се появяват пия чаша, две и верно ми минава. Дали е плацебо ефект незнам, но на мен ми минават веднага.

# 237
Mamsi11, добре дошла
Аз съм 36+3 и го водя 36, но не навсякъде е така. Някъде го водят 37. Само че това не е онази 37-ма, след която се водят доносени, тя започва от 37+. Мен като ме питат си казвам и седмицата и дните, за да няма объркване

# 238
  • Пловдив
Mamsi11, добре дошла, не мисли ремонта, в 38г.с., още не сме приключили 😂 утре тепърва ще взимаме кошарата от сестра ми, багажът за болницата е готов, но е навсякъде другаде само не е и в чантата.
Но толкова съм над нещата, че днес с приятелка се разходихме до Казанлък, след това поседнахме на Бяла река...вече имам усещане, че по пътищата ще родя.

# 239
Привет! Последните коментари ме изпълниха с надежда направо и не съм само аз. И ние сме в ремонт на детската стая, която е до никъде. Една гола стая с налят цимент и до вчера нямахме прозорец, а една дупка. Знаех,че бебето ще се роди и тя няма да е довършена съвсем,но не знаех,че когато се роди тепърва ще се започне Joy Ама аз съм над нещата. Всички сме за сега в 1 стая, на бебето всичко е готово. Е малко сме като дядовата ръкавичка сега,ама сърце да е широко. Голямото дете започна първи клас и там екшън, та за капак и настина. Но всичко е точно.
Вече влизам в 39г.с. от последния преглед я измериха 3260 кг, плацентата напълно е узряла (така се изказа АГ) и чакам датата за секциото.

Общи условия

Активация на акаунт