ОКТОМВРИйки 2020 - тема 6

• 38 838
  • 724
  •   1
Отговори
# 585
Amelin, благодаря за изчерпателния отговор. И мен ме вълнуваше дали е успяла докторката да стигне при условие, че всичко се е случило толкова бързо. И се радвам много за теб. Радвам се също, че си останала с добри впечатления от моята лекарка и аз вече нямам търпение да гушна нашата малка и много активна топчица. Наслаждавайте се една на друга ♥️

# 586
Amelin, честито!  Да ти е жива и здрава, бързо възстановяване! ❤

# 587
Амелин, честита дъщеричка Христина! Много да е здрава, щастлива и много да ви радва! Бързо възстановяване ти желая и скоро да се гушкате вкъщи! 😘🥰

# 588
Честита да е Христина и скоро да си я води вкъщи щастливата мама Flowers Four Leaf Clover

# 589
Моничка, Амелин честити бебчета 🤱🍼❤🥰 да ви растат здрави и щастливи!
И аз вече нямам търпение да си гушкам малката бебонка във вторник 🙏😇🥰❤
Amelin сподели, ако не са ви донесли памперси, за да знам дали да си слагам в багажа, че и аз не бях предвидила да нося.

# 590
Моничка, Амелин честити бебчета 🤱🍼❤🥰 да ви растат здрави и щастливи!
И аз вече нямам търпение да си гушкам малката бебонка във вторник 🙏😇🥰❤
Amelin сподели, ако не са ви донесли памперси, за да знам дали да си слагам в багажа, че и аз не бях предвидила да нося.
Има, не взимай. Искат аз  да я нося за смяна обаче. Не ми дават в стаята Simple Smile

# 591
Честити, здрави и много щастливи да са Никола и Христина. Прекрасни имена. На майчетата пожелавам бързо възстановяване и прекрасни моменти с мъничетата. Heart

# 592
Честити рожби, Моничка, Амелин! Започват да се вихрят същински октомврийчета! Прекрасно е така, сами са си избрали датите 🥳 Да за здрави и благословени Никола и Христина! Пожелавам ви кратък болничен престой и сладко гледане вкъщи 🤗

# 593
Amelin, да е жива и здрава бебка! Какво представлява това легло за мониторинг на бебето в родилна зала? Можеш ли да я галиш примерно докато е в него, да я вземеш ако плаче или нямаш достъп до нея? Малката как реагира като я сложиха там?

# 594
Честита радост на мамите!!! ❤

Аз имам ужасни прорязвания навсякъде вече... утре ми е термина, но ще пренося. Казаха ми 2 дни пренося ли и директно с багажа към болницата. Днес ще ходя на тонове и на преглед. Надявам се да имам някакво разкритие вече, усещам я много ниско малката, но явно не и се излиза.
Много искам да родя нормално, но сигурно ще се наложи секцио, защото тя е пораснала, а аз съм много малка. Качила съм 7кг само, бебка е около 3500кг.

# 595
Amelin, да е жива и здрава бебка! Какво представлява това легло за мониторинг на бебето в родилна зала? Можеш ли да я галиш примерно докато е в него, да я вземеш ако плаче или нямаш достъп до нея? Малката как реагира като я сложиха там?
Не, не можеш. Изрично помолих да ми го приближат до моето, нямаше възможност. Не видях по какъв начин точно, но там се измерват тонове, пулс и някакви други показатели, които показват как се адаптира
Ето го

Последна редакция: нд, 04 окт 2020, 13:45 от Amelin

# 596
Връщам се от преглед.... плацентата е много зряла, имам ок.води, слезнала е бебка, но имам 1см само разкритие. Ще се предизвиква явно раждането тия дни. От прегледа много ме заболя, за малко да се разрева. Явно прага на болката ми е нисък. Контракции имам, но са малко. Вас боли ли ви като ви мерят шийката?

# 597
  • София
Аз имах в понеделник преглед за разкритие. Док мушна два пръста с много лубрикант и почовърка надълбоко. Даже ме понатисна по корема, за да опипа добре. Не ме е боляло, само ми създаде дискомфорт.
Бях се настроила да е ужасно гадно, защото видях други мадами да се връщат от прегледа много покусени. Ама при мен не беше мъчение. Много зависи от това колко е внимателен док.

Трик в тия неща е като трябва да изтолерираме нежелано проникване - да напъваме, а не да свиваме влагалищните мускули. По принцип рефлективно ги свиваме/стягаме, което прави проникването много по-болезнено. Като натискаме/напъваме - ефектът е обратен. Пробвайте:)

# 598
  • София
Честито на новите мамчета!  Да са ви живи и здрави бебенцата и бързо възстановяване и прибиране вкъщи! Heart

Ние вчера се прибрахме. Бебо се храни през 3-4 часа, вече будува и повече, заглежда се по светлинки и шумове. Храни се на поискване. Вечерта яде към 12:30 и после чак към 4:30. Първа вечер ни беше заедно и малко в началото се будих на всеки шум от кошарката.
Единствено още ми е едно като болно и изтощено, все едно грип съм хванала. Ще отнеме време да се възстановя. С кърменето се борим. Цедя ръчно, че помпата не изкарва толкова коластра. Появиха се и бучки, болки и са се позапушили някои каналчета. Почнах веднага да правя топли компреси и изцеждане на два часа, но повече от 15мл не съм успяла засега, та се дохранваме с АМ. Ако някоя от родилите мами е в същото положение може да сподели съвети. Засега пробвам да се справя сама без да прибягвам до консултант и напрежението поспада. Общо взето психически не ми се отрзява добре и тази болка, защото още всичко останало боли доста, само заради малкия не се отказвам.

# 599
  • Пловдив
За по- лесно изцеждане и слизане на кърмата Ви препоръчвам да пиете чай от цветовете на копър. Изпитано и от мен и от други познати- напрежението изчезва и кърмата потича много лесно.

Общи условия

Активация на акаунт