ОКТОМВРИйки 2020 - тема 6

• 38 853
  • 724
  •   1
Отговори
# 135
Мамчета, аз бях в Токуда за тестването за алергии към упойки. На мен ми го препоръча следващата ме лекарка, защото имам алергии към някои лекарства. Аз за сега съм нормално раждане, но бих искала да ми се сложи упойка и после болкоуспокояващо.

Услугата ми струваше 95 лева преглед и 50 лева тестване. Всичко мина за 40-45 минути.

Прегледа мина по следния начин: попитаме към кои лекарства съм алергична, какво приемам сега, имам ли алергии към храни, сенна хрема и т.н. Преслуша ме и ми прегледа гърлото. После ми начерта няколко черти с игла и върху драскотината капна по една капка от различни видове упойка предполагам . Каза ми да изчакам 20 минути пред кабинета. След като изтече времето ме викна, прегледа резултата, обясни ми, написа амбулаторен лист, които каза да нося с мен за раждането. Също така ми издаде рецепта с лекарство, което се приема 3 дни преди секцио и възможно най-скоро щом започне естествено раждане. Каза ми, тестването Ина валидност 1 месец и ми пожела успех. Много съм доволна от лекаря, отношението , всичко ми беше обяснено и не бях претупана.

# 136
futuremami, би ли споделила за кой лекар става въпрос, защото и аз съм се насочила към това тестване ?

# 137
Аз съм в Александровска болница, кожна клиника (до арката е близо). Ще нося направление от АГ и тестът се поема от здравната каса. Преди три години също беше така. Процедира се точно, както е написала futuremami за Токуда, но първо ме драснаха с иглата, капнаха упойките и после лекар алерголог отчете резултатите, като описа всичко, което му казах, дори и че ушите ми се подуват, ако нося обици различни от злато и сребро. Доста подробно ме разпита и страшното беше, че ми излезе алергия към доста от често използваните упойки.

Сега в петък ще видя дали пак ще е същото.

# 138
  • София
И аз, стиснатият кокоши гъз, ще си искам направление, ако ще си правя такова изследване.
Единият ми АГ ме разпита подробно за алергии към лекарства, храни, сенна хрема и за реакция към вече слагани упойки и според него нямам нужда от допълнително тестване, но ще видя и какво ще каже проследяващото АГ утре. Ако и тя каже, че съм ок без тестване - няма да се тествам. До сега единственият ми проблем с упойки е бил да не ме хване една упойка във вма/лицево-челюстна хирургия. Биха ми я три пъти, за да спре болката.

JayRay, мега тъп коментар във връзка, че си слаба и се съмнява за естественото раждане.
Малко по-слабите и нормалносложените жени раждат най-леко. А и дебеличките също раждат лесно, когато са с позитивна настройка. Та то настройката е половината работа (и за мен по-трудната).

Ние добър педиатър си уредихме отдавна. Май още Юли месец.

# 139
  • Пловдив
И спиналната и епидуралната упойка се поставя в гръбначномозъчната течност през междупрешленното пространство, макар и рядко, ако се засегне нерв може и да си останеш за цял живот инвалид и тук вече не говорим за състава на анестезия.

# 140
  • София
А да, и това е така.
Ама аз това не го мисля, защото се случва много рядко. Т.нар dural puncture (да уцелят гръбначен нерв) е с честота по-малко от 1%. Като не всяко от тези дурал фракчър води до нещо лошо.
Та съм доста спокойна за това. Най-често срещаният сайд ефект (до 20%) е падане на кръвното, което в моя случай е повече от добре дошло, хахаха.

# 141
futuremami, би ли споделила за кой лекар става въпрос, защото и аз съм се насочила към това тестване ?

Здравей, докторът се казва Златко Димитров Simple Smile

# 142
Дам, Десислава и Дагни са абс. прави. Прочетох малко и си припомних и случая, съвсем различни неща са. Ще си направя теста за алергии, консултация с анестезиолога и толкоз. То в случая май няма да мога да избирам вида на раждането, така че упойката е неизбежна, каквато и да е тя.
 ...
Извинявам се, че повдигнах темата за евентуалните усложнения, никоя от нас няма нужда в момента точно от това.

Влизала съм с усмивка за цветна снимка и пункция на фоликули , където се прави кратка пълна анестезия, и изобщо не го мислех и всичко протече на 6.

За раждането ще опитам да съм със същата позитивна настройка, и да не се оставям на страха и негативни мисли.

# 143
Забравих да питам следящия АГ за теста за алергии, но миналата седмица попитах бъдещия израждащ АГ и каза, че няма нужда. Преди година си правих такъв тест и имах някакви леки алергии към 2-3 неща, ама епидуралната упойка не е като пълната и май няма да си усложнявам излишно живота.
А плацентата ми е 3та степен. Аз съм 36-7 г.с. и се чудя това, че започва да се състарява в комбинация с неслизащото надолу бебе дали не е проблем... Че и трябва да устискаме до края на месеца заради очния преглед..
Иначе съм над 13кг+ с гигантски корем и вече като влезна в транспорта всички жени около мен стават (вероятно си мислят, че ще родя там още малко). Повтарям, жени. Мъжете, които по време на бременността ми отстъпваха място да седна или на опашката са поне 10 пъти по-малко от жените. Но тази вечер едно малко момченце ме чакаше 1 мин. да си изровя ключа, за да ми задържи вратата Heartpulse Дотича отнякъде само заради това и после си тръгна. Много беше сладурско ! Има надежда !

# 144
  • Бургас
Вчера заради мен отвориха отделна каса в Биллата ... ама аз такова пуфтене пуфтях с количката с малкия с кошницата с покупките и с огромния ми корем, че жената коята следи за маските ме повика от съседната каса да мина на бързо. Хем ми стана мило, хем представям си каква жалка гледка съм била Joy

# 145
  • Пловдив
Естествено, всяко неща си има риск, така че и да го мислим няма да го измислим. Живеем го живота, не го чакаме да свърши Stuck Out Tongue Winking Eye
Моята плацента е 2 към 3 степен в 37г.с.
И аз продължавам да живея с нагласата, че отивам раждам го и се прибирам 😂
Днес разговаряйки с дежурната в отделението ми вика нали знаете като започне да ви боли идвате, ако ви изтича/изтече водата идвате, ако преносвате идвате. И аз еми зависи колко боли и тя абе вие елате лекаря да прецени дали да останете или ще ви пусне да си ходите, викам си на акъла да бе, аз да дойда на тепсия вие ще ме изпуснете ли, а и нали си имам таблица за контракции 😂
Много мина, малко остана, няма да ни се размине.
Никога не съм постъпвала в болница и това по ме стресира, отколкото останалото.

# 146
Ако имаш склонност къмалергии, дори от ухапване от комар, трябва да се тестваш за упойки!
Тестването в Александровска в София е платено - 37,00 лв. за  всички видиове местни и пълни, а консултацията 40,00 лв. минава с направление.
В зависимост резултатите от теста или забраняват дадена упийка или предписват антиалергични за около 5 дни преди събитието и съответно предписание към анестезеолога в деня на събитието, за да намалят риска от алергична реакция.
Аз съм в Александровска болница, кожна клиника (до арката е близо). Ще нося направление от АГ и тестът се поема от здравната каса. Преди три години също беше така. Процедира се точно, както е написала futuremami за Токуда, но първо ме драснаха с иглата, капнаха упойките и после лекар алерголог отчете резултатите, като описа всичко, което му казах, дори и че ушите ми се подуват, ако нося обици различни от злато и сребро. Доста подробно ме разпита и страшното беше, че ми излезе алергия към доста от често използваните упойки.

Не е в дясно от арката:
Алергологията е преместена в кожно венерическата сграда в дъното напред от главния вход!!!!
Бях преди 2 дни!

Последна редакция: ср, 16 сеп 2020, 10:42 от AnMary

# 147
Момичета питайте си първо където ще раждате дали правят тестове. Преди 2 години в Шейново, махаха ми полипи и правиха ми тест за алергии на ръката. Не съм плащала. Част от процедурата си беше.

Ох и черпя ви виртуално, днес имам РД 🙂
Да сме живи и здрави всички и всичко да мине добре и с пухкав финал 🙂

Последна редакция: ср, 16 сеп 2020, 10:45 от AnMary

# 148
Не е в дясно от арката:
Алергологията е преместена в кожно венерическата сграда в дъното напред от главния вход!!!!
Бях преди 2 дни!

Честит Рожден Ден, Maki! Да си жива и здрава и здраво и сладко бебе на термин!

Foxmil, добре че ми каза, че щях да се лутам като муЪ без глЪвЪ, както съм разсеяна напоследък.

# 149
Здравейте мами! В 35г.с съм и чувствам бебка с по-леки движения, а не толкова силни и интензивни. Дали има някакъв проблем?

Общи условия

Активация на акаунт