ОКТОМВРИйки 2020 - тема 6

• 38 875
  • 724
  •   1
Отговори
# 180
Деси, непосредствено преди раждането - казват, че раждаш до ден

# 181
  • Пловдив
Благодаря.

# 182
От няколко дни усещам някаква вибрация във влагалището, не е пулсиране, а вибриране и то на интервали по цял ден и нощ, все едно въздух излиза от там.... дано да съм го описала разбираемо. Такова нещо никога досега не съм усещала. Някоя с подобно усещане?

# 183
DesiSlava Dobreva 618971,
Това може да е хълцане на бебето, при мен през около 2-4 часа има такова усещане!

# 184
DesiSlava Dobreva 618971,
Това може да е хълцане на бебето, при мен през около 2-4 часа има такова усещане!

Аз усещам когато хълца и е съвсем различно.... това е буквално отдолу на входа на влагалището и е цял ден и дори като се събудя през нощта, на интервали от по 2-3 секунди......

# 185
Здравейте, момичета!

Бях на преглед днес в 36+4 и ми казаха , че плацентата била узряла вече, а шийката скъсена с 50%. Провериха за разкритие и казаха, че за сега няма + че бебето още не е слезнало надолу.

Още не знам как се чувствам 😂 не съм сигурна дали ме е страх или не, вие имате ли мнение по въпроса? Все си мислех, че до края ще издържа, за сега не съм имала проблеми с бременноста .

# 186
  • София
Futuremami, спокойно, на мен още в началото на септември ми казаха, че е узряла плацентата и е готов да излиза. Е да де, ама не иска да слиза надолу и това е Grinning Сега утре съм на преглед, ама още не е слязъл 100 на 100. Просто си усещам къде удря. Така, че спокойно може да си откараш до термин. Както вървеше назад сега си е наваксал и го водят, че до 10тина дена трябва да се пръкне, ама какво е наумило детето е вече друг въпрос.
Иначе мен и ме е страх, и вече искам да приключва и да си го гушкам. И то реално повече ме е страх, че няма да нацеля кога да тръгна в болницата, а не там какво ще става Grinning

# 187
  • Пловдив
Аз докато си мислех, че ще превари термина, сега си мисля, че може и да го задмине. Понеже с ремонта вкъщи още се мъчим, се надявам да не реши да излиза поне в близките 10 дена. Вече усещам болка в костите между бедрата и ми е ужасно, само това ми разваля съня вече.

# 188
Аз докато си мислех, че ще превари термина, сега си мисля, че може и да го задмине. Понеже с ремонта вкъщи още се мъчим, се надявам да не реши да излиза поне в близките 10 дена. Вече усещам болка в костите между бедрата и ми е ужасно, само това ми разваля съня вече.

И аз усещам същите болки, малко ми нарушава съня, ама аз съм поспаланка, не ми прави много впечатление. Като ходя и кръста доста ме прерязва и боли, на моменти трябва да спирам заради болката. Още малко остана, ама мен ме е страх от непознатото- от раждането, грижата за бебето, как ще реагират животните на новия член на семейството, как ще изглежда тялото ми след таждането и тем подобни 😊

# 189
Все по-често усещам болка и схващания на срамната кост и таза отстрани, когато спя. Отделно бебето се "показва" като издутина на моменти и въобще не ми е удобно и не искам да го пристискам. Определено сънят ми се развали в последната 1-2 седмици.
Коремът ми още е високо, за момента няма признаци (според мен) за скоро раждане.

# 190
Аз да ви кажа откакто влязох в 9 ти месец за мое учудване ми стана по- леко...
Преди имах контракции, трябваше повече да лежа беше ми тежко итн.. Сега спрях магнезия, контракциите спряха, стана ми по- леко, може би защото слезе надолу бебето и се успокоих, надявам се да задържи още седмица и след това ако е решил да излиза, защото и без това си върви по-едричък. Blush

# 191
  • София

И аз усещам същите болки, малко ми нарушава съня, ама аз съм поспаланка, не ми прави много впечатление. Като ходя и кръста доста ме прерязва и боли, на моменти трябва да спирам заради болката. Още малко остана, ама мен ме е страх от непознатото- от раждането, грижата за бебето, как ще реагират животните на новия член на семейството, как ще изглежда тялото ми след таждането и тем подобни 😊

Аз съм в началото на 8ми месец, но вече имам тези болки в таза и костите на слабините.. Доста са болезнени, за съжаление докторът каза, че са нормални и не знам как ще ги изтърпя още минимум месец Sad

# 192
Здравейте, извинявам се че май напоследък влизам само с мрънкане, ама така ми е тръгнало Disappointed

Излязоха ми streptococcus agalactiae в урината... Док предписа антибиотик, ще го пия какво да правя дано мине,, но каза и пробиотик по избор да взема. Имате ли препоръки, че не ми се е налагало до сега да пия антибиотик - от кой пробиотик сте доволни (и има ли значение да е за бременни специално Rolling Eyes

# 193
  • София
Пробиотиците са ала-бала.
Аз повече не се занимавам с такива глупости и съм много доволна:)

(поправка: изключаю лактобацилите локално/вагинално - в това има смисъл действително. Има и още няколко изключения, които са научно застъпени и бих ползвала тогава)

Последна редакция: чт, 17 сеп 2020, 16:47 от Dagny

# 194
  • Бургас
Въх ... още някой дето да не вярва в магическата сила на пробиотиците Dizzy Face Доживях!!!! Т’ва е такава машина за пари ... да не споменаваме, че прием едновременно с антибиотик е дори вредно. Или пък върховната глупост ОРАЛЕН прием за възстановяване на вагиналната флора ... bullshit

ПП: лично мнение, не ангажирам никого с него Hands V

Общи условия

Активация на акаунт