ОКТОМВРИйки 2020 - тема 6

• 38 884
  • 724
  •   1
Отговори
# 450
Мен днес ме мериха, бая съм наддала (21 кг почти), бебка е почти 3, в 38 г.с. съм, всичко засега е ок... Дано всичко при всички е така :-*

# 451
Да са здрави и честити бебешоците!!! И мамите, разбира се!
Аз всеки път като прочета такава хубава новина и почват сълзите от умиление и радост....
Вече три пъти сънувам, че вече съм родила...
Аз почти нямам контракции, но до 22.10 има време. Терапията за високото кръвно си я продължавам, като кардиолога каза че няма противопоказания за нормално раждане. Като след раждането спирам допегит, коринфара остава при нужда и единствено ще пия беталок зок 5 дни след раждането. Не пречи при кърмене.
Аз цялата съм се подула, лице, ръце, корем, крака. Преди няколко дни бяха само краката, но сега цялата.
Лека и спокойна вечер Sunglasses

# 452
Здравейте и от мен момичета!
Безкрайно съм щастлива да ви кажа , че днес наобед в 38г.с. + 5 със спешно секцио  се появи нашата сбъдната мечта и най-голямо щастие- Саня - 3300гр , 50 см.🍼❤🙏 Спешността се наложи, защото имах доста интензивни контракции от 05:00 сутринта, които ставаха на все по-кратко време, а тапата ми падна в Неделя сутринта и периодично изхвърлях от нея парченца. Секциото ( заради предишна травма) мина доста бързо, раздвижиха ме няколко часа след това успях да стана следобед след около 6 часа след операцията. Тя си избра да дойде днес ,ден преди плануваната дата. 💝 Като цяло се чувстваме в кондиция, надявам се и идните дни да е така и стискайте палци скоро да сме вкъщи! 🍀🍀🍀
  Успех на всички чакащи мамчета, това е най-Великото Чувство на Света! ❤❤❤
Стискам палци, момичета! 🍀🍀🍀
Честити бебчета Никол и Борис, които са проплакали днес също! Да бъдат здрави и много да ви радват! 🍀🍼🍼🍼🎉🎉🎉
Бързо възстановяване на щастливите мами!🙏🙏🙏

Последна редакция: вт, 29 сеп 2020, 00:23 от g_star

# 453
Здравейте и от мен момичета!
Безкрайно съм щастлива да ви кажа , че днес наобед в 38г.с. + 5 със спешно секцио  се появи нашата сбъдната мечта и най-голямо щастие- Саня - 3300гр , 50 см.🍼❤🙏 Спешността се наложи, защото имах доста интензивни контракции от 05:00 сутринта, които ставаха на все по-кратко време, а тапата ми падна в Неделя сутринта и периодично изхвърлях от нея парченца. Секциото ( заради предишна травма) мина доста бързо, раздвижиха ме няколко часа след това успях да стана следобед след около 6 часа след операцията. Тя си избра да дойде днес ,ден преди плануваната дата. 💝 Като цяло се чувстваме в кондиция, надявам се и идните дни да е така и стискайте палци скоро да сме вкъщи! 🍀🍀🍀
  Успех на всички чакащи мамчета, това е най-Великото Чувство на Света! ❤❤❤
Стискам палци, момичета! 🍀🍀🍀
Честити бебчета Никол и Борис, които са проплакали днес също! Да бъдат здрави и много да ви радват! 🍀🍼🍼🍼🎉🎉🎉
Бързо възстановяване на щастливите мами!🙏🙏🙏

Честито 🤱 Да е жива и здрава , и много да ви радва 👶👶🏻👶🏻 Бързо възстановяване 🙏

# 454
Честити бебенца Никол, Борис и Саня!
Heartpulse Blue Heart Heartpulse
Да бъдат здрави и щастливи за радост на родителите си 💐 Бързо възстановяване, момичета!
Ние още сме в болницата, но днес ни изписват. Много сме щастливи и нямам търпение да се приберем вкъщи и да гушна другото си детенце 💕
Леко раждане на останалите Simple Smile Емоциите са неповторими

# 455
Да са живи и здрави бебета Никол, Борис и Саня! Бързо възстановяване, момичета!

# 456
Да са здрави и много щастливи Никол, Борис и Саня ! Sparkling HeartBlue HeartSparkling Heart

Бебчо още не е слязъл, виждам го, че хълцука пак на високо и позагубвам надежда. Ако до седмица не се накани, ще послушам доктора за секцио. Чела съм, че доста бебета слизат като почнат контракциите, ама моето има да прави твърде голям преход и явно на доктора му е ясно, че е по-добре да не рискуваме. Четох за качване на стълби, ама коремът ми е вече толкова голям, че постоянно му удрям по някое коляно, освен ако не ги качвам разкрачена като жаба, така че ще ги пропусна. Може да заложа на разходки и малко повече да клякам, но ако има някаква друга причина да не става...
 Има ли и други с неслизащо бебе ?

# 457
Честито на всички настоящи мамита! Бъдете много здрави и щастливи и се радвайте на пухкави, здрави и усмихнати бебчета!🌞❤

tinyfairy, и моето бебе си е високо. В 37 г.с. плюс 1ден съм. Но казаха, че може и накрая да си слезе, затова не го мисля. Даже като ми го мериха на феталния апарат миналата седмица му се виждаше перфектно цялата глава отдолу. Другата седмица пак съм на фетално измерване и ще видим дали е слязло.

# 458
Бебевалежът е почнал! Честити да са бебета Никол, Борис и Саня ‐ да са много здрави, послушни и с хубав късмет!

У нас е някакъв ужас, защото баткото е с почти 40 градуса температура и то, след като една седмица вече беше болен. Док каза, че е само гърло и от там идва всичко, но не мога да му обясня на малкото дяволче да не пищи и вика, а той 90٪ от времето това прави, като трябва да му се пръска гърлото или капки за нос. Аз пия биозин мама и засега съм здрава, но съм смазана от умора покрай целия панаир и не ми се мисли как ще оставя таткото сам с ревящо, болно и злоядо дете.

Вече съм 37+7 и утре съм на тонове, но не е преглед, а на предната жк бебето нямаше и 2.5 кг. Иска ми се да я видим пак на видеозон, но явно такъв не е предвиден повече. Дали да си поискам пак от АГ или вече е работа на доктора от МД, който ще ми прави секциото на 7?

# 459
  • Пловдив
Не знам дали помага и има файда, но в болницата, се въртях с тялото в кръг /все едно въртя обръч/, белким бебето слезе и започнат контракциите.

# 460
Честита да ви е Саня! Да расте здрава и щастлива ❤️💐😘

# 461
Честито на новите мами 🙂 Да ви са живи и здрави бебоците ♥️ Да растат весели и палави разбойници 🥰

# 462
Най-хубавото упражнение за слизане на бебето е ходенето пеш. Ако имате възможност ходете повечко и по-често. Аз дни преди да родя вървях доста. Отделно има упражнения в ютуб за естествено индуциране на раждането, показват въртеливи движения на ханша, които уж спомагат за правилно позициониране на бебето. Родих 4 дни преди термин за около 20-25 Мин напъвания и около 10 часа по-интензивни контракции. Водите ми се спукаха в болницата около 3 часа преди 10см разкритие, може би като бях 5-6 см.
Не подценявайте физическата активност по време на бременност, ако ви е позволена. Помага впоследствие, особено при първа бременност 😅🙈.
Не се плашете от напъните щ, че ще болят, защото болка няма, но е тежък физически труд. Колко неща четох по темата и пак като ми викаше акушерката да напъвам и все не можех сякаш да издържа докато тя искаше. Позитивна нагласа и визуализация на бебчето при силни контракции - това е моят съвет. После една-две седмици не може да си седнем на дупето, но сме цял живот мами 🥰🙏🏻

# 463
Честита бебка Саня! Да е здрава и безкрайно много радост да ви носи ♥️

# 464
Честити Бебчета, най-вече здрави и щастливи.
Момичета,
Добро утро, тази нощ се събудих от адски силна болка пронизваща в десния яйчник за около минута изчезна, последва чуство за повръщане.
От няколко дни ходя по голяма нужда по няколко пъти на ден, имам странно усещане като цяло в тялото, бях на преглед на 25 влезнах 45 дни преди раждане докторката установи че съм с намалели води но нищо не каза по въпроса, всичко е нормално според прегледа даде ми даже папката за болницата и каза готова е да излиза 😁
Все още ми е сякаш ще ми идва напрегнато в яйчниците.
Нещо ми се струва че деня наближава съвсем скоро, дали съм се побъркала или наистина е така Grinning
Бебка е 2.400кг. обърнала се е вече.
Ако се повтори болката ще се свържа с нея но все пак ако някой е имал подобен случай ще се радвам да драсне.
Слънчев ден въпреки времето!

Общи условия

Активация на акаунт