ОКТОМВРИйки 2020 - тема 6

• 38 879
  • 724
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Благодаря ви за прекрасните пожелания и да ви се връщат многократно! Heart

Дагни, аз до вчера нямах нииииикакви признаци. Всичко стана днес накуп. Както си мислех, че може да пропусна кога ще стане....никакъв шанс Grinning

О и ми правиха бърз тест за Ковид,така че ако нямате споко Grinning надявам се, повече да не се налага да правя.

# 481
JayRay честито 🤱 Да е жив и здрав малкия юнак 👶 и много да ви радва 👶🏻 Бързо възстановяване на теб 🤱🙏🤱

# 482
Ехааа! Човек да не заспи по-рано, че току изпуснал новините!
Честито, JayRay и добре дошъл на Йордан, много да ви радва!
Мен вече някаква нерва ме гони, с наближаването на датата, уж се старая да мисля положително, но неизвестността от секциото ме тормози! Първото дете го раждах нормално и за по-малко от 2,5 часа и таях надежда с близнаците да е сходно, но ... сметки без кръчмар, както казват хората!
Дундав, давай да се наслаждаваме на последни ритничета по корема днес и утре ще гушкаме бебчета вече!

# 483
Честито g_star и JayRay! Нека бъдат живи и здрави бебоците и бързо възстановяване на вас!❤

Дружките по термин вече се отчетоха с хубави новини, само аз останах 😀. И на мен почват да ми се въртят мисли, че няма да разбера кога започва всичко 😀. Днес съм на преглед, нямам търпение да разбера какво се случва.

# 484
  • София
Честити Саня и Йордан. За растат здрави и щастливи. Бързо възстановяване на мамите.
Милван, мен също от време на време ме гонят мисли, че няма да разбера какво става... Но по прочетеното до момента май няма шанс да го сбъркаме.
Дагни, стискай кълки още малко.
Дунда, успех и скоро да се похвалиш с пухкавия човек.

Аз нещо съм хремава, без кашлица или температура. Но не ми се нрави тази ситуация и блъскам чайове като за световно, разказах му играта на пикочния мехур. Ако имате изпитани рецепти, споделете. Не ме мъчи толкова носът, колкото притеснението да не слезе надолу или да вдигна температура. ... Измрънках си мрънкането.

# 485
Diamond_star, можеш да си купиш банка натриев хлорид от аптеката, спринцовка и игла (освен ако нямаш специално шишенце за промивки). Прави си промивки поне по три пъти на ден, аз също имах хрема по едно време и много ми помогна, за ден се оправих. И е абсолютно безвредно! Другият вариант е да сложиш на котлона дълбока тенджера, да я загрееш и да пръскаш със спринцовката вътре, покриваш главата с кърпа и дишаш парите. Трябва да усетиш солта да навлиза в носа ти. И това е много ефективно също. Simple Smile

# 486
Аз тъкмо приключих с тоновете, моя юнак иска да си стои на топло Simple Smile. АГ ми изписа бусколизин и витамин б1 за омекотяване и изглаждане на шийката, ако нещата не се случат до термин, петък ме вика пак с багажа под ръка за всеки случай.
Diamond_star, май май е така Simple Smile просто имах очакването, че ще се появи по-рано, защото вървеше по-едър, а тези контракции така и не идват. Иначе и аз препоръчвам промивки с натриев хлорид. Аз ползвам ClinSin med, имам копмлект душ-бутилка със сашета натриев хлорид и съм доволна от резултата.

# 487
JayRay, честито бебче Йордан. Да е много здрав и щастлив! Бързо възстановяване и скоро да се гушкате вкъщи! 🍀🥳🥰❤

# 488
...
Аз нещо съм хремава, без кашлица или температура. Но не ми се нрави тази ситуация и блъскам чайове като за световно, разказах му играта на пикочния мехур. Ако имате изпитани рецепти, споделете. Не ме мъчи толкова носът, колкото притеснението да не слезе надолу или да вдигна температура. ... Измрънках си мрънкането.

Клеева тинктура в по-големи количества и упорито, няколко пъти на ден - за пиене де, аз в нос не слагам, заради спирта, макар че съм открила една без спирт (на водна основа) и с нея може да се направят капки - с физиологичен разтвор смесени, но трябва да видите в нета пропорции.

Последна редакция: ср, 30 сеп 2020, 13:10 от alen mak

# 489
Честито JayRay, да расте здрав и силен сладкия бебок. На тебе скоростно възстановяване и леко майчинство.

# 490
  • София

Аг ми е препоръчала да пия биозин мама. Профилактично е по 1 на ден, а при разболяване 2 по 1.

# 491
  • София
Момичета, благодаря за включванията и съветите. Биозинът го увеличих вчера. Купих си капки физиологичен разтвор и правя промивки с него в комплект с инхалации над тенджера със сода. Всичко това и чаят май дават резултат и след един дълъг сън съм доста по-добре.

Пазете се, че май е вирус, около мен всички са болни с едни и същи симптоми - гърло и нос.

# 492
Честито на новите мами в отбора. Здрави и щастливи бебоци и вие заедно с тях.

Така като ви чета, чак ми изглежда нереално, че почнахме и ние да се отчитаме и че съответно, ще дойде и моят ред скоро. Отстрани погледнато изглежда като един миг, но извървяхме дълъг път заедно.

Честно казано чувствам се като в 8мия месец, даже по-добре, може би защото се успокоих и приех, че темпото е друго и е нормално да се уморявам бързо и всичко да ми е трудно Grinning

И аз настинах онзи ден на тоновете, че ме държаха един час (много поспаливо бебето), точно наченки на хрема и на гърло. Почнах чайове и инфлуцид и засега удържам положението. Дано отмине до секциото, че хич не ми се ще да ходя разклатена здравословно да раждам...

# 493
  • София
JayRay, бърз въпрос, когато ти е удобно. По спомен ти се беше насочила към раждане в Щерев. Там ли ти правиха теста за Ковид?
А към някоя мама, раждала скоро в Шейново, дали ще ни измъчат и нас с подобен тест. И при отрицателен резултат, това означава ли, че няма шанс дори за 5 минути на двора с таткото?

# 494
  • София
Аз ше си позволя да отговоря. Не правят тестове за ковид в Шейново, освен ако не те заподозрат, че си болен или не отбелечиш в анкетата на постъпване някой симптом.
Аз не мога и обичам да лъжа и си отбелязах, че в последните 7 дни съм имала хрема (изкарах някакъв 3 дневен вирус..по-рано писахте за него май.. не е ковид определено). Обаче не се хванаха само за това и не ме тестваха.
Предпоследния ден в стаята ни настаниха една ромка. Доста неприятна ама какво да се прави, игнорирахме я. Обаче в един момент тя почна да кашля и кръвното ми скочи 140/100, и отидох при акушерките, казах че манго кашля и бързо я махната от стаята ни. Слава Богу, че имаше празна стая, щото предните вечери всичко беше full и в родилното беше доста изнервено. Направиха ѝ тест - отрицателен. Оказаха се, че пуши (даже беше пушила в тоалетната) и за това кашля. Но нямаше как да знаят, че е от това и за това я тестваха.
Иначе изкл. този случай за 5 дни аз не разбрах да са тествали друга в родилното. От момичетата, с които се запознах на следродилния етаж също не разбрах да има тествани. Сигурно има де, просто не всяка жена.
А всеки, освен мацките на система, си ходят в двора свободно - и родили и неродили. Който иска идва. Аз имах 3 визитации - но проблемо. Май в 21:00 затварят двора и това е. Иначе през деня си е лудница долу.
Сори за дългото инфо.

Общи условия

Активация на акаунт