ОКТОМВРИйки 2020 - тема 6

• 38 870
  • 724
  •   1
Отговори
# 510
Момичета, да е честит "Нашият" месец и новите бебета да са честити Simple Smile Аз май съм с частично падаща тапа - преди малко жълтеникав желеобразен секрет колкото 1 ст. съзрях... Поизплаших се, макар че имам само16 дни до термин и д-р ме е предупредила, че по-рано ще тръгне, защото е вече доста ниско главичката... Дали е тапата това или нещо друго? С първото ми раждане директно изтекоха води и тапи не съм забелязвала...

# 511
  • София
alen mak, на мен ми падна част от тапата вторник вечер. Като медуза в гащите е - няма как да се сбърка. Но количеството беше малко, така, че ме успокоява, че е частично паднала. Когато падне цялата значи раждането е скоро, но когато е част от нея - тя може да се регенерира отново и да дозапуши и до раждането да има време.
Още не съм родила от вторник до сега, но си имам умерено силни менструални болки Grinning Мисля и да не раждам още, защото имам доста до термин. Спряла съм физическото натоварване, надявайки се, че ще се позадържи.

# 512
Dagny, тази история наистина звучи ужасно!  Да чукна на дърво всичко ми е наред, теста ми е отрицателен и се надявам и ако ми правят бърз да покаже така! Но как е възможно да ги отделят така бебенцата от майките им- ужасно е! Той затова и ММ се е притеснил и иска да съм в стая с бебчо постоянно, а да не е другия вариант, в който ти го взимат и ти го дават на няколко часа. Другото, което се подразних е, че от нас беличките се изисква да си правим всякакви тестове, било то и за ковид, а за тъмничкия етнос едва ли се настоява така и при приемане по спешност им правят бързи тестове. Онзи ден имах нагледен такъв случай докато бях на тонове. Жената беше от другия етнос и влезна на преглед в другия кабинет, при което се чуваше как доктора и се кара, че през цялата ѝ бременност тя не си е правила нужните прегледи и тестове. Не, че съм расистка, ама малко на моменти ми идва в повече това разделение и как едни трябва да си плащат всичко до точка, а други си минават между капките и получават същите здравни услуги!

# 513
Честита да е Моника! Здраве и късмет, и прекрасни моменти заедно Heart
Бързо възстановяване на мама!

# 514
JayRay и Dunda, честити да ви са малките съкровища ❤️ Да растат здрави и палави 🙂

Аз вчера ходих на преглед за разкритие, но нищо няма, а и бебо още е горе...
Прегледа беше доста неприятен, че шийката ми е доста високо. Днес съм с доста стегнат корем и предполагам, че се дължи на прегледа. Гледам да лежа повече.
Някоя с подобен опит 🤔

# 515
alen mak, на мен ми падна част от тапата вторник вечер. Като медуза в гащите е - няма как да се сбърка. Но количеството беше малко, така, че ме успокоява, че е частично паднала. Когато падне цялата значи раждането е скоро, но когато е част от нея - тя може да се регенерира отново и да дозапуши и до раждането да има време.
Още не съм родила от вторник до сега, но си имам умерено силни менструални болки Grinning Мисля и да не раждам още, защото имам доста до термин. Спряла съм физическото натоварване, надявайки се, че ще се позадържи.

Тази нощ и мен коремни и отзад към кръста болки ме мъчеха някакви, сега, през деня обаче съм добре. Може би от тежестта на бебо. Благодаря за успокоението - винаги е хубаво да знаеш, че има и други като теб и е нормално Simple Smile Отделно от около десетина дни си имам стабилни "подготвителни " контракции по няколко пъти на ден.

Последна редакция: чт, 01 окт 2020, 14:27 от alen mak

# 516
Maki, и аз съм в последно време с доста стегнат корем от контракциите. Особено нощем предните дни ми беше, като камък цяла нощ. И питах АГ дали е нормално това стягане цяла нощ и тя потвърди, че си е нормално, тъй като бебо си прави място и си разширява таза, за да се приготви за излизане. Да ма вчера и днес контракциите се разредиха и не са както бяха събота, неделя и понеделник. Сигурно тогава, ако бях с по-голямо разкритие, щях да съм родила вече.
Относно тапата и аз имах миналата седмица малко изтичане от нея. Ама до там! И сега пак си чакаме! А термина си наближава вече 12.10, а вече съм 38г.с+3. Малко е изнервящо това чакане и като ви слушам родилите мами и ми се иска вече да си го гушкам и аз 🥰❤

# 517
Dunda, Честито бебче! Да е здраво и щастливо! 💞💕💖
Аз ще раждам в МД и също ме дразни този ПСР за планово секцио, защото каква полза, след като мнозинството бременни ще раждат нормално и няма да си правят този тест, а бързия, който дава фалшиви резултати...
Но за конкретния случай, в който са разделили болните майки от бебетата, мисля, че е абсолютно адекватно. Първо, не е редно болна майка да стои в МД и да изпозарази лекарите, сестрите и други майки и деца. Ще стане страшно... Второ, бебетата няма какво да търсят при заразните си майки, защото те обикновено са здрави при раждането и  вирусът не се знае как ще им се отрази. Така че абсолютно правилно са постъпили от МД в този случай.

# 518
Напротив, точно мястото им е при майките си, за да бъдат кърмени. Ако са заразени при раждането, това ще ги подсили да се справят по-добре с инфекцията. В Токуда са направили специална стая, в която майка с Ковид може да бъде с бебето си. Но Масларска е на светлинни години като мислене и професионализъм от много други неонатолози...а иначе най-добрият вариант е след раждането в самостоятелна стая. Много ще настоявам за такава, дано не родя в някакъв пренаселен период

# 519
Дундаа, честито бебче! Да е живо и здраво, бързо възстановяване и скоро да се гушкате вкъщи! ❤

Моят корем също е твърд често, особено в легнало положение. Нощно време при всяко събуждане го усещам такъв, а когато имам подготвителни контракции, ме боли само ако се мърдам, защото е супер опънат.
Днес е моят ден, но засега няма индикации да се случи нещо. Ни болки, ни тапи, ни води 😃. А времето не минава..

# 520
JayRay и Dunda, честити да ви са малките съкровища ❤ Да растат здрави и палави 🙂

Аз вчера ходих на преглед за разкритие, но нищо няма, а и бебо още е горе...
Прегледа беше доста неприятен, че шийката ми е доста високо. Днес съм с доста стегнат корем и предполагам, че се дължи на прегледа. Гледам да лежа повече.
Някоя с подобен опит 🤔

И аз днес минах вагинален преглед и определено усещам дискомфорт. Нормално е предполагам, даже си казах, че ако видя зацапване някакво да не се шашкам, вероятно ще е от това “разбутване”. Иначе имам 30% скъсяване на шийката, заръка да спирам магнезия вече съм 36+5 и коментар за някакво стеснение в таза, което трябвало да проследим следващите пъти. Някой с опит относно изследвания на таза ?

# 521
Amelin, не може да сравняваме частната болница с държавната. Цените са други, нормално е да има по-хубави условия и екстри. Бебетата почти при всички майки с ковид са родени здрави (имаше някакви единици заразени в световен мащаб), тоест, трябва да се отделят от майките си, защото може да се заразят, а едно новородено не се знае как ще понесе вируса. Ако бебето обаче е заразено, тогава щеше да е по-добре да е с майка си, но ние не знаем в конкретната ситуация дали е така. Най-вероятно са си били здрави (иначе нямаше да ги държат в МД и да ги смесят с другите бебета).

# 522
какви са тия вагинални прегледи??? Само МКБ ми взеха, и то доста внимателно! Това ви го правят само за предизвикване на раждане, да знаете!

# 523
При мен не действа така. Бебето е много нависоко и изобщо не съм тръгнала да раждам от това "бъркане". Но точно, защото е нависоко, боли повече. Всъщност не знам дали заради бъркането, но последния път, непосредствено след него отидох на тонове и бяха ужасни - много висок пулс на бебето. Но май тези прегледи са единственият начин да се види колко точно нагоре е бебето.

# 524
Мен тази седмица също ми правиха вагинален преглед (36.4гс), за да се оцени състоянието на шийката, честно казано не беше никак болезнено и после не съм имала неразположения. Днес бях на лекция на д-р от Шейново, който също обясни, че този преглед е задължителен за 9 месец и по никакъв начин не предизвиква раждане, а е важен да се направи за да се оцени възможността за нормално раждане.

Общи условия

Активация на акаунт