ОКТОМВРИйки 2020 - тема 6

• 38 853
  • 724
  •   1
Отговори
# 540
  • Пловдив
Дори и наскоро имаше скандал със стволови клетки, където примерно трябва да са във Франция, пък се оказва, че са в Чехия...и като цяло някак не вдъхват доверие, някак много приказки, но нищо съществено - всеки е номер едно. Не съм се интересувала толкова надълбоко като MrsAlwayssRight.

# 541
Здравейте момичета!

Моят термин и след 10 дни, бебето е с главата надолу, но все още е високо. Едвам дишам, киселини ме мъчат по цял ден и всякакви тем подобни .

Решила съм да раждам е Токуда, имам уговорка с доктор Нашар, ходя на прегледи при нея, за сега каза, че има време да изчакаме да видим дали може да започне само раждането, ни беше категорична, че ако не слезе - не можем и да го предизвикаме. Това не ме притеснява много- аз от началото съм се подготвила и за секцио и за нормално, каквото стане.

Сега ще се потресете от мен, но аз все още не съм намерила педиатър за детето. Не ми е всно как стават нещата. Питай в Токуда кои работят със здравната каса, отказаха от регистратурата да ми дадат информация, да съм ходила и да съм чукала по вратите на лекарите и да съм питала. После не ми е всно как става уговорката. Час ли трябва да си запиша, има много чакащи хора, как да ги пред редя, за да питам. И последното, което ме притеснява е, че сме от Герман и не знам кой ше поеме ангажимент към нас.

Дали, ако бе намеря педиатър навреме не може да си платим един от оакетите , които предлагат в Токуда? Изобщо не ми е ясно, и изпадам в лека депресия, защото не мога да намерим отговори, никъде в интернет не пише, в сайта не пише, в болницата не можели да ми кажат, не се били занимавали с това 😂 Ина ки някоя мама, която е избрала Токуда за детето си. Ако има- ще се радвам да даде някаква информация поне 😭😭😭

# 542
  • Пловдив
Въпросните педиатри нямат ли телефони, важно е да имаш такъв от преди раждането, защото трябва да дойде у вас на 2 или 3 ден от изписването.
След това закупуваш картон на детето и на 20 ден има консултация, от там вече ще те информира за ваксини и т.н..

# 543
Въпросните педиатри нямат ли телефони, важно е да имаш такъв от преди раждането, защото трябва да дойде у вас на 2 или 3 ден от изписването.
След това закупуваш картон на детето и на 20 ден има консултация, от там вече ще те информира за ваксини и т.н..

Да, имат, ни никъде не пише кой работи със здравната каса и кой не.

# 544
Терминът ми е на 23ти, аз звънях на една педиатърка, каза да я търся след 10ти.ще е голям майтап, ако беба реши да се появи по-рано, но засега имам такава уговорка. Каза, че мога да разчитам на нея, явно работата е звънене напред-назад и тва е. И на мен не ми е много ясно.

# 545
На мен избраната педиатърка каза, че първият преглед при посещението вкъщи е платен, защото бебето още нямало документи и само да й звънна след изписването.

# 546
Имах уговорка с педиатър по телефона, чухме се днес след раждането и каза, че съжалява, но не може да ни приеме в момента. Взех номера на друга лекарка, но ще се чуем в понеделник, сестрата така ме насочи. Дано ни приеме, ако не ще прибегне до платен прием, докато намерим. Или ще търся направление от моя личен. Много съм разочарована, но точно в момента нямам намерение да се ядосвам на некоректно отношение.

# 547
  • София
Ние педиатър и д-р за стволови клетки имаме отдавна.
Не съм убедена, че им е чиста и бетонирана работата с клетките, но пък паричките ги правим бързо и ММ ме нави.
Иначе кошчето за кола и повечето други неща са втора ръка, хаха Grinning

# 548
  • Пловдив
Как така ще е платено посещението вкъщи Flushed
Ясно е регламентирано, че трябва да се направи едно домашно посещение. Да не говорим, че детето излиза в системата на МВР/ГРАО и предполагам из другите системи преди да те изпишат и преди да си вземеш акта за раждане, така, че въпросната педиатърка по-скоро иска да изкара някой лев.

PetyaH, педиатъра на детето ми е моя личен лекар, може и ти да разгледаш тази опция. Или разгледай и тук из форума за мнения и т.н. и прозвънявай междувременно. Отдено, че всяка ваксина я поръчват по пациентите си, има такива, които не бива да се забавят, ако не се лъжа тази за ротавируса, която вече е безплатна.

# 549
Не съм писала отдавна затова - първо честито на новите мами Heart
Аз също имах трудност с намиране на педиатър  - накрая открих в ДКЦ “Софиямед” - Люлин, доколкото видях работят със ЗК . Първо звънях на телефона  и от сайта  и тя ми каза да и се обадя в края на месеца , но мен ме беше страх ,че няма да дочакам и отидохме миналия понеделник. Видяхме се говорихме  и се уговорихме за смс като ни изпишат . Каза че първото посещение се плаща , повечето така казват , мисля че е нормално . Хареса ми докторката, препоръчвам да питате там .

# 550
За стволовите клетки така и не проучих много подробно, но просто от хилядите лекции, на които се появяват в началото някак не ми вдъхват доверие - все едни нагримирани и натокани мадами искащи неизвестен брой хиляди левове... А някак не ми се струва ясно точно за какво могат да се използват и дали повечето приложения не са още в проучване и т.н....дано не се налага. Но за сега няма да се възползваме от тази услуга. Живот и здраве с второто може и да го обмисля като вариант.

Гери 88 - коя лекарка избра от Софиямед?

Аз почвам много сериозно да се чудя за епидуралната упойка (дано успея да стигна до нормално раждане). Много ме е страх от боденето в гърба, вие решили ли сте, обсъждали ли сте го с лекаря?

# 551
futuremami, доктор Нашар обясни ли ти защо не може да се предизвика раждане ако бебето не е слязло? Смисъл като се предизвикат контракции няма ли шанс те да го придвижат надолу?

# 552
Привет и честито на вече родилите!
Имам един въпрос. Дали има други като мен? В 38+4 съм, бебето го усещам много ниско. Не бих казала, че имам симптоми за раждане. Няколко дни подред имах слаба болка в срамната кост, но я поучавах и преди няколко седмици. Също и кръста ме болеше до преди седмица, а вече е съвсем леко. Втвърдяване на корема имах за около 2-3 дни и до там. От седмица ми се върнаха и нощните киселини.
На моменти когато ставам от дивана имам чувството, че притискам главата на бебето към опашката и червото си (извинете ме за директния език). Дори когато имам газове или ми се ходи до тоалетната от самото притискане от главата ме боли и не мога да си "свърша работата" нормално. В чужбина съм и не са ме проверявали за разкритие или паднала тапа. Има ли вече родили или бъдещи родилки с подобно преживяване? Много дълго стана. Благодаря за търпението 😊

# 553
futuremami, доктор Нашар обясни ли ти защо не може да се предизвика раждане ако бебето не е слязло? Смисъл като се предизвикат контракции няма ли шанс те да го придвижат надолу?
Каза цитирам: ако до тогава не е слезнало, не можем да предизвикаме раждане, защото това означава, че има някакъв проблем и ще трябва да прибегнем до секцио.

Но като цяло ми обясни, че ако не съм родила до термин , ще провери дали не може да се изчака още, за да сме максимално сигурни, че няма фа тръгне само преди да пристъпи към секцио.

Аз цяла бременност се гласях за нормално раждане и винаги съм си представяла раждането как ще протече, но не знам защо от няколко седмици започнах да мисля и евентуално секцио.

Готова съм, каквото и да е 😂 даже вече нямам търпение, че ми е много некомфортно. Но има още време, 10 дни не са малко, може пък да слезне и да се роди нормално 😊😊😊

# 554
Futuremami, и аз съм в Токуда но при друг лекар. Моя също не е слязъл и АГ е категорична без предизвикване. Явно си има причини.

Дунда, ако не се лъжа ти си от Пловдив. Преди месеци гледах на 1 Наум, лекция за имунизациите на една педиатърка от Пловдив, която ми остави добри впечатления. Можеш да потърсиш във видеата на 1 Наум (всичко остава на сайта им) и да я провериш.

Иначе при търсенето на педиатър аз доста се консултирах с близки с малки деца (основно от квартала или близки квартали). Личния ми лекар е много наблизо, но тъй като не се чувствам сигурна в него, реших да не е той. Плюс той преглежда и възрастни и в това малко коридорче става мазало...
Чух се с педиатърка препоръчвана от моя приятелка, която уж се нави. Но се разбрахме без първо домашно посещение, а разговор по телефона, в момент в който аз съм адекватна, за да си записвам 😄 От старата школа е, но аз за хранене и кърмене не мисля много да се вслушвам. Вече съм си изградила концепции за тези неща. Първо не се доверявам на 100% въпреки, че са лекари, винаги се вслушвам в интуицията си. Имаме и готовност и за частни посещения ако се наложи, вече съм и маркирала неонатолози и педиатри.
Хубаво е, разбира се по възможност, педиатъра и да не ви е много далече.

Общи условия

Активация на акаунт