ОКТОМВРИйки 2020 - тема 6

• 38 848
  • 724
  •   1
Отговори
# 570
Скъпи мами, вчера 02.10.2020г. в 14:24 се роди моето сладко момче Никола! Тежи 3410кг. и 50см. Раждането се случи нормално, макар с много трудности и цели 9 часа. Бебчо е добре-здрав и силен. И аз съм добре и се възстановявам.
На всички мами, които още не са родили им желая леко и безпроблемно раждане и скоро гушкане на малчовците! ❤🥰👶🏻

# 571
Да ти е жив и здрав Никола! Много да те слуша и да те радва, а на теб бързо възстановяване и само хубави моменти с бебока.

# 572
Честита рожба, Моничка! Да е здрав и много щастлив малкия Никола! Heart
Бързо възстановяване на теб!

# 573
Да ти е честит и много здрав Никола!  Heart Eyes Blue Heart Поздравления за 9-часовия маратон, най-важното е че сте добре и двамата:)) Ще се дублираме с теб в името хахах
Този 9-ти месец психически как ще го издържа не знам. Бебето вече е слезнало, усещам си някакви стягания от време на време, през нощта към 03:00ч. имах такива режещи болки и реших, че се започва, но нищо. Терминът е чак за 24.10 и си мислех, че ще пренося, но вече се съмнявам.

# 574
  • София
9 часа от колко см разкритие натам? Ако е от 1cm до бебешки плач, супер, какво Grinning !
Браво Моничка, да ти е жив и здрав Heart

Шарлоте, кога слезе твоя беб? Мойто още е много високо, а нещата трябва да почнат да се случват по-рано, нищо че съм оригинално за 27ми...
А се чувствам свежа и пъргава, и спя удобно...

# 575
Честито, Моничка! Нека бебчо бъде жив и здрав и бързо възстановяване на теб!❤

Да дам и аз отчет, че още съм в очакване.. вчера след прегледа се оказа, че имам 1см разкритие, шийката е почнала да омеква, но ме пусна да си ходя, защото тоновете са добре, плацентата също, околоплодните води са достатъчно. Появи ми се кърваво зацапване, за което АГ ме предупреди и усещания все едно ми е първия ден от менструацията, но без болките. Понякога усещам придърпвания долу като шавка бебо и другите стягания и втвърдявания, които са не регулярни. Отоците изчезнаха преди няколко дни.
Утре ме вика на тонове, за да ми е спокойно и понеделник пак с багажа в колата за всеки случай ще видим как ще процедираме.
Ахх, мислех, че ще подрани този господин, а на него хич не му се излиза 😃

# 576
От днес съм в 37-ма седмица и като бях на тонове преди дни лекарката ми потвърди за “прилегнала глава във входа на таза”. Иначе видимо за мен коремът ми падна надолу точно миналата събота, когато започвах 36 седмица. От тогава непрекъсно си чувам червата да къркорят, нещо за което изобщо бях забравила през миналите месеци Grinning също спя и си дишам като пич, та дори и по-рядко ходя да пишкам Flushed

Последна редакция: сб, 03 окт 2020, 17:49 от Charlotte_

# 577
Мони, честит Никола! Здрав и щастлив да расте! Любимо име! ❤️
Момичета, щастлива съм да ви съобщя, че днес, в 18.10 се роди дъщеричката ми Христина! 3490, 50 см. Още сме в родилна. За раждането само ще кажа, че на всеки пожелавам такова естествено и бързо раждане. Дойдох с контракции и течащи води. При прегледа се установи, че съм със 7-8 см. Разкритие. Помолих за топка, те ми казват: каква топка, до час ще си родила. Нямаше време и за клизма, но природата си знае работата, цял ден съм в тоалетната. С няколко контракции я родих, а блаженството, което изпитваш, като прегърнеш бебето си, е неописуемо

# 578
Мони, честит Никола! Здрав и щастлив да расте! Любимо име! ❤️
Момичета, щастлива съм да ви съобщя, че днес, в 18.10 се роди дъщеричката ми Христина! 3490, 50 см. Още сме в родилна. За раждането само ще кажа, че на всеки пожелавам такова естествено и бързо раждане. Дойдох с контракции и течащи води. При прегледа се установи, че съм със 7-8 см. Разкритие. Помолих за топка, те ми казват: каква топка, до час ще си родила. Нямаше време и за клизма, но природата си знае работата, цял ден съм в тоалетната. С няколко контракции я родих, а блаженството, което изпитваш, като прегърнеш бебето си, е неописуемо
Честита да е Христина! Да е много здрава, щастлива и с късмет родена! ♥️🍀🐣
Бързо възстановяване след това леко раждане и дано желанието ти към нас, които все още чакаме, се сбъдне 🥰

# 579
  • София
Bravoooo Heart Честито Амелин, да ти е жива и здрава Heart Много да те радва малката принцеса!

# 580
Честито на мамите!!! Добре дошли на Никола и Христина!!! Да растат с любов и здраве ♥

# 581
  • София
Добре дощли на Никола и Христина. Да са здрави, щастливи и много да радват мама и тате. На щастливите мами бързо възстановяване.

# 582
Моничка честит Никола! Амелин честита Христина!
Да са здрави, винаги усмихнати дечица с много късмет в живота ♥️

Амелин като си дойдеш на себе си, ще се радвам да споделиш повече, даже и от условията и всичко дали си доволна. Май ако не се лъжа д-р Богданова познала размерите на малката 😉

# 583
Съвсем Точно позна, вече сме си в стаята Simple Smile днешният ден започна с контракции, но аз си имах в последните седмици доста. Този път обаче бяха леко болезнени, имаше напрежение в кръста и корема като от менструални болки. Включих си апликацията брояч на контракции и отидохме на гости на родителите на ММ. Там се мотах напред назад, нарочно не сядах. Подготвяхме обяд и точно да седнем на масата усетих подмокряне. Не беше много и не бях сигурна дали не съм се изпуснала от някоя главичка в мехура. След малко още веднъж изтече повече течност и вече подозирах, че ми текат води. Все пак си бях обещала да отида максимално късно в болницата, та обядвахме, после отидохме до вкъщи, оправих се, сложих още няколко неща в багажа и към болницата. След пукането на мехура, контракциите се усилиха. Междувременно се обадих на АГ. Тя ми каза да й пиша, като ме прегледат. Беше на сватба Simple Smile. В Токуда ме посрещна доктор Атанасова, която наистина е прекрасна. Направи ми преглед и каза, че съм
с 7 -8 см. Прегледът беше на втория етаж. После ме качиха на 5-ти. Аз бях писала на д-р Богданова, д-р Атанасова се беше свързала също с нея. Получих един смс, че идва. Когато дойде (наистина всичко се развиваше много бързо, от качването ми на 5 етаж до раждането около час) ми направи преглед за разкритие, беше почти пълно. Нямаше време за клизма, топка, душ...всичко, което си бях наумила да правя. Напъните не продължиха много, няколко контракции. Веднага ми я сложиха на корема, целунах я и след това я сложиха на едно специално легло за монитиране до мен в родилна зала. Мен ме зашиха, имах малко разкъсвания. Потвърждавам отново, че самото шиене въобще не боли. Оставиха ни сами в родилна зала около два часа. Дистанционно са и следели показателите, които и аз виждах на монитора. После я взеха за кръв, а на мен ми донесоха храна. Повече ми се пиеше вода, но в началото не ми дадоха. Като се наядох ни преместиха в стая и от тогава е в ръцете ми. Кърмих я веднага, но и трите опита, които направих да я оставя в леглото й, завършваха с неуспех. Това е, защото, като ми беше в корема й говорех, че като се роди няма да се откъсна от нея за минута, и явно го е възприела буквално 😆 иначе условията са повече от добри, храната за болнична също е добре и количеството е предостатъчно. Дадоха ми вода, еднократно бельо и превръзки. Гледам, че не са ми оставили памперси, надявам се, че имат грижата за това, защото аз не съм взела. Питай, ако пропускам нещо

Последна редакция: нд, 04 окт 2020, 07:12 от Amelin

# 584
Моничка,  честит да е Никола , жив и здрав да е ! И ние сме харесали същото име, май ще сме доста октомврийки с дублирано име! Simple Smile
 Amelin ,честита да е Христина, много здрава и щастлива!

Общи условия

Активация на акаунт