Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 75

• 40 106
  • 723
  •   1
Отговори
# 495
И какво се случва, ако имаш 20 яйца в корема и си се пукат там? Сигурно е кошмарно...Fearful
Kris_ti, и мен ме мъчат подобни притеснения. ММ имаше положителен COVID тест в средата на октомври, миналата седмица ни приключи карантината и тъй като аз не бях тествана въобще реших днес да ходя да се изследвам. За мой "късмет" в лабораторията, в която отидох, чакаха доставка на PCR тестове, но си пуснах кръвен за активна инферкция и антитела (не е толкова надежден, но пак е по-добре от нищо) и съм решила, че ако този за активна инфекция е отрицателен, да ни затворя двамата вкъщи, докато мине стимулацията и пукцията. Разбира се няма как да не го ходим поне до магазина, но имаме възможност да работим от вкъщи и още известно време няма да се виждаме с приятели.
Съветвам те, ако имаш финансовата възможност разбира се, да си направиш някакви тестове сега и да се ограничавате и вие с ТМ, доколкото можете, че иначе със сигурност би било доста неприятно...

# 496
Да, и не само в България няма пункция. Аз като правих моята средата на април преди да започнем трябваше да подпиша едно информирано съгласие, че ще прекратим процедурата в случай на разболяване, и второ, че няма да има свеж трансфер.
Стискам палци на всички да се опазите и да имате успешни процедури!

# 497
Момичета, някоя която прави инвитро в Щерев може ли да сподели кога се прави ПСР теста и дали, ако започна стимулацията и се разболея преди пункцията, ще има пункция?
От сутринта съм се побъркала, защото почти всичките ми познати са болни и то цели семейства и родове, някои даже тежко и въпреки, че не съм се виждала с никой от тях от 2 месеца, днес ме заболя гърлото и кашлям, а започвам стимулацията след няколко дни. Ще стоим вкъщи и няма да имаме контакт с никой, но много се притеснявам, ако почнем стимулция и накрая няма пункция...
Kris_ti,аз съм в Щерев и преди пункцията миналия месец ми изискаха  PCR тест,като те правят всеки делничен ден към 13 взимане на натривки от носоглътката в Щерев и после пул тест,затова е само 40лв.,ако някой излезе + разбира се,всички повтарят,за да се разбере кой всъщност е болния.Слава богу,аз нямах проблем и всичко мина по план.Току що(3седмици по-късно), направих ЗЕТ не съм пускала изследване.Със сигурност,ако имаш +резултат преди пункция ще я отменят,кофти но няма как защото упойката е допълнителен риск и за пациента,да не говорим за екипът,който е в залата.Така,че според мен се тествай,още преди да почнеш стимулацията,после стриктно спазване на мерките,(ако трябва си вземи болничен,за да си вкъщи и да сведеш до минимум риска От заразяване.Друго няма какво да направиш.Стискам ти палци за много качествени яйчица и успешно инвитро!

# 498
Знаете ли дали преди трансфер отново назначават изследвания за ковид?

# 499
Имам чувството, че съм единствения човек на света на, който стимулация без пункция му се вижда напълно безумно.
Изобщо не проумявам как се съгласявате на това нещо, медикаментите по стимулацията, особено ако се налага да е по силна са доста скъпи.
Последиците за здравето от липсата на пункция  не са ясни и те какви са. Разбирам да няма свеж трансфер при положителен тест за корона, но пункция....никога не бих се съгласила да си използвам опити по фонда или по каса, пук бил той и самофинансиран при такова условие.
Аз също вече 3. ден съм в стимулация и нито тест за ковид са ми искали от клиниката нито съм подписвала каквото и да било допълнително заради пандемията.

# 500
Определено е безумно. И доста рисково мисля, да се оставят толкова много фоликули да се пукат сами.

# 501
Преди пункцията имах тест и преди трансфера казаха, че пак ще трябва да пусна тест. Аз живот и здраве ще съм със ЗЕТ.

# 502
Здравейте,
Днес ми е четвърти ден от стимулацията и аз също съм в Щерев. Преди да започнем ме изпратиха на кръвен тест за Ковид. Предопредиха ме, че преди пункцията отново ще правим тест и ако е положителен всичко спира и опита го губим и съответно трябва да пускаме нови документи.

# 503
  • София
Те няма да се оставят фоликулите. Нали ще се бие пак тригер, който ще ги спука. Жалко за лекарствата, парите и натоварването на организма.

# 504
Имам чувството, че съм единствения човек на света на, който стимулация без пункция му се вижда напълно безумно.
Изобщо не проумявам как се съгласявате на това нещо, медикаментите по стимулацията, особено ако се налага да е по силна са доста скъпи.
Последиците за здравето от липсата на пункция  не са ясни и те какви са. Разбирам да няма свеж трансфер при положителен тест за корона, но пункция....никога не бих се съгласила да си използвам опити по фонда или по каса, пук бил той и самофинансиран при такова условие.
Аз също вече 3. ден съм в стимулация и нито тест за ковид са ми искали от клиниката нито съм подписвала каквото и да било допълнително заради пандемията.
То там е работата,че нямаш избор да се съгласиш или не.Това са правилата,ако не си ОК не почваш стимулация и чакаш Ковид пандемията да свърши,но има ли някой който да прогнозира кога ще стане това.Въпросът е в това,че рискът от пункция при наличие на Ковид инфекция за самата пациентка също е голям,убедена съм че и на вас ще ви поискат отрицателен PCR преди пункция или от новите бързи тестове,ако вече са налични навсякъде.Разбира се,че съм съгласна с вас,че е ужасно да ти отменят пункция в последния момент,то и за трансфер е така,защото аз съм със стимулиран ЗЕТ и също съм се "тровила"с конски дози естрофем,за да подтиснем фоликулите.Затова и ми беше притеснено,защото имах само 1 замразено Е и можеше и да не издържи размразяването и в последния момент трансферът да отпадне.
Затова и съветът ми е сами си пуснете PCR преди да започнете стимулация и за 2 седмици пълна изолация,само до клиниката и после вкъщи.Трябва да сме отговорни към себе си,а и към другите.

# 505
Моля, споделете дали взимате болничен от личния по време на стимулация и с каква диагноза?

# 506
Cinnamon Cookie, аз като питах за тест ми казаха, че разчитат, че пиша истината като попълвам формуляра за здравословни оплаквания и контакти на рецепцията, и не ми изискваха тест. Явно в Германия карат все още на доверие. Пролетта подписах, понеже бях хоум офис и отпуск вкъщи и нямах никакви външни контакти и бях решила, че ще се опазя здрава, а и нямах болни познати или роднини. Сега съм на работа всеки ден, ежедневно имаме позивитивни служители във фирмата и ми е доста притеснено. Освен бюрократичните проблеми, за които бях писала в другата тема сега се добави и страхът от заразяване, така че явно скоро няма да почвам, а часовникът тиктака все по-силно всеки месец.

# 507
На следващия преглед ще ти пуснат Blush

# 508
Моля, споделете дали взимате болничен от личния по време на стимулация и с каква диагноза?
Аз си взех болничен от личния за пункцията до трансфера. След трансфера ми издадоха от клиниката. Иначе преди пункция според мен няма нужда. А диагнозата си я определи личния

# 509
Kremkaramel78, не са ми казали за сега дали ще ми поискат тест преди пункцията, но ако го поискат няма как. Утре рано сутринта ми е първия преглед да видим как е тръгнала стимулацията и ще попитам за това.Много е натоварена цялата ситуация във момента, ние с мъжът ми също се пазим много и м почти никъде не излизаме.

Марго, фирмата на мъжът ми от днес отново остави всички служители във хоумофис, дано и при вас така се развият нещата.
Аз и във другата тема ти писах, мисля, че във тази клиника много ти губят времето. Аз също много се замислям за университетските клиники около мен но във една от тях аз самата работя, ужасих се от неорганизираноста сам о докато попитам къде къде се намира тази част на отделението. Във другата се чака за първичен преглед 5 до 6 месеца....как пък да не чакам толкова. Накрая по препоръка на лекарка приятелка попаднат там където съм и всичко се случва бързо м и със лекота. Та много думи малко смислъл, идеята ми е дали ако не пробваш със по малка и не толкова известна клиника няма да ти е на късмет.
Методите за лечение тук са стандартизирани навсякъде. Обаче като знам със каква бюрокрация е свързана и една смяна на клиниката те разбирам напълно, че не искаш.

Общи условия

Активация на акаунт