Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 75

• 40 083
  • 723
  •   1
Отговори
# 510
Марго, недей така. Не знаем за колко време ще изчезне вирусът. Може още 5 години да живеем с него. Правиш тест преди процедурата и на работа спазваш всички мерки - маска и шлем, честа дезинфекция на ръце или най-добре миене, пиеш вода по много и с вода за уста сутрин и вечер. Може да те помислят за много притеснена колегите, но да си гледат работата. Другото е по-важно.

В разгара на ковид правих 2 процедури. Избягвах да се виждам с хора. Мислеха ме за луда защо толкова ме е страх и какво толкова. Те обаче не водят тази тежка борба която ние водим. Още ме питат дали сме в изолация с мъжа ми шеговито. Знаят ми случая и не се съобразяват. Все ми е тая тогава какво мислят.
Ще станат нещата, само не се отказвай Two Hearts

# 511
  • Ловеч
Здравейте, борбени момичета. Втори опит ми е и сега е със декапептил 0.1 - 15 дена, като ми дадоха още инжекции до 20 ден и от днес бемфола-150. Притеснява ме, че предишния път бях с декапептил, но депо и след това с Гонал Ф 150. С високо АМХ съм, но качих и кг, защото при зет пак ме блокираха.
От предишната стимулация 14 яйцеклетки, 7 годни.
Моля за мнение от момичетата, които са били на бемфола-150.
Обяснението на лекаря ми е, че щом не е декапептил депо, трябва тази стимулация.
Извинявам се за дългия пост.

# 512
И аз се включвам тук, прясна, прясна след пункция.
Все ни казват да сме много положително настроени и като се настроиш положително и падаш от по-високо. На 30 години съм, с мъжки фактор, АМХ 5, всички витамини на горна граница и изкарахме само 4 зрели яйцеклетки. Сега сме на тръни и се молим да се местя в темата "Дългото чакане след трансфер". Понеже това ми е второ инвитро (първото 12 качествени Я, 7 ембриона. 3 трансфера на трети ден (ЧХГ 0), един трансфер на бластоцисти (биохимична)), искаме да ги чакаме до бластоцисти. Дано Господ да е с нас, защото е доста амбициозно за 4Я и мъжки фактор.
Веднага след пункцията се сдобих с разстройство, дали му се е случвало на някого и дали можем да пием някакви лекарства за това?

Успех, момичета, и кураж!

# 513
Здравейте и от мен, аз съм в Селена Пловдив, изискаха ни само кръвен тест за Ковид по време на стимулацията. Мисля, че в повечето болници е за пари цялата работа ама хайде. В разгара на първата част на пандемията ни беше първото инвитро и тогава пак само кръвен, имах после ЗЕТ и само на мен пак кръвен. Тогава наистина се бяхме много изолирали и се пазехме. Сега отново си седим вкъщи но честно да ви кажа не би ме спряло нито пандемия нито Ковид нито нищо. Толкова години борба и мъка-никакво предаване! Пазене и изолация до пункция, а и след това. Болничен ми дадоха от клиниката за стимулацията две седмици, а веднага след това го прекъснаха и ми издадоха нов за един месец, защото имахме и свеж трансфер. Сега пак се пазим и си чакаме датата на теста в четвъртък. Успех, борбени, бъдещи мами!

# 514
Момичета, купете си от аптеката  нещо за гаргара на устната кухина за профилактика, или след излизане. Аз използвам Climbax за дезинфекция срещу бактерии, вируси и т.н.Или лъжичка сода разтворена в чаша вода.

# 515
Аз си правя гаргара с Листерин, но не мисля, че би помогнал да не се заразя. С мм решихме да се затворим вкъщи и майка ми ще ни пазарува веднъж на 2 седмици. И двамата работим хоум офис така или иначе. Единственото ми излизане ще е до Щерев с маска и шлем и ще си пусна PCR други ден преди започване на стимулацията.
Би било голяма гадост, ако ме стимулират и да няма пункция, така че няма да рискувам изобщо.

# 516
В Щерев преди старта пускат бързи тестове. Или ти искаш, да си по - сигурна?. Но много забавиха ПиСиАрите този път. Днес ми беше пункцията на мен.

# 517
Бързите тестове отчитат вируса около 7 дни след заразяване и това ме притеснява, затова искам PCR за по-сигурно. Обадих се да запиша час и момичето от регистратурата ми каза, че не можело без да съм насочена от лекар, но като и се скарах, че тя ли ще ми каже да почвам напразна стимулация и да си изгоря заповедта и доста стреснато ми записа час милата. Каза, че е на моя отговорност и можело да ми се обадят да го отменят евентуално. Как така бавят PCR-ите?
Надявам се да са извадили добра реколта и да ти се оплодят повечко и за замразяване Flowers Four Leaf Clover Hug

# 518
Ами получи се някакво забавяне. Тестовете от петък излязоха чак в понеделник, а като ни ги вземаха казаха до 48 часа. Но въпреки забавянето вчера слезобяд излезоха. Те затова говориха и по ТВто, че.лабораторийте не смогват.  А и тези Писиари в Щерев май са комбинирани. Правят на няколко човека - пул тест или нещо такова, затова е 40 лв. Не 100. И ако нкой се окаже + повтарят на всички от групата.
   Иначе добре мина - извадиха 14 Я , от които 11 читави. Ще прилагаме ИМС , за съжалиние няма да може да се приложи МАКС в нашия случай.
Иначе имам.болки и дискомфорт.-.май е нормално.
Стискам палци и на теб , кога стартираш?

# 519
11 добри е супер, браво. Simple Smile Защо не може да се приложи МАКС при вас?
Във вторник уж почвам стимулацията и се чудя дали пък няма да си навредя с този тест- да излезе някой положителен и да трябва да ни повторят всички и да изпусна старта на стимулацията...Нещо съм адски неадекватна откакто разбрах, че правят стимулации и може да няма пункция...

# 520
Здравейте, борбени момичета. Втори опит ми е и сега е със декапептил 0.1 - 15 дена, като ми дадоха още инжекции до 20 ден и от днес бемфола-150. Притеснява ме, че предишния път бях с декапептил, но депо и след това с Гонал Ф 150. С високо АМХ съм, но качих и кг, защото при зет пак ме блокираха.
От предишната стимулация 14 яйцеклетки, 7 годни.
Моля за мнение от момичетата, които са били на бемфола-150.
Обяснението на лекаря ми е, че щом не е декапептил депо, трябва тази стимулация.
Извинявам се за дългия пост.
mima666,моята 1ва стимулация беше с Bemfola300,Декапептил не съм имала.Аз лично не отговорих добре,вторият ми опит беше с Meriofert и резултатът беше много по-добър.Все пак всичко е индивидуално и предварително няма как да се знае как ще реагира организмът ти.Аз от личния си опит до сега виждам,че и АРТ специалистът прави нещата на база проба грешка,няма измислено нещо по-добро.Дано пък при теб препарата даде по-добър резултат.Успех.

# 521
11 добри е супер, браво. Simple Smile Защо не може да се приложи МАКС при вас?
Във вторник уж почвам стимулацията и се чудя дали пък няма да си навредя с този тест- да излезе някой положителен и да трябва да ни повторят всички и да изпусна старта на стимулацията...Нещо съм адски неадекватна откакто разбрах, че правят стимулации и може да няма пункция...
Ами незнам какво да ти кажа, кофти е ситуацията. Аз си ходих и на работа след бързия тест. И по време на стимулацията.  Пазих се и това е. Има риск, но не ми се чакаше незнайно докога. Ти си преценяш. А и като стартирах бяха по - малко заразените.Мъжа беше Хоум офис. Дори и в работата нямам кой знае колко  контакти, макар, че винаги си има риск ! Особенно вчера преди Писиара много треперях за резултат - вече бях сложила таймиращата, а нямаше резултат. Слава богу всичко мина. А ти за по - сигурно може да се чуеш с лекаря си. До колкото разбрах, ако се наложи супер бърза пункция изпращат и в други лаборатории, където излизали по - бързо тестовете.
А за МАКС, аз знаех че зависи от количеството, но явно не е само. Споменаха ми за бързина. (Казаха, че спермограмата не била добра ).Макар, че последния.път имахме подобрение...незнам !!!Толкова се надявях на МАКС.
Предходния опит  от 21 Я 11 тръгнаха и 3 замразихме на 3 ти ден ( не са били кой знае колко качественни ). Размрази се 1.
Сега имам шанс и за свеж трансфер, ако се възстановя и ако има оплождане.

# 522
И какво се случва, ако имаш 20 яйца в корема и си се пукат там? Сигурно е кошмарно...Fearful
При мен бяха 29 и ми предписаха цетротид за постепенно изчистване. Не е кошмарно пукането на яйцата, кошмарно е да ти прекъснат точно последният ден стимулацията преди пункцията ,заради един вирус, от който даже нямяхме и симптоми.

# 523
Не знам как да го коментирам това ...29 фоликула, хормони,които яко товарят организма и се отразяват на полови органи,жлези вкл и млечна ...Ужас!
Желая ви здраве и успехи,момичета!Бъдете силни и вярвайте,колкото и да е клише и да е трудно!❤🍀

# 524
Ужасно е. Не ни стигат другите мъчения и препядствия, ами сега и това с короната.

Общи условия

Активация на акаунт