Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 75

• 40 051
  • 723
  •   1
Отговори
# 600
Момичета днес бях на ендокринолог изписа ми елтирокс 0. 50.за тсх 3.2. Как мислите ще успея ли за 2 сед да го сваля на 2.😊
При мен колкото повече време изчаквам след прием, толкова по-бързо го свалям.

# 601
Момичета, а каква е морфологията на мъжете ви с такава фрагментация?
Преди време исках да правим и лекарката на мъжа ми каза: "Няма смисъл, то с тази лоша морфология, ще е зле". Но явно има значение, защото явно ИКСИ може и да не е достатъчно.
teri_90,морфологията на мъжа ми в началото беше 4%,тогава фрагментацията му беше 67%,което е катастрофална стойност,изключваща какъвто и да е шанс за бременност  дори и с ИМСИ+МАКС.След 3 месеца лечение морфологията леко се подобри,а фрагментацията падна значително на 24%,факт е че тя най-лесно и бързо се подобрява след положителни промени в начина на живот и висок прием на антиоксиданти.Не съм съгласна с мнението на iren11,че не е задължително при лоша морфология,ДНК фрагментацията да е висока,може да не е екстремно висока,но няма и да е в нормата до 15%,защото и 2та показателя са индикатор за проблем и за мен най-важното е да се открие какъв е проблема при мъжа.Сигурно сте чели доста по въпроса,няма да изброявам причините,които могат да водят до тези лоши показатели на спермограмата.Ние с ММ сме щастливи,че открихме причината,той взе на сериозно всичко и положи големи усилия да промени някои лоши хранителни навици,оперира се,което беше най-важната стъпка(не е варикоцеле при него,което е най-честата причина за операция).В момента дори и АРТ лекарката ни е на мнение,че трябва да пробваме естествено и шансовете за естествена бременност са много по-добри при нас отколкото инвитро,впредвид възрастта ни(42г. сме и двамата).За мен това е проблемът с Инвитро клиниките,бързат да правят процедура след процедура,все някой опит ще стане,уви това не е така и 10 трансфера да бях направила при фрагментация 67%резултатът щеше да е 0,а моето здраве,а психическия товар след всеки провал.Аз убедих ММ да си пусне теста за фрагментация и 2мата се заехме да откриеме,защо той е с тези стойности,сами извървяхме пътя и само информирахме лекарката ни какво сме установили и предприели като лечение,тя бързаше да правим опити.Затова и често напомням,информирайте се и се изследвайте,не се оставяйте изцяло само в ръцете на АРТ специалиста си,те са претоварени и работят по протоколи,които не вършат работа за всеки случай.Успех на всички!

# 602
Преди време исках да правим и лекарката на мъжа ми каза: "Няма смисъл, то с тази лоша морфология, ще е зле". Но явно има значение, защото явно ИКСИ може и да не е достатъчно.
teri_90,морфологията на мъжа ми в началото беше 4%,тогава фрагментацията му беше 67%,което е катастрофална стойност,изключваща какъвто и да е шанс за бременност  дори и с ИМСИ+МАКС.След 3 месеца лечение морфологията леко се подобри,а фрагментацията падна значително на 24%,факт е че тя най-лесно и бързо се подобрява след положителни промени в начина на живот и висок прием на антиоксиданти.Не съм съгласна с мнението на iren11,че не е задължително при лоша морфология,ДНК фрагментацията да е висока,може да не е екстремно висока,но няма и да е в нормата до 15%,защото и 2та показателя са индикатор за проблем и за мен най-важното е да се открие какъв е проблема при мъжа.Сигурно сте чели доста по въпроса,няма да изброявам причините,които могат да водят до тези лоши показатели на спермограмата.Ние с ММ сме щастливи,че открихме причината,той взе на сериозно всичко и положи големи усилия да промени някои лоши хранителни навици,оперира се,което беше най-важната стъпка(не е варикоцеле при него,което е най-честата причина за операция).В момента дори и АРТ лекарката ни е на мнение,че трябва да пробваме естествено и шансовете за естествена бременност са много по-добри при нас отколкото инвитро,впредвид възрастта ни(42г. сме и двамата).За мен това е проблемът с Инвитро клиниките,бързат да правят процедура след процедура,все някой опит ще стане,уви това не е така и 10 трансфера да бях направила при фрагментация 67%резултатът щеше да е 0,а моето здраве,а психическия товар след всеки провал.Аз убедих ММ да си пусне теста за фрагментация и 2мата се заехме да откриеме,защо той е с тези стойности,сами извървяхме пътя и само информирахме лекарката ни какво сме установили и предприели като лечение,тя бързаше да правим опити.Затова и често напомням,информирайте се и се изследвайте,не се оставяйте изцяло само в ръцете на АРТ специалиста си,те са претоварени и работят по протоколи,които не вършат работа за всеки случай.Успех на всички!

Вие в коя клиника сте правили опита?

# 603
Много пъти съм писала,ние сме в Щерев.

# 604
Здравейте, ММ не се чувстваше добре тези дни и му направиха снимка - бронхит без пневмония. Ще пие сега антибиотици, иначе не се чувства много зле. Трябва да започнем в следващите 2-3 дни стимулация, дали приема на антибиотици би се отразил на материала за пункцията?

# 605
Да, отразява се. Следях блога на една двойка с няколко инвитро процедури и мъжът съветваше да се вземе насериозно и да се изчака след антибиотика поне до следващия цикъл. При тях е бил неуспешен опита.

# 606
отразява се. С мъжки фактор сме и лекарства покрай процедури не се приемат. Лекарите са ми казвали, че и бактерии да има, пак няма да му дадат антибиотик. Но най-добре говорете с ембриолозите.

# 607
ММ пи антибиотик по време на стимулацията изписан от доктора в клиниката, за бактерия в еякулата и направихме всичко. Пи антибиотика първите 5 дни от стимулацията, док каза, че не е проблем и аз се бях стреснала

# 608
ММ пи антибиотик по време на стимулацията изписан от доктора в клиниката, за бактерия в еякулата и направихме всичко. Пи антибиотика първите 5 дни от стимулацията, док каза, че не е проблем и аз се бях стреснала

А опита ви успешен ли е?

# 609

Каква операция бе направена на съпруга ? И моят го съветват сега за операция, но не можем да разберем с какво точно ще допринесе за естествено забременяване при положение, че спермограмата позволява само инвитро .

# 610
Здравейте, някой знае какво означава това пояснение? Предстои ни започване на нова процедура.

# 611
Здравейте, някой знае какво означава това пояснение? Предстои ни започване на нова процедура.
Означава, че еякулата не е чист и има инфекции. Препоръчват допълнителни изследвания.
Това разбирам аз и не съм лекар. Направете консултация и при изписване на лечение не забравяйте да питате дали има нужда и двамата да се лекувате.

# 612
Ами има масов бактериален растеж съпругът ви. По принцип се лекува с антибиотик. Стрептокок е нормален обитател в стомашно-чревния тракт на всеки човек. Просто се е пренесал и в еякулата.

Marleena, операция за варикоцеле му е правена. При нужда е добре да се направи. Това, че при моят съпруг не помогна, не означава, че не е помогнало при други хора. Из форумите четох за мъже, при които е имало голямо подобрение.

# 613
  • София/Севлиево
Днес започва моята стимулация.Сега към 18 ще отида за първата инжекция -Гонал150.Сутринта на прегледа докторът ми каза,че в единия яйчник вижда 15 фоликула,в другия-10.За пръв път на ден 2 ми казват къде какво имам.Останах изумена,попитах да не е поликистоза,но каза, че не е.Хем се радвам,че са много,хем от хиперстимулация ме е страх(предните два опита извадихме съответно 21 и 18 я и бях пред хиперстимулация)...

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 15:56 от Елислава

# 614
Елислава, всяка инжекция ли ще ти я слагат в клиниката...това е много времеемко според мен. Много е лесно да си ги слагаш сама и не боли изобщо.
Аз вече и във колата съм си я слагала инжекцията.
Успех ти пожелавам да се развият всички към хубави фоликулчета.

Общи условия

Активация на акаунт