💙Януарски мами 2021 ❤️тема 3

• 48 618
  • 778
  •   1
Отговори
# 105
Един малко неудобен въпрос. Явно имам хемороиди- въррешни, не външни и имам и кървене при ходене до вц. Някой имал ли е този проблем и какво са му изписали, подходящо при бременност.
С предишната бременност и на мен ми се появи същия проблем. Тогава ми изписаха Проктен, помогна ми, но моментно. За съжаление при раждането, от напъването, се появи пак и беше доста по-зле, този път имах и външен. Но още в болницата ми дадоха някакви хапчета да пия и после продължих да се мажа с мехлема. Няма да лъжа, доста е неприятно и голяма част от родилките имат този проблем, но с времето отшумява.

# 106
Момичета много се притеснявам, вторник бях на лекар(при този който ми води ЖК, но се следя на частно и при друг, при който си ходя от година и половина.) Той установи че имам контракции, по време на прегледа, а аз не усещах нищо тогава, пиех си магнезий, но ми го смени с Магнерот 3×2 таблетки. Попита ме дали имам болки, аз отговорих че леки но от преди, но от последните дни усещах корема си твърд, тя ми отговори че това е контракцията. Говорих с другата ми АГ, тя не беше впечатлена от моите притеснения, че имам контракции, а не ги усещам. Но днес на няколко пъти усещам доста силна болка, незнам това ли е, да търпя или да ходя в болница, пипам си корема сякаш не е твърд, направо незнам как да постъпя, усещам си бебка доста често, но това че неразбирам контракции ли имам или е от разтягането на матката много ме тревожи, страх ме е и незнам как да постъпя. Боли ме ниско долу от двете страни. Моля тези с повече стаж, за съвет.😔

# 107
Легни и когато усетиш болка или стягане пипни внимателно корема ниско долу дали става твърд. Не се шашкай,може и 2 таблетки нош па да изпиеш.
 Аз съм почти постоянно с твърдявания, пия магнерот 4х2 и пак си ги имам. Едното Аг даже не ме отразява.
 Легни почини и ако те притеснява отиди да те погледнат.

# 108
Да и мен така, едната всеедно нищо не и казах, а попринцип съм много доволна от нея, обръща ми винаги много внимание. Не съм в голям град, ако се наложи да ходя в болница, трябва да пътуваме 25-30км. затова незнам до какво положение трябва да търпя за да отида. Благодаря ти за отговора, успокои ме че има и други като мен, защото говорих с братовчедка ми, която има две деца и каза че такова нещо и се е случвало само в 9 месец.
Легни и когато усетиш болка или стягане пипни внимателно корема ниско долу дали става твърд. Не се шашкай,може и 2 таблетки нош па да изпиеш.
 Аз съм почти постоянно с твърдявания, пия магнерот 4х2 и пак си ги имам. Едното Аг даже не ме отразява.
 Легни почини и ако те притеснява отиди да те погледнат.

# 109
Аз до сега имам две ходения до спешното заради контракции. Първия път бяха много на често, бяха болезнени. Корема ставаше на топка и болеше, е не зверски но имаше болка. Приеха ме и бях 9-10 дни в болница. Втория път пак бях с контракции на супер малки интервали или ми стоеше на камък корема, но без болка. Не ме приеха тогава. Оказа се, че е били от червата които Заради магнезия бяха доста зле и раздразнени и те са предивзикали и контракциите в матката.

# 110
Esi, просто не ми се иска да те подвеждам, но има и друго, както знаеш магнезия е с натрупване. Пий няколко дни по-голямата доза и почивай през това време. И както ти казах, може да си пийнеш нош па ако те боли.

# 111
Моята лекарка казва, че когато контракциите не са болезнени и прекалено на често няма нужда от притеснение.
Аз пия Но шпа 3х2 и Магнерич 2х1 от 0.500 , като тя държеше да увеличаваме магнезия постепенно при нужда.
Ако наистина имаш притеснения , все пак имаш 2ма доктори на разположение- нека ти назначат доза ако имаш нужда и за твое успокоение. И най-важното да ти обяснят рисковете ако има такива.

# 112
12319Капеха ми капки и на мен, аз бях за цялостен преглед и не знам дали само при преглед на очно дъно ще капят или не. Все пак не е толкова неприятно, не съм го запомнила ярко, а бях на преглед в разгара на Ковид мерките и лудването на голяма част от хората. В очния център си спазваха хигиена и всичко беше спокойно, за да ти дам кураж ще ти лажа, че към 8ми месец пак ще отида на същото място на преглед.

# 113
12319Капеха ми капки и на мен, аз бях за цялостен преглед и не знам дали само при преглед на очно дъно ще капят или не. Все пак не е толкова неприятно, не съм го запомнила ярко, а бях на преглед в разгара на Ковид мерките и лудването на голяма част от хората. В очния център си спазваха хигиена и всичко беше спокойно, за да ти дам кураж ще ти лажа, че към 8ми месец пак ще отида на същото място на преглед.

Благодаря ти отново! Аз записах час за края на октомври и ще разкажа как е минало.

# 114
Днес на ехографа се видя, че бебчо си е увъртял пъпната връв 2 пъти около врата. АГ каза, че можело да се оправи. Някой има ли с такъв случай? Не е ли опасно?! Аз се уплаших.
И срещу огледа на всички органи пише нещо, а срещу сърце - 21-22гс., а аз съм 24г.с. Тоест нещо в сърцето не е ок ли, защо отговаря на по-ранна възраст? АГ 100 пъти каза, че всичко е наред, но вкъщи изчетох документа и нещо не ми се понрави тази информация..

# 115
Ян, за пъпната връв нямам, но знам от други мами, че не е толкова притеснително. Още са малки и се обръщат и местят,така че може само да се "отплете". В най-лошия случай ще остане така до края, тогава ще трябва да родиш секцио, но иначе всичко ще е наред. Все пак ако се наложи да ходиш някъде другаде им споменавай изрично за осуканата пъпна връв.
За измерването нали знаеш, че много зависи кой и и как мери най-вече, при мен също има разлика при някой параметри, но щом АГ казва че всичко е наред трябва да им вярваме.
Ако си много притеснена по-добре отиди на друг лекар да види и да си каже мнението.

# 116
Здравейте момичета,
Вчера бях на ЖК в Щерев и доктора ми каза, че трябва да спра да ям, защото качвам повече килограми. До момента са 10. Казах му, че доста се ограничавам от сладко и тестено, а газирани напитки и сокове не пия от години. Преди да забременея винаги съм спазвала хранителен режим, за да не напълнявам.Съответно го спрях като разбрах, защото беше с дневен прием на калории от 1300-1400. Доктора ми каза да си го спазвам и че това няма да навреди на бебето. Та въпроса ми е правили ли сте вие или ваша позната диета по време на бременност? Нямам проблем с това да се лишавам от храна, но се притеснявам.
П.С. нямам проблеми с кръвната захар.
Извинявайте за дългия пост.

# 117
Кати, дали ти е казал да спреш да ядеш или да ограничиш определени храни? Има ли причина да ти го казва, какво ти обясни?
И моя доктор ми каза нещо подобно, като каза: " От началото на бременоостта до сега си качила 6кг, няма проблем това. От последните 3 седмици обаче са 3 килограма, това е притеснително. Ограничи сладкото и въглехидратите." Аз от месец съм предимно на легло, ставам са кратки разходки до хладилника и из двора, знам и защо ми го казва, ако така на 3 седмици качвам по 3кг това не е ок, а не самите килограми.
Аз намалих въглехидратите и ядките, сладко почти не ям, тези дни ще си взема и кантар. Не мога да тренирам и да се движа според калорийния прием, затова и зор няма да си давам да спазвам някакви диети и да се измъчвам, само ще си знам да хапвам по-малко.

# 118
Точните думи бяха "Ако не ядеш на бебето нищо няма да му стане". Разбира се ми каза да огранича сладко и въглехидрати с думите "Спри с баниците, тутманиците и тортите". Причината е, че ще родя трудно. Каза "Как го мислиш така. Сега си качила 10, а до края?". Съгласна съм, но има деликатни начини за казване. Не лежа по цял ден. Активна съм, разхождам се и като цяло не се спирам.

# 119
Да, правилно си усетила, че начина му на поднасяне не е бил добре подбран. Не съм на неговото мнение да спираш баниците и другите неща, ограничи ги до 1-2 пъти седмично или по малко сутрин. Може би и скоро ще спреш да качваш килограми, защото бебето расте предимно то в 8ми и 9ти месец. ☺ Спокойно и с радост си подбирай храната, избирай си я да е цветна, за да ти създава настроение: броколи, червена леща, спанак, плодове, чушки.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 14:19 от I*Belive*in*Angels

Общи условия

Активация на акаунт