Американски колеж - двадесет и първа тема

• 56 447
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
Клише до клише.
Добре, че живота има други  изисквания.

И всеки ден ни изненадва Smiley
Моята НЕматематичка снощи докладва, че се е записала в клуба по състезателна математика, толкова по въпроса! Satisfied

# 136
  • София
И всеки ден ни изненадва Smiley
Моята НЕматематичка снощи докладва, че се е записала в клуба по състезателна математика, толкова по въпроса! Satisfied

Само да уточня, че вчера беше записването за елективите, представянето и записването за клубовете е планирано за 1 октомври.

# 137
Явно толкова е разбрала и тя на какво точно се записва.
Аз не съм наясно с допълнителните часове - клубове, елективи и т.н., затова се извинявам за глупавия въпрос, но 8 клас имат ли елективи и те?

# 138
  • софия
Grinning Важното е, че се е записала.
Нямат елективи, само клубове. Мисля. Моята седи на нисък старт да се запише. Колко ще ходи ще видим.

# 139
  • София
Явно толкова е разбрала и тя на какво точно се записва.
Аз не съм наясно с допълнителните часове - клубове, елективи и т.н., затова се извинявам за глупавия въпрос, но 8 клас имат ли елективи и те?

Не, нямат елективи, но в понеделник ще има школа по advanced math за осмокласниците, която ще се води от учител. Елективите са за 9-12 клас и се водят от учители, клубовете са за всички, но се водят от ученици. Школата по състезателна математика за 8 клас е различна и от елективите, и от клубовете.

# 140
Призма, 100 деца колко е, около 50% ли?

# 141
Призма, много благодаря за разясненията! Ей на това се е записала с учителката 😂

# 142
  • София
Не са 200 деца във випуска със сигурност, май са към 160 /последният випуск са с по-малкия брой на приема, след тях АК започна да приема по 180 деца/.

# 143
  • В офиса
Според мен математическите секции в изпита са по-тежки, отколкото трябва. На мен такъв изпит много ми харесва, но затруднява, особено логиката, основния профил деца, които биха се чувствали добре в колежа.

Тази година в 11 клас около 100 деца са избрали да учат математика като профилиращ предмет.

Чудесно, за съжаление нерелевантно към моята теза.
Имам предвид математическа логика, която не знам защо се ретранслира като житейска. И няма връзка с МОН. Не знам какво защитавате.

# 144
  • София
Никога не съм харесвала задачи от типа Европейско кенгуру, така че ако това се има предвид под математическа логика, съм много "за" да ги няма в изпита. Не се ли коментира, че в последно време такива задачи нямат голям дял в изпита?
Не знам кой какво защитава, аз уточних, че след като над 100 деца избират профил матемактика е нормално тестът по математика да има някакво ниво на сложност, по възможност - без екзотики.

# 145
  • В офиса
Никога не съм харесвала задачи от типа Европейско кенгуру, така че ако това се има предвид под математическа логика, съм много "за" да ги няма в изпита. Не се ли коментира, че в последно време такива задачи нямат голям дял в изпита?
Не знам кой какво защитава, аз уточних, че след като над 100 деца избират профил матемактика е нормално тестът по математика да има някакво ниво на сложност, по възможност - без екзотики.

Скрит текст:
От гледна точка на математическата логика имаш няколко неточности и противоречия. 1. Неправилно е да смяташ, че броя хора, които са записали профил математика, трябва да определя тежестта на изпита. Между двете, ако има корелация, тя е обратната. 2. Казваш, че последните години има промени в изпита и вадиш за доказателство пример с деца, явявали се на изпит 2017-а. 3. Позоваваш се на извадка от една година, същевременно обобщаваш за „профил“. Всяка година може да съдържа bias, за установяване на тенденции трябва извадка от доста години.
Абсолютно безпредметен спор. В крайна сметка тезата ни е еднаква. Аз казвам, че би било добре да намалее тежестта на логическите задачи в изпита, ти казваш, че в последно време няма много такива задачи (Европейско Кенгуру и екзотика силно ми се бият, неслучайно състезанието Кенгуру е най-масовото в света, но е напълно без значение в контекста на този разговор) А нивото на сложност може да се прецени косвено – повече високи оценки, по-ниско ниво.

За да е полезна тази дискусия, към сега търсещите школи за подготовка, защо не обърнете внимание при разговора с преподавателите, на информацията от Призма, че делът на задачи тип Европейско Кенгуру намалява и да попитате тази тенденция анализира ли се и отразява ли се в разглежданите теми за подготовка.

# 146
  • София
За дискусията Лого 3 - Кортезов трябва да се спомене и нещо, което никак не е за подценяване в текущата несигурна ситуация. Кортезов изцяло провежда модулите онлайн, при това вече е натрупал опит и часовете протичат много гладко. Детето няма да изгуби нищо ако да речем киха/кашля и въпреки, че е в добра кондиция, трябва да пропусне присъствен урок. Също и в случай на карантиниране, каквито случаи зачестяват. Лого-3 по някаква причина се дърпат от дигитална среда, а материалите от часовете (тестове, решавани задачи) не се предоставят на отсъствали деца по съображения за конфиденциалност.

# 147
  • София
За да не стане подвеждане: нямам конкретна информация, че делът на даден тип задачи намалява, единствено от тази тема тук, както и от бившата вече семокласна тема,  съм останала с такова впечатление. Всеки може да погледне отзивите след изпитите в последните 2-3 години и да се ориентира.
Добра математическа подготовка /без пропуски до 7 клас и отработена до добра скорост и прецизност при решаване на задачите /+ грамотно писане и добра обща култура + умение за работа под стрес /1-2 пробни изпита/ са достатъчни.

# 148
  • София
Dandellion, доколкото знам от майка на сегашен 7-класник, Лого-3 са изцяло онлайн тази година. За присъствено били им изисквали разстояние минимум 1.5 м между децата, което те не можели да осигурят, затова само онлайн. (Явно изискванията към частните школи са доста по-високи, отколкото към "обикновените" училища.)

# 149
  • София
Не е така, изцяло присъствено са Лого 3.

Общи условия

Активация на акаунт