Американски колеж - двадесет и първа тема

• 56 523
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
  • софия
При нас всичко е нормално.  Доволна съм.

# 436
О, не, по физическо "кърти":"Отлични знания и умения.Пропуски по уважителни причини." Знания!!!
Ех, каква сиииииии! Хем знаеш, че тяхното "физическо" включва и "здравна култура", може пък солидно да се демонстрирал знания на тестовете!

# 437
  • София
Гънката четири пръстта на мястото на six-pack-a никак не върви със знания и, още повече, умения Simple Smile.

# 438
  • Там, където мечтите се сбъдват
Гънката четири пръстта на мястото на six-pack-a никак не върви със знания и, още повече, умения Simple Smile.

Нали знаеш старата мъдрост "Едно е да знаеш, друго е да можеш, а трето е - да го правиш!"Simple Smile

# 439
  • софия
Някой път се чуствам извънземно и нищо не ти разбирам, Шарки

# 440
  • София
Моят син от категория "глист", какъвто го помниш, поради рязко качени 5 кг миналото лято, се е превърнал в леко заоблен младеж с миниатюрно шкембенце - като ущипеш шкембето с шублер, се получава гънка с размер 4 пръста. А six-pack са онези мускули, които се виждаха преди да напълнее.

# 441
  • София
Тц, тц, Амели! Как не успя да се сетиш, че за това става въпрос? Че то е ясно като бял ден! Joy

# 442
  • софия
Шарки, чудесен си младежа, много чудесен даже, стига го критикува. Ще фойде пролет/лято, ще се разщъка и готово Simple Smile

# 443
  • софия
Имам нужда от съвет. В рипорта на моето дете по един от предметите е нанесен отзив за друго със същото име. Писах на преподавателя, той се извини за грешката и каза, че системата е затворена за промени.
Отзивът не е толкова лош, но отзивът за моето дете е по-различен от нанесения. Не очаквам другото дете да възрази, защото не е в негова полза.
Какво да правя? Каква е важността на рипортите?
Скрит текст:
Името ѝ не е често срещано. Как се падна от цял випуск с точно още едно дете със същото име в един и същи клас не разбрах, но за втори път се случва да ги объркат и да нанесат нещо, което касае другото дете, в профила на моето.

# 444
  • софия
Звънче, да си призная, не зная какво значение имат тези коментари. Би могло да е просто към родителя, но би могло и да се пази като в досие от което в последствие колидж консълинг офиса да черпи инфо за тяхната "препоръка" към унитата. НО! за да не те филмирам с чааааааак такава тежест на тия коментари по-добре е да попиташ в колежа. Шарки си общува доста често с офиса на колидж кансълинга,  може да ти даде по-адекватен съвет, освен това нейното дете сега кандидатства и ще е най-наясно от всички ни имат ли тежест тези коменари.
Но като цяло - не мисля, че е голям проблем напред във времето. Възприемам го като с текущо еднократно значение.
доп: преди време тук установихме, че  има преподаватели, които доста бъркат или поне не се старят и действат по на едро с копи пейст. По мат например бяха писали за (ако не състезател, то доста силен) у-к по мат, че има пропуски Laughing
Ако иска потребителя може да разкаже (умишлено не споменавам ник, може да не иска)

Последна редакция: вт, 09 фев 2021, 10:28 от Амели

# 445
  • софия
И аз имам подобна нагласа. Не искам да придавам повече важност на нещо и не искам да създавам допълнителни главоболия на преподавателя, ако не е нужно.

# 446
Имам нужда от съвет. В рипорта на моето дете по един от предметите е нанесен отзив за друго със същото име. Писах на преподавателя, той се извини за грешката и каза, че системата е затворена за промени.
Отзивът не е толкова лош, но отзивът за моето дете е по-различен от нанесения. Не очаквам другото дете да възрази, защото не е в негова полза.
Какво да правя? Каква е важността на рипортите?

Според мен, рипортите са си само за родителите и детето. Надали университетите биха чели пет години по два срока по (средно) петнайсетина = 150 рипорта за всеки кандидат.
НО! Както колежа очаква изрядност от родителите и учениците, така и родителите и учениците имаме право да искаме същото. Допусната е грешка - случва се. Но да оставяме грешката неоправена? Не мисля, че е правилно.
Да, преподавателят няма средствата да оправи проблема самостоятелно. Но все някой има. Бих се обърнал към учебен отдел и бих ескалирал проблема, ако се наложи. И не бих се притеснявал, че ще навредя на преподавателя - никой няма да го упрекне, че е сбъркал неволно. Въпрос на принцип, колкото и дребно да изглежда.

# 447
  • софия
Липсваше ми Ежко!
Съгласна съм с това, което казва.

# 448
...Според мен, рипортите са си само за родителите и детето. Надали университетите биха чели пет години по два срока по (средно) петнайсетина = 150 рипорта за всеки кандидат.
НО! Както колежа очаква изрядност от родителите и учениците, така и родителите и учениците имаме право да искаме същото. Допусната е грешка - случва се. Но да оставяме грешката неоправена? Не мисля, че е правилно.
Да, преподавателят няма средствата да оправи проблема самостоятелно. Но все някой има. Бих се обърнал към учебен отдел и бих ескалирал проблема, ако се наложи. И не бих се притеснявал, че ще навредя на преподавателя - никой няма да го упрекне, че е сбъркал неволно. Въпрос на принцип, колкото и дребно да изглежда.
Абсолютно съгласна!
Скрит текст:
При нас имаше случай с "бонус" за нещо си по математика (нов учител) дал едни 20т, но не 20/20, а 20/100, та се получаваше сваляне на успеха по този критерий от 99% на 88%, ама не можел той да оправи нещата. Препратих мейла с отговор от учителя до учебен отдел да съгласуват корекцията. Няколко часа по-късно вече бяха 20/20т.

# 449
  • София
Да се наредя и аз след двамата влъхви, трети, че бих написала същото като тях. Просто си мълча, щот отдавна нямам пряк контакт с Колежа, но принципно трябва да е така, както е написал Ежко. И за реципрочността по отношение на очакване за коректност, стриктност и т.н. - също.

Общи условия

Активация на акаунт