91 НЕГ "Професор Константин Гълъбов" - тема 6

• 72 321
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
Много благодаря за разяснението. Добре, че сте вие тук, в такава информационна дупка по отношение на училищния процес не съм и мислила че ще попадна.

# 631
  • София
Само в ДСД ли немците са толкова несериозни тази година или и в Лайстунг?
Нещо да са споделяли децата за стипендиите за втория срок, подаване на заявление?

# 632
  • София
Само в ДСД ли немците са толкова несериозни тази година или и в Лайстунг?
Нещо да са споделяли децата за стипендиите за втория срок, подаване на заявление?
Как така "тази година"?
Ние сме така 3 години Sad(

# 633
  • София
Хм, лошо... в ДСД, Лайстунг или и на двете места? Дъщеря ми е 8-ми клас, направо се уплаших...

# 634
Е, не е чак пък да се плаши човек Wink. Немците са един вид бонус, в други училища и толкова няма. Немска реч само по тв каналите, за който има нерви да ги гледа. Моят син каза, че немските ютубъри били скучни, та и това отпада.

# 635
  • София
Не всички немци са къси клечки.Нашата немкиня е голямо сладурче-появи се в 10 или 11 клас и е доста млада, но изключително отдадена на работата си.Раздаваше на  учениците допълнителни матерали, провеждаше дискусии по наболели теми и забавни игри.Тренираше в часовете с децата, които се притесяваха да говорят и не вдигаха ръка, пишеха есета.Винаги беше / и е на линия за въпроси по DSD изпита.Мнооооого случихме с нея!

# 636
  • столицата
Ама споделете, моля, името на тази дама. Такива учители трябва да бъдат посочвани. Те са за пример.

# 637
  • София
Е, не е чак пък да се плаши човек Wink. Немците са един вид бонус, в други училища и толкова няма. Немска реч само по тв каналите, за който има нерви да ги гледа. Моят син каза, че немските ютубъри били скучни, та и това отпада.
Представата ви за немска гимназия явно е доста далече от идеята за такава. Да ви имам бонуса, който не си провежда часовете. Ако го няма, поне ще влиза друг учител и ще правят нещо...

# 638
Маги Света, явно не си ме разбрала. Имам ясна представа какво трябва да е една ЕГ, включително и НЕГ и още по-ясни спомени каква гимназия беше. Просто опитах да се пошегувам в началото на поста, може би дори иронично, очевидно не се е разбрало. Правя всичко възможно да не гледам в прекалено черни краски на нещата, защото полза от това не виждам никаква, особено в настоящата ситуация

# 639
  • София
Учителката се казва Karolin Dörrheide и е дошла в НЕГ преди две години. Тя е най-младата в немския отдел.

# 640
Явно Дьорхайде се държи различно в класовете, на които преподава. Няколко поста напред беше написано, че отношението й към учебния процес не е по-различно от на Бернд или Краузе.

# 641
Хм, това е много интересно. В един разговор с класната, преди около месец, тя ме увери, че К. Дьорхайде е изключително сериозен учител, който давал много на децата. Аз подминах думите и, защото на този етап не виждам подобно нещо. Може би наистина неглижира 10 клас, като някакъв никакъв. Дано догодина, когато започне подготовката, да се окаже наистина такава

# 642
  • София
И за немците, както за бг учителите, никога няма да има единно мнение. Моите две деца имаха доста различно мнение за един и същи германец, предаващ им в един и същи клас Laughing, вие говорите за различни паралелки Но, да, голямо значение има иначе как и дали се спогаждат немецът и бг преподавателят.  Ако не се, се стига до противоречиви сигнали към децата по повод изискванията за избор и формулировка на темата, за съдържание на папката, за наличие или не на общ групов увод и т.н.. Подозирам "войната", за която говори МагиСвета, с коя бг госпожа е. Wink

# 643
  • столицата
Май преобладаващо са по-скоро положителни отзивите за г-жа Дьорхайде.В сравнение с останалите немци се старае повече и влиза в часовете си.

# 644
и влиза в часовете си.
"Бедни,бедни Македонски! Защо не умря.при..."

Общи условия

Активация на акаунт