Любители на Котки - Тема 149

• 29 534
  • 756
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Ние сме със силикон, адски ме дразни, защото е много шумна тоалетната, но когото и да питам всички казват че силикона е най-добър за миризмата. Има ли нещо не шумящо което да тестваме от зооплюс и да не мирише (много)?

# 91
И аз бях чувала така за силиконовите.Предният ни котарак го взехме,научен н атакава.Обаче,аз издържах седмица с такава.Разнасяше топчета из цялата къща и понеже тоалетната му беше в банята се притесних дали няма да се запуши сифона от силикона.С него минах на пелети и ми харесваше много.
Сега,този малкия,може би от пауча,но мирише ужасно.Сложила съм аронатизатор и озонатор в контакта над тоалетната му,тя е затворена,смених филтрите и ползваме чували за котешка тоалетна.И пак мирише..надявам се,когато престане с паучовете да не  етолкова ароматен,че ще лудна.Не знам какво повече да направя,затова се замислих за ароматизираните настилки,които показахте..

# 92
  • София
Бяхме със силикон само някоя и друга седмица в началото, за по-плавно свикване с новата обстановка (преди е била с такава постелка). Ами не съм останала с впечатление да превъзхожда растителните тоалетни по отношение миризмата. Даже обратното, според мен. Нали иначе топките напишкано ги хвърляш, а при силикона си остава вътре...

# 93
  • София
И аз ползвам соевите, и трите аромата съм пробвала, не пречат на котето. Много съм доволна.
Обаче с една тоалетна едва изкарвам 2 седмици Rage
Нещо явно не правя както трябва.
Не е от теб, а от котката. Има значение размерът, полът и храната. И при мен беше нещо подобно- около 2-2,5 седмици на котка. Иначе препоръчвам белите пакети, които са по-надолу в линка. Хем марката е оригиналната, а не имитации, хем имат голяма опаковка, която идва доста по-евтино от 3 малки.

Аз точно с ароматите не се спогодих. В началото беше добре, но после започна да ми се повдига от аромата на праскова с пишкано. hahaha

# 94
  • София
"Праскова с пишкано" е много яко Simple Smile.

# 95
Едно голямо Мяуууууууу от Пуфето 😀😀😀

Последна редакция: чт, 17 сеп 2020, 06:24 от MilaMira

# 96
Не мога да се въздържа и искам да ви се похваля, че успешно премахнах котешка урина и миризмата (от стелката на колата - в резултат от  прибирането на котешкото светейшество) по рецептата от първа страница - не мога да повярвам, че работи, но факт! Благодаря ви!

# 97
  • София
Благодаря за новата тема:hugs:
Лола когато не играе или не гони някоя муха:
Скрит текст:

Уникална е, много красива!!!

Последна редакция: ср, 16 сеп 2020, 21:00 от Не се сърди, човече

# 98
  • Някъде там

Пуфето сякаш ни се смее.😊
Демон направо хипнотизира с тези очи.
Арвен хубави и твоите зверчета.

# 99
  • Варна
И ние тука:

# 100
Смейте се, но Късметка ми прилича на Ушко, козина нашия няма, но има нещо във физиономията.

Да ви го покажа:

Моля, извинете за петното, деца и котка. Joy

Последна редакция: ср, 16 сеп 2020, 22:43 от Ивекс

# 101
Какви красоти показвате! Да ги слушате повече!

Вчерашното гости се отложи за днес. Моята става все по - различна. Всяко гостуване е различно.
Котката късно усети кучето, не се скри, а го посрещна на вратата на нейната стая. Фъсна му един път, то не посмя да влезе, а майка ми го викаше. Моята се премести и гостенката влезе в стаята. Качи се при майка ми е започна да й се радва. Това си е място на котката.

Котката отиде в хола докато кучето ядеше. Качи се на един от гардеробите, то не посмя да влезе. Един от домашните седна да яде в хола и затвори вратата. Изведнъж вратата се отвори, котката излетя и нападна кучето. Удари му лапа по носа, фъсна му, то подви опашка. Обърна му гръб  и се отдалечи. Котката седи, кучето легнало и мълчи. Гледаха се. Накрая кучето започна да лае - на кучешки език я кани да  играят. Тя се дръпна настрани, хората клюкари се намесиха.

Феликс даде на стопанина на кучето да я гушне. Голяма победа - никой извън семейството не е дала да я прегърне. Той я държи с една ръка, с другата гали кучето. Това го правим аз и майка ми, но с него е друго - той мирише на кучето.

Кучето си тръгна. Тя подуши неговата купичка с вода. Доближи се до една топка с лигите на Хера и избяга.

Снимки нямам, но беше интересно.

# 102
Благодаря,Таня! Фин имаше вроден сърдечен порок.Помниш,че нямаше и година и вет каза,че му дава няколко месеца живот.Пи една год.лекарства за сърцето,пазехме го и вет всеки път казваше,че е чудо.Умря преди почти 2 год,на 5 год възраст от инфаркт.Не беше леко. Бях си казала,че няма да взимам друго коте след него.Детето не спря да иска.Това лято и аз реших,че ние е време.Исках да осиновя един 6год.изоставен от бг.Платих му всички неща за насам,обаче превозвачите го изгубиха на паркинг в Германия/или продадоха,не знам/ 2 седмици писах в немски групи и писма до вет и приюти в близост до магизстралата и паркинга.Имаше мн мили немци,направиха 2 групи и два дни ходиха да го търсят там.Не го намериха. После видях Зак пак в една група за осиновяване.Решихме,че ще е по-добре да  емалко коте,за да расте с детето.Не сгрешихме.Тя е много щастлива и за седмица вреем направиха много силна връзка двамата..

Здравейте, съжалявам ако навлизам във все още болезнена за вас тема, но може ли да споделите каква точно диагноза имаше вашето коте и какви лекарства пиеше? Преди около 2 седмици на моето 9-месечно коте също поставиха фатална сърдечна диагноза с прогноза за няколко месеца живот. Давам 2 пъти дневно лекарства и все още ми е много трудно да осъзная, че мога във всеки един миг да го загубя. Към настоящия момент той няма симптоми на болестта си, откриха я случайно - хипертрофична кардиомиопатия. Просто ми е много трудно, не искам да го губя, но знам, че е неизбежно. Всеки път като се прибирам вкъщи, първата ми работа е да го видя дали е добре. Sad

# 103
  • София
Ние от тези, които се хвърлят в тоалетната сме пробвали Cat's best - за мен беше истински ужас, разнасяше се навсякъде, едва изчаках да свърши. Сега сме на Tigerino от зооплюс, мисля че се води царевична, тя пък е много прашна, но е с големи зрънца и не се разнася, но пък лапите са прашни от нея и на кафявия диван пак е мазало. Ще пробваме и тази на д-р Стефанов, макар 15 лв да ми се струват множко. Няма угодия дето се вика.. Grinning

Тя е рип офф на weelitter, по-добре си вземете оригиналната. 18 л са 35 лв
Аз съм супер доволна

# 104
Здравейте, любители на котките.
Ние с ММ сме стопани на 7-годишна лабрадорка, но ненадейно се сдобихме и с коте. По въпроса за сдобоването може да хвърлите едно око тук:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1251350
В крайна сметка искаме да задържим котачето. Вече си има име и място в сърцата ни, но още е много деликатно и имам много въпроси и тревоги, свързани със здравето му.
От една страна с изакването има притеснителни неща като кръвта при някои изхождания, а от друга проблем с крачето, който вчера след посещение при лекаря установих, че не е за пренебрегване, тъй като видях подутина по табанчето на задното краче и драскотини ( или напукване на кожата) от вътрешната страна, където е нежното. Много се притеснявам дали не е счупено, защото едвам стъпва на него и мяучи силно като го пипаме. Не знам дали кучето не го е наранило, защото бебока има навика да се навира в паницата й докато се храни и еветнуално тогава да е станала белята. Но Иза ( кучето ни) има доста големи зъби и при захапване доста по-сериозни щети би нанесла както и белезите щяха да са по-големи и не само отвътре, а и отвън...Някак си се опитвам да оневиня и нас и кучето за това...Дали пък от урината не се е получило някакво изгаряне също се чудя. За кръвта ни казаха, че е от адаптираното мляко и ни дадоха да слагаме пробиотик в него. Дадоха ни и паста против глисти в една спринцовка, която Финли ( така кръстихме котето) изяде охотно. Не видях паразити в акото после, макар че и не знам точно как изглеждат ( търся да видя нещо като глист - продълговато). Ще говоря за кой ли път с някой лекар, макар че аз постоянно се колебая къде да го заведа. Все ми се струва, че пропускат важни неща. Може би защото котето е много малко и улично и не знаят ще оцелее ли, що ли. Но при положение, че сме казали, че поемаме грижите, би трябвало малко по-сериозно да подхождат.
От Стара Загора сме. Ако има други коткари от тук, ще се радвам да препоръчат читав лекар и клиника.
Също ще помоля някой да ми разясни как действат тези препарати за обезпаразитяване и всъщност какво да очаквам след ползването на такива. Доколкото разбрах след 10-тина дни пак трябва да дадем паста.

Общи условия

Активация на акаунт