Любители на Котки - Тема 149

• 29 585
  • 756
  •   1
Отговори
# 165
По разни списъци и драцената е отровна за котки, а съм чела интервю с виден ветеринар, който със смях разказва как неговата драцена била все опасана. Мисълта ми е, че надали повечето от посочените за отровни храни и растения действат моментално и фатално. Ето наскоро имаше случай с коте, похапнало шоколад, без последствия, слава Богу. Преди много години мое куче докопа и изяде също цял шоколад; аз се уплаших повече от нагълтания станиол, тогава без нет не съм знаела, че е вреден за тях. Нищо не му стана.
Тоест пак идваме на въпроса тук, гроздето наистина ли е токсично или не е, навсякъде един пише, че е много токсично единствено за кучета, друг казва пък, че и за котки , а пък трети, ще цитирам ''Някой индивиди не показват никакви симптоми на отравяне, но други показват сходни като при кучетата (остра бъбречна недостатъчност в повечето случай или последствие за бъбреците им)''

# 166
Включвам се да кажа, че принцесата вече си има официално име - Кара.
За суха храна след сума четене и разглеждане налрая6се изнервих и реших да сме на новата в лидл. Така и така смятам да яде основно консерви, не мисля че е голяма драма, поне за начало.
Иначе щастливо си живеем вкъщи, като изключим че се опитват да ни изядат ръцете и обикалям с едно пръскало с вода до мен, току виж се научи, че трябва да си хапе само играчките. А не е като да не играем с нея, вечер като се приберем се съсипваме с една въдичка, но пак държи да скача по ръцете като седнем.

Да ви покажа две предни лапи.

Скрит текст:

# 167
Не знаех , че Лидл има гранули. Не зная защо , но четох доста отрицателни мнения за Роял Канин , но щом си я харесва  ще е на нея .  Притесниха ме коментари , че била едва ли не зърно и т.н.

# 168
И е пристрастяваща, едвам отказах Топче от нея, отказа всякаква друга храна, дори и вода, стигнахме до ветеринар, с 4 % процента месо  уж е състава, цената й е много висока, изобщо не оправдава качеството, което трябва да бъде.

# 169
ДМ-ските гранули за пораснали котки според мен са с доста добър състав. 5лв. за пакет от 450гр. Мая ги одобри.

# 170
  • София
Не знаех , че Лидл има гранули. Не зная защо , но четох доста отрицателни мнения за Роял Канин , но щом си я харесва  ще е на нея .  Притесниха ме коментари , че била едва ли не зърно и т.н.
Не е добре да има зърно и наистина РК е среден, а не висок клас храна. Скъпата на Лидл май е добра като състав. Запомнила съм, че е с 70% месо и без зърно, но не съм я купувала. Около 10 лв. за килограм излизаше. Малки опаковки са - 400 грама или нещо подобно.

Георги, нямам по-точна информация. За всеки случай прибирай гроздето, но и не изпадай в паника, ако си поиграе с някое зърно. Wink

# 171
С каква храна да пробвам да заменя Роял Канин ? Предложе ми да пробвам , кои са добри,че не съм наясно ...  или какво да гледам .

# 172
С каква храна да пробвам да заменя Роял Канин ? Предложе ми да пробвам , кои са добри,че не съм наясно ...  или какво да гледам .
Да е без зърно. У нас най-често се намира Аплауз, има и други. Аз поръчвам от Зооплюс, там има доста такива храни.

# 173
Фин го взехме от развъдника,научен на РК.Когато си го донесох тук,след месец вече ядеше Hills science plan.Не беше никак трудно при него.До края си караше на нея осн.Рядко му взимах някви еко-био незнам к'ви си храни да пробва,ама пак се връщахме на тази марка.

# 174
Не е добре да има зърно и наистина РК е среден, а не висок клас храна. Скъпата на Лидл май е добра като състав. Запомнила съм, че е с 70% месо и без зърно, но не съм я купувала. Около 10 лв. за килограм излизаше. Малки опаковки са - 400 грама или нещо подобно.

Георги, нямам по-точна информация. За всеки случай прибирай гроздето, но и не изпадай в паника, ако си поиграе с някое зърно. Wink
Така и ще се опитам но имаме двор и в него има лозя, а котето излиза и на вън тъй като няма как все да е затворено..... дано да не изяде някое само , още е малко и всичко му е интересно, сега тази година главно е по- опасна за него другата ако всичко е наред не би трябвало да има подобни проблеми .....

# 175
  • Бургас
А "кака" ви Преслава трябва да е родена около 10-15 април, но на килограми няма да ви стигне никога. Joy Още не може да стане 2 кг. Joy Определено е най-дребната котка, която съм имала. GrinningGrinning
Ела да видиш нашите манекенки, Лъки няма 2 кг, майка и на 2 год и кусур 2 кила и нещо( след кастрацията отслабна, не знам защо, видимо е здрава) другите ни котки и те, мъжкарака е 3кг, на 1г 6м, тарторката ни на 3 години може би, не я знам, че гастербайтърка дойде вкъщи 3 кг и тя. Дали има значение, че са дворни и за това за по малко килограми според вас?

# 176
А "кака" ви Преслава трябва да е родена около 10-15 април, но на килограми няма да ви стигне никога. Joy Още не може да стане 2 кг. Joy Определено е най-дребната котка, която съм имала. GrinningGrinning
Ела да видиш нашите манекенки, Лъки няма 2 кг, майка и на 2 год и кусур 2 кила и нещо( след кастрацията отслабна, не знам защо, видимо е здрава) другите ни котки и те, мъжкарака е 3кг, на 1г 6м, тарторката ни на 3 години може би, не я знам, че гастербайтърка дойде вкъщи 3 кг и тя. Дали има значение, че са дворни и за това за по малко килограми според вас?
Зависи от породата сиямките са около 4-5 килограма и са в супер форма - докато някой Мейн Куун може да е 12 килограма супер форма, примерно Ангорската пак е с средна структура 6-7 кг, но все пак зивиси и от храната колко се хранят, да нямат паразити и т.н .....

# 177
  • Бургас
Котетата ни са порода българска превъзходна, давам им хапчета според килограмите за вътрешни паразити

# 178
Лидлската нова храна и гранули и пауч бяха одобрени от зверовете вкъщи . Марсел е голяма претенция, но тази му хареса, даже пакета с гранули е на дъното 😁

Това как се спира? 😩😀 Ще се фейне през прозореца това лудо същество.. някак трябва да “заключвам” комарника
Скрит текст:

Марсел никога не е бил толкова див като малък. Това е като хванато от гората 😳

# 179
Знам какво е чувството, изпитах същото като дойде Ушатото у дома, така е, чисти диваци са, ще се кротне, ще го израсне, малък е все още, имайте търпение.

Общи условия

Активация на акаунт