Любители на Котки - Тема 149

• 29 394
  • 756
  •   1
Отговори
# 630
Минавам пак да ви покажа катерицата зад блока 😁 Ниско изглежда така ама аз снимам от високо. На нивото на прозореца е кот. На пролет сигурно от клона ще може да си влиза в нас 🤣

# 631
  • София, Лагера
Малко данъци, че все се офлянквам:

# 632
  • Някъде там
Страхотни данъци.
Как хубаво се гушкат.

# 633
Здравейте.
Предстои ни пътуване с две котета до Англия и се чудя какво да сложа в клетката за тоалетна. Четох за някакви пелени илли постелки - ако някой има опит може ли да сподели допълнителна иформация. Много благодаря предварително!

# 634
  • на брега на морето
Това са пелени непромокаеми от едната страна, а от другата попиващи - като памперси, но са тънки. Попитай в зоомагазините или ветеринарните клиники, там ги продават.

# 635
Това са пелени непромокаеми от едната страна, а от другата попиващи - като памперси, но са тънки. Попитай в зоомагазините или ветеринарните клиники, там ги продават.
Много благодаря.

# 636
  • на брега на морето
Ето илюстрация да видите как се спи с куче и да не се оплаквате от котките. На една колежка дъщерята се събуждаше на земята, докато кучето се изтягаше в леглото й, а на цялото си безпаричие му бяха купили специално диванче за спане Simple Smile

# 637
  • София
Много благодаря.
Това са най-обикновени човешки пелени, които се слагат под залежали хора. В зоомагазина/клиниката ще ви вземат тройна цена. Отивате в аптеката или в магазин само за памперси и искате памперси като чаршафи. Но трябва да си знаете размера на клетката, за да поискате оптималния размер. Не пречи и да се сгъне на две или да се отреже на половина.  Но това е вариант за коте, което ще се изпусне след дълго стискане. Не знам дали не е разумно да носите и съд с бентонит или каквото ползвате и периодично да му го предлагате (допълнително към пелената). Само внимавайте да е при затворена кола, защото има опасност да избяга. Но зависи и от възрастта на котетата. Ако са малки, ще си пишкат на пелената и няма да се впечатлят особено. Ако са големи котки с твърдо изградени навици, ще стискат. Спомням си как трябваше да вземем урина за изследване на предишния ни котарак и му оставихме празен измит леген. Стиска около 30 часа, но не отиде в него.

Ноеми, прекрасни са! Неразделни! Heart

Доволна съм, че въпреки тежкото котешко присъствие в леглото ми, никой не се е  сетил да ми лови пръстите на краката. А аз обичам да спя с крака извън завивката. Joy Обичам и да ги мърдам, дори без да спя. Joy

Последна редакция: нд, 04 окт 2020, 14:22 от Тaня67

# 638
Ти си късметлийка, как съм мръднала, така съм го отнесла.

# 639
Ако ще пътуваш със самолет,не храни котето няколко часа преди полета.Все още не знаеш как ще му се отрази,може и да повръща.Това ми беше съвет от вет.Тези чаршафи се продават във всеки зоо магазин.
Ако ще бъдеш с кола-там е лесно.Едно кашонче от всеки хранителен около вас,малко от тоалетната,която ползвате и готово.
Може и изобщо да не я използва.И двете ми котки,от стрес или не знам какво,когато летяха не правиха нищо.
През деня Зак може да е навсякъде,където си реши,но си спи в негото легло.Има 2 в различни стаи и една койка,в която си играе повече.Пробвах да спя сФин.Не ставаше-цяла нощ спакаче по мен,разхождаше се по главата ми,навираше се в лицето ми.Ами,аз си искам да спя спокойно.През нощта всеки да си знае мястото като има буби в д-то.
Иначе,котките са лечители,това си е казано.Усещат къде ти е болката и лягат там.Моят дядо имаше болно сърце и неговата котка спеше само там

# 640
Много благодаря за отговорите. За съжаление няма да е със самолет, защото за Англия единственият начин е карго, няма да мога да ги взема при мен в кабината, както беше от Англия за България. Искам да си пътувам с тях и ще ползвам фирма за транспорт, най-вероятно ще е с голям автобус. Пътят ще е около максимум три дни и затова се чудя как точно да им направя пътуването по- удобно. Разпитвах доста лицензирани фирми за превоз на животни, но транспортират котета и кучета заедно, отделно че цената за коте е 400 паунда (което щях да платя, ако не пътуват заедно с кучета). Стреса ще е огромен, а при голям стрес се отключват и доста болести.

# 641
ооо,това е много.Такава фирма загубиха котарака,които щях да осиновявам.Или го продадоха и аз не разбрах.Внимавай с кого ги пускаш.При мен щях ада пътуват 24 часа/шофьорите се сменяха/,за 3 дни път ми се струва много за тях

# 642
  • София
А защо няма да ги допуснат в салона на самолета? Като килограми ли са станали големи? Ако трябва потърсете вариант с друга самолетна компания, макар и с прехвърляне. Например Луфтханза позволява  две еднородни животни в салона, но ако са до 6 кг. заедно с клетката. Обаче информацията ми е малко стара. Може и да се е променило нещо покрай пандемията и новите изисквания.

За чаршафчетата да кажа, че са много удобни и при водене на ветеринар. Няма опасност да стане някоя "авария" по пътя. Simple Smile

# 643
и bgair стават при същите условия.Аз така си пренасям котките.Нискотарифните нямат такава опция.Аз дори мисля,че и в багажното да са/което не е добър вариант и накрая затова спрях да пътувам с Фин/,но в случая,сравнено с това да пътуват 3 дни с някакви хора е по-добрия вариант.Все си мисля за това как изгубиха котарака ми и ми се обадиха все едно не се е случило нищо.Или си плати на лицензиран превозвач за животни.

# 644
ооо,това е много.Такава фирма загубиха котарака,които щях да осиновявам.Или го продадоха и аз не разбрах.Внимавай с кого ги пускаш.При мен щях ада пътуват 24 часа/шофьорите се сменяха/,за 3 дни път ми се струва много за тях
По принцип всички казват, че пътят е два дни. Аз слагам поне няколко часа отгоре за всеки случай. Точно поради тази причина искам да си пътувам с тях. Една позната скоро ползва едни от тези лицензирани превозвачи за животни за Англия и каза, че котето е пристигнало супер стресирано и са й казали, че е се оплашило от четеца на чипа. Със сигурност не е било така, а защото ги набутват много животни (кучета и котки) на едно. Няма кой да се съобразява с факта, че котките се стресират страшно много, особено ако  клетката му е поставена до куче.
Няма как по друг начин да си ги закарам в Англия

Общи условия

Активация на акаунт