Любители на Котки - Тема 149

• 29 384
  • 756
  •   1
Отговори
# 675
  • Някъде там
Аз имам въпрос . Как да го науча да пие вода ? Я пие веднъж на ден я не .Виж да си играе и да я обръща много обича.

# 676
  • София
Аз имам въпрос . Как да го науча да пие вода ? Я пие веднъж на ден я не .Виж да си играе и да я обръща много обича.
Оставяй чаша с вода на необичайно  място, все едно, че си я наляла за себе си и си я забравила. Simple Smile Тогава водата е най-вкусна. Joy Но ако е предимно на мокра храна, водата я набавя с нея. Вода пият, когато са на суха храна. Тогава колкото и да пият, все са си дехидратирани. Най-добре я усвояват от храната.

Освен това казват, че купичките за храна и вода не бива да са на едно място. Аз съм сложила чаша на перваза на прозореца, купичка на земята до другата купичка и чаша на ниска масичка в хола. Всеки харесва различно място. И  тази на земята се изпразва. Wink

Джери, можеш ли да покажеш снимка на подложката? И на мен ми хареса тоалетната на Зоороял, но много се разнася, а мъжът ми най-много се дразни от това. Иначе прави много стегнати топки и трудно се вмирисва.

# 677
Фин нямаше проблеми с пиенето на вода,но за 1вия му РД му купих фонтан за вода.
https://www.kattenluiken.nl/cat-mate-katten-drinkfontein-335-cat … 256RoCxjMQAvD_BwE
Чела съм,че за котки,които не обичат да пият вода,фонтаните помагат.
Зак пък пие много вода.Но и яде гранули сега.

# 678
  • Far away from here...
Здравейте,
моля за съвет от по-запознатите Simple Smile .
Сдобихме се с нов домашен любимец в началото на май - улично женско коте, за което ветеринарният лекар тогава определи като месец на раждане март. Посъветва ни да изчакаме първото разгонване и тогава да преминем към кастрация, за да се развие напълно.
Преди около две седмици котето за първи път прояви признаци на разгонване - галеше се, мъркаше, търкаляше се по пода, повдигаше дупето Simple Smile , но като цяло беше изключително спокойно - никаква нервност, мяукане или подобни. Това продължи около 3-4 дни и отмина, затова помислих, че разгонването е приключило, но все пак реших да отложа с още няколко дни кастрацията. Исках да съм сигурна, защото ме беше страх да не ѝ навредя, ако направим операцията, преди да е готова за това.
В период около седмица след това си беше с обичайното поведение, но от няколко вечери насам е изключително нервна вечер, по цяла нощ мяука на прозореца, храни се по-оскъдно, изхожда се на места, на които никога преди това не го е правила - в това число върху леглото, което тотално ме шокира Disappointed .
Смятате ли, че е възможно разгонването да не е приключило или трябва да търсим друга причина?
Благодаря предварително!

# 679
Ако имаш вариант да ти я гледат,докато не си там,ще се улесниш много.За Фин първо плащах на жена,после съседката се влюби в него и нямаше търпение да тръгнем някъде,за да го вземе при нея.Така беше добре за нас,за нея и за Фин.
Премествам се там за постоянно и затова си ги взимам с мен, иначе не бих ги подложила на този стрес.

Благодаря много на всички за отговорите.

# 680

Нашата глезана спи при нас от няколко дни,сутрин когато се събудим тя вече е будна и стой и ни гледа 😁😁

# 681
  • София
Луна и грош, може да влезе в серия от разгонване, питай Джаста какво чудо е. Не знам защо ви е казал така този ветеринар, аз знам, че се цели да се изпревари първото разгонване, за да се намали максимално рискът от разни заболявания... Така или иначе, при първа възможност кастрирайте!

# 682
  • София
Стреснах се! Преслава е родена не през март, а през април. Мислех си, че има много време до първо разгонване. Но тя не е изпълнила другото условие. Не е достигнала 2 кг, че да я кастрирам. Дано не подрани като котето на Луна и грош. Sad Искам да изпреваря първото разгонване. Sad

# 683
  • София
И аз исках да изпреваря разгонване, но вече с трима ветеринари говорих, не искат да кастрират котето преди да навърши поне 10 месеца. Не, че не искат, но силно ми препоръчаха да изчакам, че ставали някакви проблеми с уринарния тракт или нещо такова. На мой риск било ако все пак искам.

# 684
  • София
Ooo, мързела е велика сила. А техните си котараци ги кастрират на 5 м.

# 685
  • София
При момчетата е друго. И да започне да маркира, неудобството е само за чистача. Wink Но за момичетата казват, че е добре да се изпревари, за да няма здравословни проблеми след време. С Богдана се получи. Навреме я кастрирах. Но Преслава е клечка. Изобщо не може да върже мръвка. А ако се разгони, представям си какво "извънредно положение" ще настъпи в нас! Рижко и без това не е забравил некастрираните си улични години. Наско също има някакви остатъчни безпокойства заради късната кастрация.

miamim, да те изпратя в клиниката, където кастрираха Кирчо на 8 месеца? Тогава маркира за пръв път и ги потърсих. Останах много доволна от работата им. В Слатина се намира. И на Боги разреза беше малък.

Днес попаднах на статия за някакъв шотландец, който обикаля света на колело. В Босна е спасил коте от шосето и пътешестват заедно. Котето се казва Нала. Simple Smile Ето снимки от преминаването му през България - https://nova.bg/galleries/view/2020/10/02/11464/%D0%BD%D0%B5%D0% … %82%D0%B0/182073/

Интересно, че има снимки от зимата (има сняг), а други са по къси панталони. Може да е минал повече от един път. Вече е написал книга. Simple Smile

Последна редакция: пн, 05 окт 2020, 16:10 от Тaня67

# 686
  • София
И аз се интересувам от ветеринарна клиника в София за кастрацията на Зузу. Вече сме на 6 месеца и започвам да се оглеждам.

# 687
  • София
Таня, благодаря. Коя е тази клиника?
И той като започне да маркира може ли да се кастрира докато е разгонен?
Иначе ми препоръчаха една в Студентски град - Ветмедикус. Уж много добри били, а и ми е близо. Ще намина и там да питам какво може да се направи по въпроса и ако трябва ще изчакам още някой и друг месец. А хич не ми се щеше.

# 688
  • София
Таня, благодаря. Коя е тази клиника?
И той като започне да маркира може ли да се кастрира докато е разгонен?
Иначе ми препоръчаха една в Студентски град - Ветмедикус. Уж много добри били, а и ми е близо. Ще намина и там да питам какво може да се направи по въпроса и ако трябва ще изчакам още някой и друг месец. А хич не ми се щеше.
При мъжките не е период на разгонване. Когато възмъжеят, започват да маркират и това е постоянно очертаване на територия. Ако надушат женска, ще започнат и да "пеят". Затова често се бърка, че и котараците имат периоди на разгонване, а те просто се влияят от околните сигнали от разгонени женски. Simple Smile Не е проблем да се кастрира. При женските има някакво набъбване на половите органи и не искат да кастрират, защото често ставали кръвоизливи.

Клиниката е Джулайвет в Слатина, а д-р Юлияна Михайлова ги кастрира. Но преди 3 години не работеха с инхалационни упойки. Може вече да са се оборудвали. Виждам, че са отворили още една клиника.

# 689
  • Някъде там
Нашият ветеринар каза след първото второто маркиране, че може.
А как да разбера кога е маркирал ?
По миризмата ли ?
На суха храна е, затова ми е тревожно че не пие вода. Но пък си пишка нормално.
Гръбчето му е като на някой борец на нашия дундьо 😀

Общи условия

Активация на акаунт