Ниски нива на АМХ и забременяване

• 69 090
  • 962
  •   1
Отговори
# 120

Напълно съм съгласна , че АМХ разглеждан самостоятелно е просто една стойност , но не може да се кандидаства по фонда с АМХ под 0.5 . На мен преди няколко дни ми излезна шокиращия резултат 0.36 . На 34 години съм . Пуснах и витД и излезна сериозен дефицит - 11 . Излезна ми дефицит и на вит Б12 и на фолат . В четвъртък съм при д-р Цветков в Надежда за първичен преглед и ще го помоля да преброи антралните фоликули другия месец на втори ден от менструацията . Преди една година АМХ беше 1.16 - пак ниско , но поне е достатъчна стойност за фонда . Д-р Калчев още тогава изказа съмнение , че имам някакъв дефицит на ВитД . Аз знам , че трябва да се преброят антрални Ф , за да се говори въобще за ИЯР , но тогава не бях в менструация . Измери ми яйчниците с Доплер доколкото разбрах и отсече - тази стойност на АМХ не е реална , тези яйчници ще изкарат много Ф , което е меко казано … несериозно . Той изтъкна като причина за липса на бременност миомата ми и лошите показатели на СГ . Отстраниха ми миомата , не д-р Калчев  и нещата станаха по-зле . Преди имах болезнен и обилен МЦ , след премахването стана два пъти по-болезнен и обилен . Четири месеца след операцията не ми даваха да правим опити , защото имах зацапване след О , понеже лигавицата още се възстановявала . Ако мога да върна времето назад , нямаше да пипам миомата , а с АМХ 1,16 щях да кандидаствам за фонда . Извинете , момичета за дългото излияние 🌺 Чета ви , припознавам се в много от вас . В момента съм доста притеснена , дано д-р Цветков се заеме с нашия случай .

Съветвам Ви да потърсите час при д-р Стаменов или Турция. Д-р Цветков при мен не свърши добра работа, напротив.
Успех!!!
[/quote

Аз бих предпочела Турция пред Стаменов нещо вече е както трябва бърка постоянно пациентките.Преди 3 година на моя колежка  2 пъти и говори как ще процедират (тя беше с двурогова матка и мъжки фактор) но в место как ще процедират отностно нейното състояние говореше за състояния на други пациентки.Отказа се от него отиде след 3 неуспешни опита отиде в Турция и първият опит успяха.

# 121
Д-р Цветков помогна на сестра ми да забременее естествено преди години , това не означава , че има решение за моя пробрем , разбира се . Изчетох цялата темичка и видях момичета с моите стойности на АМХ , които в Турция ги пращат към донорска програма .

# 122
Д-р Цветков помогна на сестра ми да забременее естествено преди години , това не означава , че има решение за моя пробрем , разбира се . Изчетох цялата темичка и видях момичета с моите стойности на АМХ , които в Турция ги пращат към донорска програма .

Аз бях при Персенска с АМХ 0.10 и тя ми каза че със собствени яйцеклетки няма да стане че ще трябва донорска яйцеклетка но аз реших да пробвам с мойте защото си мислех че ще стане защото вече имам 1 дете по нормален начин въпреки че бяха само 2 но се оплодиха и направихме трансфер и на двете но само едно оцеля и вече е на 5 години

# 123
Ивонка , много се радвам на такива истории , дават ми надежда ❤ Да са ви живи и здрави дечицата на всички 😘

# 124
Интересно как ги изпращат на донорска програма. Там донорството е забранено и се борят до последно дори с много нисък АМХ.

# 125
Ами не съм запозната , просто прочетох разкази на потребителки . Всъщност аз толкова много изчетох , че не съм сигурна дали историите бяха точно от тази тема .

Последна редакция: вт, 28 мар 2023, 22:39 от 💐💐 Sunshine_00 💐💐

# 126
Не се притеснявайте, ще се случат нещата, както е най-добре за Вас. Търсете и друга гледна точка. Внимавайте със стимулациите, когато АМХ е много нисък и се консултирайте.
Стискам палци догодина да сте в другите теми, тези за малките бебоци, родени 2023/2024:)

# 127
Здравейте! Предстои ми инвитро, АМХ последно ми беше 0,55. Лекарката беше споменала, че стимулацията ще бъде с фемара. Според вас добре ли е при такива стойности да се прави стимулация или да  настоявам да бъде на естествен цикъл?

# 128
Интересно как ги изпращат на донорска програма. Там донорството е забранено и се борят до последно дори с много нисък АМХ.
В Турция ако ти кажат, че си за донорска яйцеклетка, не те “пращат” буквално при тях някъде, там е забранено, така е. Но ако наистина преценят, че не става със собствени яйцеклетки, ще го кажат в прав текст, там не губят времето и парите на хората. И ще побързам да кажа, че за съжаление има и неуспели жени и там, за да не ме погне някой. Гарантиран успех никъде няма

# 129
Моя позната беше в Турция има два опита с АМХ 0.2 и въпреки това не я пратиха за донорска,а и казаха докато има антрални може да се пробва. И двата и опита там са без успех и тя се отказа. Има 5 опита в БГ  и два там. Доста пъти сме си говорили с нея за донорска програма,но жената не иска. За мен лично ако някоя жена иска да бъде майка,ще напарви висчко възможно и ще бъде по един или друг начин. Генетичния материал не е от значение,поне за мен.Имам друга позната с 4 опита в БГ и две донорски програми тук,но не стана и си осиновиха момиченце. Ами щастливи са😍Хората сме различни,а лекарите не са Богове и не всеки път имат решение за нашите проблеми/неуспехи ☺

Последна редакция: ср, 29 мар 2023, 09:26 от Милото

# 130
  • Пловдив
За мен лично ако някоя жена иска да бъде майка,ще напарви висчко възможно и ще бъде по един или друг начин. Генетичния материал не е от значение,поне за мен.
За теб не е от значение, или имаш предвид, че за "някоя жена", коя да е друга, ако наистина иска да бъде майка, също не трябва да е от значение?
Мога да те уверя, че за мен Е от значение и не съм единствената.

# 131
За мен лично ако някоя жена иска да бъде майка,ще напарви висчко възможно и ще бъде по един или друг начин. Генетичния материал не е от значение,поне за мен.
За теб не е от значение, или имаш предвид, че за "някоя жена", коя да е друга, ако наистина иска да бъде майка, също не трябва да е от значение?
Мога да те уверя, че за мен Е от значение и не съм единствената.
Да за мен не е от значение и за много други жени не е,но има и такива за които е от значение. Затова съм и писала хората сме различни🤷♀Може би ако бяхме всички еднакви светът щеше да е някак си скучен. Всяка си решава дали да бъде майка или не. От написаното по горе имах предвид всички може да бъдем майки по един или друг начин,но в крайна смета изборът е наш. Това е мое мнение и не го налагам. Мое виждане☺

# 132
  • Пловдив
Въпросът беше друг: ако за някоя жена е от значение генетичният материал, значи ли това, че тя не иска истински да бъде майка? Така ми звучи изказването.

# 133
Въпросът беше друг: ако за някоя жена е от значение генетичният материал, значи ли това, че тя не иска истински да бъде майка? Така ми звучи изказването.
Вижте какво не желая да споря. На вас може да ви звучи всякак изказването. Свободна сте да мислите каквото желаете и да тълкувате думите ми както искате.Може би иска да бъде майка. Почти всяка жена иска да бъде майка,но в живота има неща,които не зависят от нас или от докторите. Ако желае достатъчно дадена жена да бъде майка има достатъчно варианти за да стане такава🤷♀Истински да бъдеш майка не се става с генетичен материал,а с отдаденост,любов и грижи към детето. Когато искаме дадено нещо го постигаме с цената на всичко☺Който ме разбрал ,разбрал не ми се влиза в спорове.Хубав ден☺

# 134
Вижте какво не желая да споря. На вас може да ви звучи всякак изказването. Свободна сте да мислите каквото желаете и да тълкувате думите ми както искате.Може би иска да бъде майка. Почти всяка жена иска да бъде майка,но в живота има неща,които не зависят от нас или от докторите. Ако желае достатъчно дадена жена да бъде майка има достатъчно варианти за да стане такава🤷♀Истински да бъдеш майка не се става с генетичен материал,а с отдаденост,любов и грижи към детето. Когато искаме дадено нещо го постигаме с цената на всичко☺Който ме разбрал ,разбрал не ми се влиза в спорове.Хубав ден☺

Може истински да искаш да бъдеш генетична майка или истински да искаш да бъдеш нечия майка.

Общи условия

Активация на акаунт